Tiistaina pelataan Karjalan mestaruudesta

Kuvateksti: Santeri Raatarila toivoo tiistaina Areenalle kannustusta.

 

Josban pitkä ottelutauko päättyy tiistaina kun NST Lappeenrannasta saapuu vieraaksi Areenalle. Keskitalven bussissa istunut Josba pelaa runkosarjan viisi viimeistä kierrosta kotona.

– Tiistaina pelataan Karjalan mestaruudesta. Peli on tärkeä kummallekin joukkueelle kun katsoo sarjataulukkoa, korostaa valmentaja Santeri Raatarila.

Syyskierroksella Josba voitti Lappeenrannassa 5-1. NST ja LeBa ovat pelanneet jo kahdesti ja voitot ovat 1-1, samoin kuin Josban ja LeBankin kohtaamisissa. Kaikki ovat olleet maalin pelejä.

Turhan monet loukkaantumiset ovat kiusanneet Josbaa jälleen kerran ja haitanneet harjoittelua pitkän ottelutauon aikana. Ennen maaottelutaukoa Josban peli kehittyi mukavasti ja pistepussi karttui alkuvuodesta monella voitollla.

Valmennuksen mielestä harjoituksissa on kuitenkin onnistuttu säilyttämään hyvä ote, vaikka loukkaantumisten lisäksi monet ovat sairastelleet viime viikkoina.

– Harjoitusjakso on ollut rikkonainen, mutta mieluummin ne sairastelut ja loukit ottaa tauolle kuin pelien aikana. Taukoa on pidetty nyt sen verran, että kaikilla on jo kova polte peleihin, Santeri tulkitsee joukkueen kehon kieltä.

Josban kokoonpanosta Veeti Naakka on jalkaleikkauksen vuoksi varmuudella sivussa koko loppukauden. Joona Aurosen jalkavamma pitää miehen poissa tositoimista vielä useamman viikon.

Markus Otronen on päässyt pelikuntoon ja  Kimi Honkanenkin on palaamassa kokoonpanoon jo lähiaikoina. Lisäksi valmennus odottaa Juuso ja Eetu Lehtiniemen paluuta pelikuntoon runkosarjan loppupeleissä. Ville Nevalainen ja Mikko Komulainen ovat varusmiespalveluksessa.

Josba taistelee vimmatusti pudotuspelipaikasta ja kaipaa viidessä viimeisessä kotipelissä kotiyleisön tukea.

– Joukkue tarvitsee yleisöstä kuudennen kenttäpelaajan. Tervetuloa Karjala-derbyyn ja punaista päälle, Raatarila muistuttaa.

Josba-NST käynnistyy tiistaina Joensuu Areenalla kello 18.