Sakun pakista löytyy veljille teippiä ja rakkautta

Josban menestyskauden takana merkittävä näkymätön puurtaja on ollut huoltaja Saku Toropainen. Miehen panosta ovat kehuneet sekä pelaajat että valmennus.

 • Mukavahan se on kuulla, jos joku on pitänyt omasta duunista. On pyritty huomioimaan kaikki mahdollinen missä voi olla avuksi, Saku kiittelee.

Kotipeleissä Toropaisella on usein takana kevyt 12 tunnin yövuoro muissa hommissa, kun kotipelit ovat osuneet lauantaille.

 • Pari tuntia unta kuulaan päivällä ja eikun sorvin ääreen hallille kaupan kautta. Kahvit tippumaan ja pelaajia kuuntelemaan mitä tarpeita kelläkin on, joista muodostuu aina päivän askareet ennen peliä. Pelin jälkeen on tapana palkita huollon mielestä paras pelaaja. Viime pelissä Veikka pokkasi pussillisen superpalloja.

Vieraspeleissä huoltajan päivärytmi on toisenlainen.

 • Bussissa korttipöydässä istuen ja suuta soittaen kuluu jokainen matka. Eväät ostetaan matkalta koppiin ja vierashallilla on samat rutiinit kuin kotona. 

Huoltaja Toropaisen suurimmaksi murheeksi kasautuvat pelaajien loukkaantumiset. Runkosarjan aikana joukkue selvisi loukkien suhteen suhteellisen vähällä.

 • Hyvin on kundit reenannu kesällä, joka näkyi töiden ”vähäisyytenä”. Pleijareissa kyllä hommia on riittänyt ja itse koen, että nopea reagointi kaikkiin vammoihin on tärkeää. Päähän kohdistuvat osumat huolestuttavat tietty eniten. Imatran reissua ei ole ikävä, Saku avaa haasteellisia hetkiään.

Jännityksen määrä on salaisuus

Toropaisella on muutama taikatemppu pahimpien päivien varalle.

 • Kuten Anna Abreun biisissä sanotaan Teipillä tai Rakkaudella. Vitsit vitsinä. Kaikkeni annan likoon mihin oma tieto ja taito riittää. Fysioterapeutin sekä urheiluhierojan koulutuksesta on ollut paljon apua vammojen hoidossa.
 • Räätälöin yksilöllisiä lämmittelyjä sekä kuntoutusohjeita valmentaja Sakke Salmelan kanssa. Pelaajien kanssa keskustellaan paljon ja Sakke on antanut vastuuta sekä luottamusta tehdä ratkaisuja pelaajien loukkaantumisten ja vammojen suhteen.

Myös huoltaja jännittää pelien aikana, mutta ei paljasta asiasta enempää. Pesosen Villeltä voi kuulemma kysellä tarkemmin.

Saku tavoittelee tilannetta, jossa pelaajat saisivat pelata ilman vaivoja.

 • Sen verran seinähulluja nuo pelaajat ovat, että väittävät kovasti pelaavansa samalla tasolla, vaikka olisi pientä vaivaa. Tähän mennessä kukaan ei ole vielä viilannut linssiin.

Toropainen kiittelee vuolaasti yhteistyötä valmennuksen kanssa.

 • Luottamus on molemminpuolista, joka on näyttäytynyt eduksi pelaajien sekä staffin suhteen. Olen saanut hurjan paljon Sakelta vinkkejä oman alan suhteen

Tettiläisten esimies

Resurssit ovat kapeat eivätkä omat kädet kaikkeen riitä. Apulaisiaan Toropainen kehuu kovasti.

 • Kettusen Jeren apu huollossa on korvaamatonta ja Alituvan Eetun TET-harjoittelu huollossa loukkaantumisen takia on keventänyt omaa työtaakkaa todella paljon. Mennään näillä mitä on.

Toropaisen fyssariopinnot ovat vielä kesken ja pari harjoittelua pitäisi vielä suorittaa.

 • Eipähän ole mitään käryä mitä valmistumisen jälkeen tapahtuu, koitetaan ne paperit hommata ekana sieltä koulusta. Ala kiinnostaa edelleen hurjasti ja paljon on vielä opittavana sekä nähtävänä. 

Huoltaja tietää yhtä ja toista myös fanittamisesta.

 • Todella iso kiitos Josba ultrasille koko pleijareiden ajan kannustamisesta. Allekirjoittanut tietää mitä se puuha vaatii. Äitille terkkuja.