SANTERI RAATARILA JOSBAN VALMENTAJAKSI

Josban edustusjoukkueen valmentajaksi on valittu liikuntaneuvoja Santeri Raatarila (22). Hän toimii samalla Josban seurakoordinaattorina. Josban päävalmentajana jatkaa Antti Ruokonen.

– Olen ollut aina enemmän kiinnostunut valmentamisesta kuin pelaamisesta. Tavoite on kehittyä valmentajana ja saada muut pelaamaan entistä paremmin, Raatarila valottaa persoonaansa.

Mäntyharjulta kotoisin oleva Raatarila on kouluttanut itseään monipuolisesti valmennustehtäviin. Tanhuvaarassa suoritetun liikuntaneuvojan tutkinnon  lisäksi hän opiskelee parhaillaan Karelia ammattikorkeakoulussa fysioterapeutiksi. Takana on lisäksi useita erilaisia kursseja ja Salibandiliiton koulutuksia.

Josban kakkosvalmentajan tehtävä on Raatarilan mielestä suuri mahdollisuus kehittää omaa osaamista kokeneen päävalmentajan rinnalla.

– Ei minun tarvinnut sitä pitkään miettiä kun Ruokonen pyysi hommiin.

Raatarila on hyvin tietoinen joensuulaisen salibandin perinteistä.

– Meillä on nuori joukkue joka on sitoutunut pitkäjänteiseen työhön. Minun oma visioni on nostaa perinteikäs Josba takaisin sille tasolle jolle se Suomessa kuuluu.

Antti Ruokonen on tyytyväinen energisen kakkosvalmentajan nimitykseen.

– Santeri on nuorekas, utelias ja innostunut. Me haemme nyt jatkuvuutta valmennukseen ja tämä onkin kouluttautumispaikka vastuuvalmentajaksi, Ruokonen huomauttaa.

Raatarila aloitti aiemmin Josban seurakoordinaattorina ja vetää tyttösäbän kehitystyötä seurassa. Lisäksi hänellä on tehtäviä useissa poikajunnujoukkueissa, esimerkiksi C2-junnuissa vastuuvalmentajan rooli.