”Työteliäisyys, Periksiantamattomuus ja Veljeys”

 • Uskaltaisin sanoa, että pelaajien jalat ovat sarjan liukkaimmasta päästä ja, että vanhemmatkin pelaajat ovat kehittyneet siinä, arvioi joukkuettaan Josban päävalmentaja Sakari Salmela.

Suunnitelmallinen harjoittelu toukokuusta alkaen on yksi iso tekijä Josban menestykselle syyskierroksella. Salmela onkin saanut näyttävän startin omalle valmennusuralleen Divarissa.

 • Totta kai myös pelillisesti on onnistuttu. Puolustaminen on ollut pääsääntöisesti hyvää ja maalivahdit viimeisenä lukkona. Roolitukset ovat onnistuneet, ja jos joku on ollut poissa, niin korvaaja on pelannut jopa paremmin, Sakke kiittelee.

Kaikki joukkueessa ovat +/- tilastossa plussalla, mikä on vastuuvalmentajan mielestä melko harvinaista.

 • Meillä on uskomattoman tasaiset kolme kenttää ja kilpailu pelipaikoista sopivan kovaa.

Positiivinen hulluus

Salmela ei hehkuta omaa panostaan menestyksessä. Kiitos menee kentälle, penkille ja koppiin.

 • Pelaajien asenne on ollut alusta asti loistava. Hommia tehdään mukisematta ja ennen kaikkea yhteisen hyvän eteen.
 • Sitten kun on pärjätty, niin se on johtanut positiiviseen hulluuteen. Pukukopissa meno on välillä kuin after ski bileissä ja se saa kyllä tällaisen vanhemmankin laji-ihmisen hyvälle mielelle. Pelaajat ovat oivaltaneet, että hyvä tulos syntyy hyvästä fiiliksestä, Sakke paljastaa.

Päävalmentaja muistuttaa, että hyvin menneestä syksystä huolimatta mitään ei ole vielä voitettu.

 • Lähtökohdat keväälle ovat hyvät. Nyt tähän ei saa vaan tyytyä. Uskalletaan harjoitella ja kehittää myös omaa ja viisikkojen peliä.

Josban edustusjoukkue ottaa joulun alla kevyesti, mutta kinkun sulatus alkaa pian.

Piikkauskone ja muurinmurtaja

Kapteeni Juho Väisäsellä on pitkä kokemus joukkueen sisältä niin hyvinä kuin vaikeinakin aikoina.

 • Jos syyskauden pistesaalista tarkastelee, niin se on kovimpia noteerauksia, ellei kovin Josban divaritaipaleella. Eli rytinällä Sakke, Jami (Huhtala), Sami (Harinen) ja Janne (Keskinen) tulivat pääsarjatouhuihin. Huoltoa unohtamatta.

Väiski korostaa, että Salmela toi kesällä fysiikkapuolelle sellaista osaamista mitä joukkueessa ei ole hetkeen ollut.

 • Kaikki on suunniteltu etukäteen tarkasti mitä kannattaa ja voidaan milloinkin tehdä. Pelaajien ei tarvitse kuin tehdä mitä käsketään ja nauttia kyydistä.

Kapteenin mielestä valmennuksen työnjako on onnistunut. Koko paketti ei ole päävalmentajan harteilla.

 • Sakke saa rauhassa tarkastella isoja linjoja ja kokonaisuutta. Jamilla ja Samilla on sitten enemmän pikkupalaset pureskeltavana.
 • Janne on laittanut veskat siihen iskuun, että vastustajien kannattaa alkaa pikkuhiljaa etsimään piikkauskonetta tai muurinmurtajaa, että pallo löytää tiensä verkon perukoille.

Kaikki roolit jaossa

Pelillisesti joukkueella on ollut Väisäsen mielestä selkeät sävelet, ja joka ukko tietää mitä pitää kentällä tehdä.

 • Jos on peli hävitty, niin se on yleensä johtunut siitä, että ollaan tehty virheitä, joista kaveri on päässyt rokottamaan. Ihan hirveästi ei meille ole tehty pitkistä hyökkäyksistä maaleja tällä kaudella.

Väisänen kehuu Salmelan heittäytymistä. Valmentajalla on kyky saada joukkue syttymään peleihin.

 • Sakke on ennen otteluita aivan liekeissä itsekin ja hengittää salibandyä yhtä vahvasti kuin pelaajatkin. Valmentaja on valmis kääntämään jokaisen kiven, että joukkue menestyy.

Hienoa on Väiskin mielestä ollut myös, että jokaisella pelaajalla on mahdollisuus mihin vaan rooliin.

 • Vapaalippuja tai kausikortteja ei ole jaettu pelaavaan kokoonpanoon, rankkareille tai ylivoimaan. Se mitä näytät reeneissä ja peleissä määrittää sen, missä roolissa murjot, kun pilliin vihelletään.

Eikä kapteeni unohda kehua joukkuehenkeä.

 • Siellä on rehellisesti iso katras veljeksiä telmimässä päivästä toiseen. Tämä ryhmä toimii joka paikassa arvojensa mukaisesti. Työteliäisyys, Periksiantamattomuus ja Veljeys, Väisänen linjaa.