Salmela lupasi lyhyen kesäloman

Josban uusi päävalmentaja Sakari Salmela on käskenyt joukkuettaan nyt ensimmäisen harjoitusjakson, parisen kuukautta. Luotettavista lähteistä saadun tiedon mukaan jalka on ollut ilmassa illasta toiseen.

  • Antoisinta itselle on ollut varsin veljellinen tunnelma. Myös se on lämmittänyt mieltä, että pelaajat itse puuttuvat tekemiseen, jos joku ei tee asioita kunnolla, Salmela kiittelee.
  • Oma valmennuspestini on ollut tähän asti nautinnollista aikaa. Innokkaita nuoria miehiä, joilla on salibandyn perustaidot varsin hyvällä tasolla. Fyysisellä puolella on monella tekemistä ihan ymmärrettävästi.

Koutsi hikoilee puntilla

Salmela uskoon, että jokainen on mennyt eteenpäin jollain fyysisellä osa-alueella.  Pääpaino on ollut nopeudessa ja pohjien luomisessa vielä tässä vaiheessa. Sakke ei päästä harjoituksissa itseään yhtään muita helpommalla.

  • Fysiikkatreeneissä olen paljon itsekin ollut tekemässä samaa treeniä kuin pelaajat. Pääsen aistimaan samalla, mikä meininki siellä ryhmässä on ja saapahan itsekin kuntoilla. Luultavasti se on aika harvinaista pääsarjatasolla, Salmela pohtii.

Lajin puolella tähän mennessä on keskitytty pelin perusasioiden parantamiseen, puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin.

  • Omatoimijakson jälkeen on aika erikoistilanteille ja koko viisikkopelin parantamiselle. Yritetään löytää myös mahdollisimman toimivat 3-4 viisikkoa. 

Viikko vapaata

Viikonloppuna edustusjoukkueella alkoi kahden viikon omatoimijakso. Ensimmäisellä viikolla saa ottaa erittäin rennosti.

  • Suosituksena on, että jotain pallopelejä kannattaa fiiliksen mukaan pelata.

Jo toisella viikolla puhdas löhölomailu loppuu kuin seinään.

  • Jokainen tekee neljä harjoitusta, lajia, voimaa, nopeutta ja kestävyyttä. Vähän tarpeen mukaan, päävalmentaja muistuttaa.

Kun joukkue palaa treeneihin heinäkuun lopulla, niin siitä alkaa kuuden viikon kauteen valmistava jakso. Elo-syyskuussa Josba pelaa viisi harjoitusottelua.