Seuraavaksi 5000 kilometriä bussissa!

Kuvateksti: Juho Väisänen (vas) kertasi kuvioita ketjukavereilleen perjantain harjoituksissa.

Nyt se sitten alkaa, vieraspeliputki. Josba pelaa Divarissa peräti yhdeksän seuraava peliä vieraskentillä. Seuraava kotipeli Areenassa on vasta 15. tammikuuta.

– Ei niitä kannata ajatella, mennään vaan peli kerrallaan eteenpäin. Tälle kaudelle reissut on saatu sovittua järkevästi kun on useita tuplareissuja eikä matkusteta edestakaisin, kapteeni Juho Väisänen muistuttaa.

Josba matkustaa putkessa ensin Laihialle, jossa kohdataan Vaasa, sitten matka jatkuu Uusikaarlebyhyn. Seuraavilla reissuilla mennään Turkuun, Loviisaan, Poriin, Sipooseen, Liminkaan ja Nurmoon. Bussissa katsellaan maisemia lähes 5000 kilometriä.

– Joka tapauksessa pelit on jossain vaiheessa pelattava ja mukavahan se on sitten loppukaudesta taas pelata useampi peli putkeen kotona.

Puolet joukkueesta käy vielä joulukuun alussa A-junnujen turnauksessa Nurmossa ja heille tulee vielä satoja lisäkilometrejä.

Koppa kuntoon

Päävalmentaja Antti Ruokosen mielestä henkinen kantti on tärkeää kun lähdetään vieraskentille.

– Toisaalta on helppo pelata, kun on saanut rauhassa keskittyä bussissa otteluun. Fokus on itse pelaamisessa. Ei ole työt, opiskelut tai muut asiat sotkemassa valmistautumista, Antti tsemppaa.

Kapteeni Väisänen ei aio käyttää poppakonsteja joukkueen vireystilan ylläpitämiseksi reissun päällä.

Pitää tietysti näyttää esimerkkiä ja yritän pitää nuorempaa kaartia kurissa iltaisin hotellilla. Miusta tuntuu, että koko joukkue nauttii kun päästään hotelleihin taas yöksi.

Areena varattu

Rankka putki johtuu ottelukalenterista ja siihen vaikuttaa taas Areenan muut tapahtumat. Varsinkaan vapaita viikonloppuja palloilulajeille ei löydy helposti.

– Joulukuussa on yksi kolmen konsertin viikonloppu ja toisena viikonloppuna on joulumarkkinat. Niihin tarvitaan myös monta rakentamispäivää, kertoo laitosmies Jere Sinkkonen Joensuu Areenalta.

Yksi konserttiviikonloppu peruuntui joulun alta, mutta sitä ei ehditty enää hyöydyntää sarjaohjelmaa laadittaessa.

– Tammikuun alussa meillä on sitten vielä koko hallin nurmi yhtenä viikonloppuna pesäpallon ja jalkapallon käytössä.