Veeti on pian taas iskussa

Kuvateksti: – Tavoitteellinen harjoittelu kiinnostaa, Veeti vakuuttaa.
Ilman pahoja loukkaantumisia pitkään säästynyt Veeti Naakka (20) muistaa katkeran joulukuun 2016. Armeija oli loppunut edellisenä päivänä ja menossa oli Veetin viimeinen ottelu juukalaisen Coach Teamin paidassa. Seuraavassa pelissä Veetin piti edustaa jo Josbaa Divarissa.

– Peliä oli jäljellä enää ehkä neljä minuuttia kun kaksinkamppailutilanteessa koko paino jäi vasemman jalan päälle ja se suoristui yli. Olin just miettinyt, että miten hyvin on mennyt ilman loukkaantumisia.

– En heti tajunnutkaan miten pahasti jalka meni, Veeti muistelee mustaa perjantai-iltaa viime joulun alla.

Lepo ei auttanut joulunpyhinä ja polvi alkoi muljahdella paikaltaan jo normaalissa kävelyssäkin. Edessä oli eturistisideleikkaus helmikuussa. Kevät on mennyt toipuessa, sitten vähitellen fysiikkareenien parissa. Nyt mies hinkuu kentälle.

– Lajitreeneissä olen ottanut vain alkulämmöt. Pelilupaa pitää odottaa vielä kuukauden verran lääkärin lopputarkastukseen saakka.

Tavoitteellisuus motivoi

Veeti palasi Josban tuttuun ryhmään hyvän yhteishengen, harjoittelun ja pääsarjatason pelien motivoimina.

– Tästä pitää nyt nauttia, ei tämä peliura loputtomiin kestä. Jotenkin on oppinut arvostamaan nimenomaan tavoitteellista harjoittelua, Naakka pohtii.

Veetillä on Josbassa parinkymmenen liigapelin ja yhden ehjän divarikauden kokemus junnujen sm-sarjojen lisäksi.

Naakka arvioi, että pelipaikoista tulee tervettä kilpailua. Hän tavoittelee tuttua puolustajan tonttia.

– Kun peliajasta kilpaillaan, se kehittää joukkuetta ja motivoi harjoittelemaan.

Veeti aloittaa syksyllä Joensuussa yo-merkonomiopinnot tiivistyvän harjoittelun ohessa.

– Playoffit on tavoite, niissä meidän pitää olla mukana.

Intistä mukavat muistot

Varusmiespalvelus Kajaanissa onnistui Veetin mielestä lajiharjoittelun kannalta erittäin hyvin. Harjoittelemaan pääsi peräti viisi kertaa viikossa, kolmena aamuna ja kahtena iltana. Iltatreeneissä oli aina mukana kajaanilaisen 2-divisioonassa pelanneen Papas -joukkueen pelaajia.

– Pallotuntuma säilyi intin ajan hyvin. Komppanianpäällikkö Riku Rautiainen oli kiinnostunut lajista varmaan perhesyistä. Pääsin leireiltäkin ajoissa viikonlopuksi Coachin peleihin.

– Intti oli siisti kokemus. Tavoite oli olla siellä puoli vuotta ja tehdä hommat hyvin.