TPS synkensi Josban syksyä

Josba luovitti ottelun alussa pallonhallinnan suosiolla taitavalle vastustajalle, jolla oli vahva voittoputki alla kauden alkupuolelta. Josba keskittyi pitämään turkulaiset poissa vaarallisimmalta maalintekosektorilta, ja kääntämään peliä edellisten otteluiden tapaan nopeasti. Liekkö bussimatka painanut jaloissa, mutta alkupelistä joensuulaiset olivat täysin unessa ja TPS vei peliä mielin määrin, ja reilun kahdeksen minuutin jälkeen taululla komeilivatkin kotijoukkueen 2-0 johtolukemat, kun ensin Henri Alho ja sitten Eetu Leskinen kurittivat vieraita. Josba ryhdistäytyi kuitenkin nopeasti, ja 14 minuutin pelin jälkeen Perttu Puska taiteili maalin edestä kavennuksen hyvän hyökkäysalueen riiston jälkeen. Pienen suvantovaiheen jälkeen Josba punnersi itsensä tasoihin aivan erän lopussa, kun Mikko Niiva laukoi keskisektorilta tulisesti yläkulmaan Simon Staufferin hienosta syötöstä. Erätauolle lähdettiin siis luvuista 2-2.

Toinen erä oli joensuulaisten näkökulmasta vaikea. TPS pelasi pallollisesti vahvaa peliä eikä sortunut enää virheisiin, joista joensuulaiset olisivat päässeet kääntämään. Pitkän kyykkimisen jälkeen Josba käytti kuitenkin yhden erän ainoista vastahyökkäyksistään hyväksi, kun Mikael Ahponen löysi upealla oivalluksella maalin kulmalta Jaakko Sariolan, joka ohjasi pallon tyylillä verkkoon. Josban 3-2 johtomaali oli myös Sariolan ensimmäinen Salibandyliigassa. TPS kuittasi maalin kuitenkin nopeasti, kun TPS:n kulmavaparikuvion päätteeksi Juuso Pietilä pääsi lataamaan keskisektorista pallon maaliin. Erä jatkui tasoituksen jälkeen täydellä TPS hallinnalla, ja turkulaiset saivatkin erän puolessa välissä palkintonsa, kun jatkuvasti vaarallisena pelissä hyörinyt Teemu Aaltonen tarjoili ja Tino Salminen kauhoi maalin edestä turkulaiset johtoon. Loppuerässä ei maaleja nähty, ja viimeiseen erään lähdettiin turkulaisjohdosta 4-3.

Kolmanteen erään Josba lähti hakemaan tasoitusta, mutta heti erän alussa ottelun paras pelaaja, tehot 3+1 tehtaillut Henri Alho taisteli TPS:n kahden maalin karkumatkalle maalin edustalta. Pienen pelailuvaiheen jälkeen Josba lähti karvaamaan korkeammalta, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että turkulaisten kuudes maali oli lähempänä kuin Josban kavennus, ja vain hyvät ottelun pelannut Lauri Hyytiäinen piti Josban mukana voittotaistelussa. Josba ei saanut kunnon kiriä aikaiseksi edes ilman maalivahtia , ja Alho kaunistelikin numeroita vielä tyhjään maaliin kruunaten hattutemppunsa hyvän katkon päätteeksi. Pisteet jäivät siis Turkuun luvuin 6-3, Josban jatkaessa edelleen voitoitta.

Alakanttiin kautensa aloittaneella Josballa alkaa nyt kahden ja puolen viikon tauko peleistä, jonka aikana joensuulaisten tulisi saada peli kuntoon, jos kaudella aijotaan pelata muusta kuin sarjassa säilymisestä. Seuraavan ottelun aika on 9.11, jolloin elintärkeässä kamppailussa vastaan asettuu OLS Oulusta.