Täydet pisteet Nurmon Jymyltä

Eetu Kuittinen pommitti kaksi häkkiä Nurmon verkkoon.

Josban ottelu päättyi sunnuntainakin maalin erolla, mutta nyt joensuulaisten eduksi. Nurmon Jymy kaatui vaiherikkaan esityksen jälkeen maalein 7-8 (4-2,1-4,2-2).

  • Taisteluvoitto, ei näitä helpolla saada. Äijät pelasivat logolle 60 minuuttia ja puolustivat hyvin. Hese otti maalilla kaikki mitä pystyi, kapteeni Juho Väisänen kiitti joukkuettaan.

Ottelu sai kuitenkin aivan toisenlaisen startin. Nurmo rymisteli avauserässä jo 4-2 johtoon. Jesse Huurrekorvelle kertyi erässä jo 13 torjuntaa, kun Roope Mutka torjui Jymyn maalilla vain kerran.

  • Torjunnat eivät kerro koko kuvaa. Vastustaja karvasi erittäin korkealta. Meillä oli siinä seitsemän vastahyökkäystä, joista päästiin kahdella yhtä vastaan, mutta yhtään maalia niistä ei saatu. Kun me menetettiin pallo, vastustaja rankaisi, Josban valmennusjohto summaili.

Toiseen erään joensuulaiset tekivät radikaaleja ketjumuutoksia.

  • Aapo Hämäläinen siirrettiin pakiksi ja hän toikin tärkeää rauhallisuutta meidän peliin ja alakertaan. Se oli tärkeä kulminaatiopiste.

Nurmo meni jo 5-2 johtoon, mutta sitten alkoi soida isäntien päässä. Josba latoi reiluun kolmeen minuuttiin neljä maalia ja johti peliä äkkiä 5-6.

  • Tämä on momentumpeli. Jos oma peli kulkee, se hetki on käytettävä ja mätettävä ne maalit. Jos oma peli ei kulje, on vain luovittava vaikean vaiheen yli, valmennus puntaroi.

Kolmannessa erässä Josba meni parhaimmillaan kahden maalin johtoon 5-7, mutta Jymy ei luovuttanut. Kavennus 6-7 tuli 14 sekunnissa. Josba teki tyhjään maaliin 6-8, ja taas Jymy kavensi 7-8, tällä kertaa 17 sekunnissa.

Viimeisellä minuutilla Nurmo otti samasta tilanteesta peräti kaksi jäähyä ja takaa-ajo vaikeutui. Josballe myös jäähy vielä ajassa 59,40, mutta numerot pysyivät ennallaan.

  • Jännäksi taas pantiin lopussa. Tämä on oppimisprosessi, valmennus muistutti.

Valmennusjohto antoi kehuja joukkueelle.

  • Meillä oli kaksi kovaa peliä peräkkäisinä päivinä. Todella hyvä suoritus 15 kenttämiehellä ja kahdella maalivahdilla. Nurmolla on liigatason ykköskenttä, mutta hyvin me onnistuttiin pitämään se kurissa.
  • Meidän nuoret pelaajat onnistuivat myös. Jere Eiserbeck ja Juuso Salomies pelasivat miehekkäästi. Puolustus toimi kokonaisuutena viikonloppuna. Huurrekorpi otti lopussa tärkeitä koppeja.

Josba on viikonlopun pelien jälkeen Divarin runkosarjassa neljäntenä 19 pisteellä.

Josban tehopisteet:

Elias Ikonen 3+1, Eetu Kuittinen 2+0, Jesse Reijonen 1+1, Kasper Tähkä 1+0, Tatu Havula 1+0, Veeti Naakka 0+1, Aapo Hämäläinen 0+1. Santtu Siponen 0+1

Jesse Huurrekorpi 27 (13+6+8) torjuntaa.