Vuoden viimeisestä turnauksesta saldona kaksi pistettä – Josban naisten edustus

 

Josba – Veikot 5-1

Sunnuntai aamun hämärässä Josban naiset lähtivät Joensuusta kohti Siilinjärveä, jossa pelattiin vuoden viimeinen turnaus.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui kotijoukkue Vuorelan Veikot. Vaikka Veikot pitävät tällä hetkellä sarjan jumbosijaa, tiesimme, ettei Veikkoja voi kohdata löysin rantein ja peliin täytyy keskittyä täysillä. Ensimmäinen erä oli Josban naisilta ikään kuin lämmittelyä ja pelivire sekä oma tekeminen olivat vähän hukassa. Nihkeän erän jälkeen lukemat olivat tasan 0-0.

Toinen erä alkoi erittäin makoisasti Anniina Karjulan pistäessä verkot tötterölle, kun toista erää oli pelattu vain reilu minuuti. Syötön Anniinan hienoon vetoon antoi Merike Eskelinen. Kun edellisestä maalista oli kulunut noin kuusi minuuttia, tämä kaksikko taiteili taas pallon Veikkojen maalivahdin selän taakse, kun Anniina antoi unelmasyötön Merikelle.  Toinen erä päättyi 2-0 lukemissa ja josbalaiset olivat päässeet vähän paremmin peliin mukaan ja peli alkoi näyttää jo huomattavasti paremmalta kuin ensimmäisessä erässä.

Kolmannen erän ensimmäinen maali syntyi Veikkojen Meiju Mannisen osuessa vaparitilanteesta, kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia.  Puolentoista minuutin päästä tästä Josban Suvi Kuivisto teki hienon taistelumaalin ja survoi pallon Veikkojen maaliin. Tässä tilanteessa peli oli 3-1 ja josbalaiset olivat löytäneet hyvän pelivireen. Veikot sisuuntuivat Kuiviston tekemästä maalista ja aiheuttivat vaarallisen näköisen tilanteen Josban maalin edustalle. Tässä tilanteessa Josban Nea Heiskanen rikkoi vastustajaa ja Veikoille tarjottiin mahdollisuutta kaventaa peli rangaistuslaukauksella. Yritys kuitenkin epäonnistui ja Veikot saivat kahden minuutin ylivoiman, jonka Josban naiset kuitenkin pelasivat hienosti eikä ylivoimamaalia syntynyt. Pelin viimeisillä minuuteilla Veikkojen Meiju Manninen rikkoi maalintekotianteessa ja Josban Merike Eskelinen sai tehdä rangaistuslaukauksen.  Hänen veto osui kuitenkin ylätolppaan ja Josba siirtyi ylivoimalle.  Kun ylivoimaa oli pelattu jonkin aikaa Minna Ikävalko syötti Merikelle ja hän onnistui maalinteossa.  Kun peliä oli pelaamatta enää 35 sekuntia Josban Nea Heiskanen viimeisteli loppulukemiksi 5-1.

Kaiken kaikkiaan peli sujui alkukankeuden jälkeen suhteellisen hyvin ja maalipaikkojakin olisi ollut enemmän kuin loppulukemat antavat olettaa. Toisaalta Veikkojen maalivahti Jasmin Riekkinen pelasi hyvin ja teki uskomattomia pelastuksia maalilla. Myös meidän maalivahtimme Aada Jankko pelasi erittäin hyvin ja tyrehdytti varmalla otteella Veikkojen maalintekotilanteet.

 

Josba – FB Factor 1-2

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui FB Factor toistamiseen kaudella.

Ensimmäisessä erässä peli oli tasaista ja molemmilla joukkueilla oli muutamia hyviä maalintekotilanteita, mutta maalivahdit torjuivat maalille asti päätyneet pallot. Ensimmäinen erä päättyi siis 0-0.

Toisessa erässä alkoi sitten tapahtua hieman enemmän. Petra Hartikainen sai heti toisen erässä hieman iskua nilkkaansa ja joutui muutamia vaihtoja olemaan sivussa. Onneksi ei käynyt pahemmin ja Petu pystyi sisukkaasti jatkamaan pelin loppuun. Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 23:47, kun Factorin Ninni Huovinen syötti pallon maalin takaa Anna Jeskaselle maalin eteen, joka iski pallon maaliin. Vajaa 30sek myöhemmin Josba pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla, kun Factorin Nelli Kämäräinen sai kahden minuutin jäähyn työntämisestä. Josba ei kuitenkaan ylivoimalla maalia saanut aikaan yrityksistä huolimatta. Ajassa 27:47 Josban kavennus vihdoin tuli, kun Sanni Pirttilä pääsi keskialueella riistämään pallon, jonka ansiosta Suvi Kuivisto pääsi puolittaiseen läpiajoon. Suvin ensimmäiseen vetoon Factorin maalivahti Margarita Huttunen ehti väliin, mutta Sanni sai tehtyä riparista maalin! Toinen erä päättyi siis tilanteeseen 1-1.

Kolmannessa erässä tarkoituksena oli rauhoittaa vielä peliä ja keskittyä erityisesti juuri siihen viimeiseen syöttöön ja viimeistelyyn. Josban yritykset eivät kuitenkaan onnistuneet, vaan Factor onnistui maalinteossa pelin lopussa. Ajassa 43:02 Factorin Emilia Karhapää teki Factorin 1-2 maalin, joka jäi myös ottelun viimeiseksi maaliksi josbalaisten pelin lopun kovista maalintekoyrityksistä huolimatta.

Ottelu päättyi siis Josban 1-2 häviöön, joka oli kauden toinen tappio Josballe. Pelin parhaana Josbalta palkittiin hyvin pelannut Suvi.

 

Seuraava turnaus pelataan 7.1.2018 Joroisissa.

25351874_2312369222122588_8952405555817872411_o