Tatu: ”Rankit ovat herkkupaloja”

Kuva:TKFotografi

Josban paitaan palannut Tatu Könönen on sujahtanut sukkana sisään joukkueeseen.

–  Nuorena poikana tulin aikanaan Josbaan, ja nyt rooli on melko erilainen enemmän elämää nähneenä. On ollut mahtava katsoa vierestä, kun joukkueemme nuoret esiintyvät pelistä toiseen ennakkoluulottomasti edukseen.

Tatu kokee, että josbalainen harjoittelumalli on säilynyt joukkueessa.

-Joensuulaiseen joukkueurheilumentaliteettiin kuuluu mielestäni vahvasti ahkera työnteko harjoittelussa. Tämä joukkue on omaksunut nuo asiat erittäin hyvin.

Könönen on nakuttanut alkukaudella 10 tehopistettä (6+4), kun takana on 12 kierrosta.

-Jalkavaivat olivat vähän alkusyksystä riesana, ja pari peliä jäikin niiden vuoksi välistä. 

–     Joukkueena on saatu hyvin pisteitä kasaan. Omiakin onnistumisia on joitain tullut, mutta kyllä omassa tekemisessä on vielä paljon parantamisen varaa.  Itseltäni odotan otteisiin tasaisuutta, minkä lisäksi maaleja olisi kyllä kiva tehdä enemmän.

Tatu on saanut valmennukselta paljon vastuuta varsinkin erikoistilanteissa. Mies on ollut rankkareissa vakiolaukoja. Rooli on mieluinen.

– Ne on herkkupaikkoja! Hienoa, kun saa mahdollisuuksia olla ratkomassa pelejä. 

Könönen harmittelee, että aivan viime peleissä maaleja on päästetty liikaa omiin, ja sen voittaminen on tehty hankalaksi. Joukkueen yhteistä tekemistä niin harjoituksissa, kotipeleissä kuin vieraskentilläkin Tatu kiittelee.

– Muutamissa peleissä ollaan saatu joukkueena hyvä draivi päälle. Silloin jokainen on painanut hommia toisen eteen. Koovee-vieraspeli tulee ensimmäisenä mieleen.

– Lisäksi on ollut hienoa huomata, miten kotiyleisö on lähtenyt myös mukaan kannustamaan taistelevaa porukkaamme.