Uudistunut Divari käynnistyy 23. syyskuuta

Kuvateksti: Josba pääsee tositoimiin syyskuun lopulla.

Salibandyn miesten Divari käynnistyy täydellä seitsemän ottelun kierroksella lauantaina 23.9.

Divarin runkosarja pelataan 14 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Tasapelin sattuessa pelataan 5 minuutin jatkoaika äkkikuolemalla-periaatteella neljällä neljää vastaan. Mikäli ratkaisua ei synny jatkoajalla, ratkaistaan voittaja kolmen laukojan rangaistuslaukauskilpailussa.

Ottelun voitosta varsinaisella peliajalla joukkue saa kaksi sarjapistettä ja hävinnyt nolla pistettä. Jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa hävinnyt joukkue saa sarjataulukkoon yhden pisteen.

Runkosarjan jälkeen kahdeksan parasta jatkavat puolivälieriin. Puolivälierissä ja välierissä paremmuus ratkaistaan paras kolmesta -järjestelmällä. Divarin loppuottelut pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Finaalisarjan voittaja nousee Salibandyliigaan.

Runkosarjassa 14. sijoittunut putoaa 2. divisioonaan. Runkosarjan 12. ja 13. pelaavat paras kolmesta (kaksi voittoa) playout-ottelusarjan. Sarjan voittaja säilyy Divarissa ja hävinnyt putoaa 2. divisioonaan.

 

Josballa heti kotitupla

Josban otteluohjelma on huomattavasti edellisvuosia tasaisempi. Kahden viime kauden pitkä ja uuvuttava vieraspeliputki joulu-tammikuussa on nyt selvästi siedettävämpi. Merkittävä osa vieraspeleistä on lisäksi viikonlopun tuplapelejä. Arkipelejä on vain kolme. Kaksi ottelua pelataan perjantaisin vieraskentillä ja ja yksi kotipeli osuus helmikuussa torstaille NST:tä vastaan.

Josba aloittaa Divarin kahdella kotiottelulla. Ensin lauantaina vastaan tulee FBC Turku ja heti perään sunnuntaina samalta ilmansuunnalta Porin Karhut.

Avauskierroksen ottelut 23.9.2017:
14:00 NST – Karhut, Lappeenrannan UT
14:00 Nurmon Jymy – M-Team, Nurmohalli
16:00 Blue Fox – Loviisan Tor, Tähtihalli Uusikaarlepyy
17:00 Josba – FBC Turku, Joensuu Areena
18:00 Tiikerit – EräViikingit Akatemia, Tikkurilan Urheilutalo
18:00 O2-Jyväskylä – LNM, Jyväskylän monitoimitalo
18:00 ÅIF – SB Vaasa, Sipoo Areena

 

Kolme uutta joukkuetta

Viime kauden jälkeen Divarissa nähdään uusina joukkueina kaksi pääkaupunkiseudun seuraa Vantaan Tiikerit ja helsinkiläinen M-Team sekä O2-Jyväskylä.

Divarjoukkueet kaudella 2017-18:
Blue Fox, Uusikaarlepyy
EräViikingit Akatemia, Helsinki
FBC Turku
Josba, Joensuu
Karhut, Pori
LNM, Liminka
Loviisan Tor
M-Team, Helsinki
NJ, Seinäjoki
NST-Lappeenranta
O2-Jyväskylä
SB Vaasa
Tiikerit, Vantaa
ÅIF, Sipoo