Takana tahmea viikonloppu

Santtu Siponen karvasi lauantaina Erää vastaan korkealta.

Josban miesten viikonloppu Divarissa ja Suomen cupissa oli vaikea. Pisteet ja jatkopaikka jäivät nyt saavuttamatta.

Sunnuntain cup-peliin Rangersia vastaan Josba joutui lähtemään erittäin kapealla rosterilla. Jalkeille saatiin vain maalivahdit ja 10 kenttämiestä.

  • Osa pelaajista oli A-junnujen mukana Jyväskylässä. Kymmenestä miehestä yksi putosi vielä pelin aikana kokoonpanosta, valmennus huomautti.

Josba sinnitteli mainiosti kaksi erää vieraita vastaan. Toiselle erätauolle mentiin tasalukemissa 2-2.

  • Väsymys näkyi puolin ja toisin otteissa. Kaksi erää oli tasaista, kolmannessa kaveri oli terävämpi ja kuittasi voiton, varakapteeni Aleksi Matikainen (1+1) myönsi.

Suomen cupin pelit pelataan kolmella 15 minuutin erällä. Nyt siitä oli etua molemmille edellispäivänä pelanneille väsyneille joukkueille.

  • Vastustaja teki maalit hyvällä prosentilla. Kaksi erää meiltä ihan hyvää tekemistä pallolla ja se pitää ottaa tästä mukaan sarjapeleihin, kapteeni Juho Väisänen analysoi.

Josban toisen maalin teki Tatu Havula (1+1). Maalissa Veikka Forsström torjui 21 kertaa vaikka pelattiin lähes erän verran normaalia lyhyempi peli.

Taaperrus Erää vastaan

Erä on ollut Josballe vaikea vastustaja jo vuosia, kun joukkueet ovat kohdanneet lukemattomia kertoja Divarin runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Sama taika toistui lauantain kierroksella, kun EräViikingit Akatemia vei sarjapisteet maalein 3-6 (0-1,2-1,1-4).

  • Meillä oli vähän löysä asenne tähän peliin. Ei päästy paineen alta pois ja tuli huonoja ratkaisuja, valmennusjohto harmitteli.

Josballa oli valmennuksen mielestä kuitenkin riittävästi tontteja ottelun voittamiseen.

  • Avauserässä piti tehdä jo 3-4 maalia, mutta ne menivät huonoon viimeistelyyn. Kaksi rankkaria hukattiin ja useita läpiajoja. Lepsusti pelattiin keskialuetta ja puolustettiin kurittomasti.
  • Erä on ollut vaikea vastustaja meille aina ja ollaan hävitty nämä kohtaamiset jo pitkään. Syytä on vaikea keksiä.

Kapteeni Juho Väisänen otti pistemenetyksen raskaasti.

  • Paha tappio. Kyllä meidän pitäisi tämmöinen joukkue voittaa. Tuli virheitä puolustuspäässä ja niistä tekivät maalit, Väisänen puuskahti.

Josballe vihelletyt jäähyt eivät Väiskiä miellyttäneet.

  • Kummalliseksi on mennyt, kun pilli soi heti, jos vähän fyysisemmin kulmassa antaa runtua kylki kylkeen. Hankala on notkopolvia vastaan pelata tämmösen vanhemman herrasmiehen, Väiski pudotteli heti matsin jälkeen.

Erääkin vastaan numerot olivat vielä 40 minuutin jälkeen tasan 2-2. Josba hävisi siis viikonlopun molemmat ottelut heikkoon kolmanteen erään.

Josba nousi vielä iholle 3-4, mutta lopun rynnistys ilman maalivahtia ei tuottanut tulosta.

Josban tehopisteet: Aleksi Matikainen 1+0, Kasper Tähkä 1+0, Jere Kaartinen 1+0, Veeti Naakka 0+1, Tatu Havula 0+1.

Jesse Huurrekorpi torjui 18 kertaa ja Erän Sakari Pulkkinen 16 kertaa.