Tammikuussa seitsemän peliä

Reijonen yrittää hassuttaa Tokilaa harjoituksissa.

 

Josban miesten edustusjoukkueen vuosi vaihtuu reippaalla tahdilla. Edessä on yksi kaikkein aikojen vilkkain kuukausi. Runkosarjaaan on joensuulaisille merkitty tammikuussa peräti seitsemän ottelua.

Josba kohtaa vieraissa NST:n, EräAkatemian ja Loviisan. Kotona Areenassa vastaan tulee Nurmo, O2 Jyväskylä, Salba ja FBC Turku.
Kovimmassa ryppäässä on viisi peliä kymmenen päivän sisällä. Se on haasteellinen puolitoistaviikkoinen.

Koko syksyn vaivanneet loukkaantumiset helpottivat joulukuussa hieman, mutta muutamalla miehellä vammat seurasivat vielä uuden vuoden puolellekin.

– Joulutauko sattui hyvään ajankohtaan ja toiveena on, että lähes kaikki pelaajat ovat saaneet itsensä pelikuntoon tauon aikana. Harjoitteluvahvuuden lisääntyminen kohottaa suoritustasoa harjoituksissa ja toivottavasti se siirtyy myös itse otteluihin, valmennustiimi toivoo.

Kapteeni Juho Väisänen uhkuu jo kentälle.

– Henkilökohtaisesti joulutauko kasvatti nälkää ja reenejä joukkueen kanssa odottaa jo kovasti. Kova kuukausi tulossa, ehkä yksi kovimpia minun uran aikana.

Syyskauden viimeinen peli Merikoskea vastaan antoi Väiskin mielestä hyvän buustin kevätkautta ajatellen.

– Siinä saatiin vähän ulosmitattua sitä mihin tämä joukkue oikeasti pystyy parhaimmillaan. Pitää vaan pystyä tuolla tasolla ja huumorilla pelaamaan pelistä toiseen, Väisänen korostaa.

Kapteeni odottaa Laasonen-Matikainen-Kaartinen -ketjulta jatkossa tuloksia.

– Sieltä ainakin itse odotan tehoja tosi paljon enemmän mitä nyt on nähty. Kaverit pystyy parhaimmillaan pelejä ratkomaan varmasti.

Tammikuun peliruletti käynnistyy Loppiaisena kun Josba matkustaa Lappeenrantaan. Myöhäisottelu alkaa sunnuntaina vasta kello 18.30.