Väiskin välitilinpäätös

Josban miesten edustusjoukkueen kokenut kapteeni Juho Väisänen (30) löytää runkosarjan syyskaudesta myönteistä, kehitettävää ja takaiskuja.

  • Kuivin jaloin on selvitty. Pisteitä on haalittu sen verran, että joukkueella on mahdollisuus pudotuspeleihin, ja tietenkin me sinne halutaan, Väiski paaluttaa.

Onnistumisena kapteeni pitää hyökkäyspelin kehitystä, vaikka viimeistely on väillä tökkinyt.

  • Monessa pelissä on jouduttu tekemään hirveästi töitä maalin eteen, mutta hyökkäyspäätä on reenattu ja siinä on tapahtunut kehitystä aiempiin kausiin verrattuna. Juurelan Jouni on sitä eniten jumpannut ja hyökkäys pyörii paremmin.

Tekopaikkoja on onnistuttu luomaan jokaisessa ottelussa, mutta Väisänen harmittelee syksyn aikana tuhlattuja maalipaikkoja.

  • Taitaa olla niin, että meillä esimerkiksi kaksiykkösistä vain puolet menee sisään, kun moni vastustaja laittaa 90 prosenttia.

Veskat loistaneet

Molemmat maalivahdit ovat Väisäsen mielestä pelanneet erittäin hyvän syksyn.

  • Veskarit pelaavat meillä sillä tasolla, että meidän pitäisi voittaa kaikki pelit. Ihan sama kumpi siellä veräjän suulla seisoo, Juho kiittelee.

Väisänen on tyytyväinen myös kohentuneeseen koppi- ja penkkityöskentelyyn, mutta toivoo, että läppä lentäisi vieläkin iloisemmin.

  • On ollut yksittäisiä pelejä, joissa joukkueella on ollut hauskaa ja ääntä riittänyt. Silloin pelikin kulkee. Jos ollaan naama mutrullaan, se näkyy myös kentällä. Hurmos on saatava päälle kopista ja penkiltä.

Eniten joukkuetta ovat koetelleet lukuisat maalin tappiot. Toisaalta monta peliä on myös voitettu maalilla.

  • Ainakin Karhut ja O2 olisi pitänyt vieraissa voittaa. Niissä meidän peli oli luokattoman huonoa. Pahin mahalasku oli kuitenkin kotitappio Erviä vastaan. Se oli ihan farssi meiltä. Väiski puhisee.

Syksyn aikana joukkue joutui tarkistamaan puolustuksen roolia.

  • Keskialueen ylittäminen meni näpräämiseksi ja sitä yksinkertaistettiin. Näpräys ei kuulu meidän tyyliin, Josba on suoraviivainen joukkue, kapteeni muistuttaa.
  • Toki siellä on muutamia äijiä kuten Havula ja Tähkä, jotka osaavat soveltaa ja tehdä taikatemppujakin.

Lyhyt joulutauko

Ennen joulupukin tuloa Josballa on vielä kaksi ottelua. Loviisa kohdataan vieraissa perjantai-iltana kello 18 ja KooVee kotona Areenassa sunnuntaina kello 16 alkaen. Jaossa on siis kuusi pinnaa.

  • Tärkeät pelit taas edessä. Syyskuussa voitettiin Loviisa reilusti (10-3), mutta viime kierroksilla Loviisa on piristynyt. Siellä on kokeneita konkareita joukkueessa. Jos sössitään puolessa kentässä, omissa kolisee.

KooVee on uusi Divarissa, mutta tuttu Josban konkaripelaajille jo liigavuosilta.

  • Sielläkin on joukkueessa paljon kokemusta. Runkosarjan ensimmäinen peli oli meillä heitä vastaan hyvin hanskassa, mutta vitosen jäähy sotki lupaavan takaa-ajon silloin.

Runkosarjan kevätkierros käynnistyy Josban osalta jo 4. tammikuuta vieraissa Liminkaa vastaan. Joulutauko on lyhyt eikä harjoitteluun jää juurikaan aikaa.