Sakari Salmela on Josban päävalmentaja kaudella 2021-2022 – Huhtala ja Harinen myös mukana

Josban entinen liigapelaaja ja LeBan edustusjoukkueen päävalmentajana aiemmin toiminut Sakari Salmela (40) vastaa Josban Divarijoukkueen valmennuksesta kaudella 2021-2022.

Salmelalla on pitkä pelaaja- ja valmennuskokemus pohjoiskarjalaisessa salibandyssa ja hänen intohimoinen otteensa lajiin on leimannut toimintaa koko salibandyuran ajan. Lajin parissa on vierähtänyt jo lähes 30 vuotta.

Miesten sarjoissa Salmelalla on takana pelaajana 23 vuotta, joista Josban liigajoukkueessa kaudet 2002-2009, kaikkiaan seitsemän kautta.

Pelaajavalmentajan ura alkoi Outokummussa ja takana on kahdeksan kautta 2.-5. divareissa. LeBan apuvalmentajana Salmela toimi divarikaudella 2016-2017, ja sen jälkeen kolme kautta seuran päävalmentajana.

– Onhan tämä pesti ollut haave ja lopulta tavoitekin valmennusuralla. Josba on perinteikäs seura ja on kunnia päästä jatkamaan monen lajissa menestyneen valmentajan perintöä.

– Joukkue on nuori, mutta ei minulla koskaan aiemmin ole ollut yhtä taitavia pelaajia valmennettavana. Ensimmäisten treenien perusteella myös tekemisen taso vaikuttaa lupaavalta.

Salmela on ammatiltaan fysioterapeutti ja hän on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon vuonna 2019.

Mukana myös Huhtala & Harinen

Salmelan aisaparina toimii vuosikausia Josbassa sekä pelaajana että valmentajana vaikuttanut Jami Huhtala (29).

  •  Käytännössä koko ikä on tullut pyörittyä Josbassa, milloin missäkin roolissa.  Nuorena maskottina, vähän vanhempana pelaajana ja viimeiset vuodet valmentajana, Huhtala runoilee. 

Valmennuskokemusta miehellä on yli 10 vuotta, seuran junioreista miehiin. Debyytti miehissä tapahtui jo 22-vuotiaana liigajoukkueen apuvalmentajana.  Huhtala oli edustusjoukkueen mukana myös kaudella 2017-18. Viime kausi kului Josban A-junioreiden päävalmentajana. 

  • Tällä hetkellä elämäntilanne mahdollisti paluun edustusjoukkueen valmennukseen, kun käynnissä ovat liiketalouden opinnot AMK:ssa, Huhtala perustelee. 

Lisäksi Josban Divarijoukkueen valmennustiimiin kuuluu Sami Harinen.

Josba toivottaa uudet valmentajat lämpimästi tervetulleeksi!