Sakari Salmela jatkaa Josban päävalmentajana

Sakari Salmela ja Jami Huhtala Josban harjoituksissa syksyllä 2021.

Josban miesten edustusjoukkue ja valmentaja Sakari Salmela ovat päättäneet jatkaa yhteistyötä myös seuraavalla kaudella. Salmela toimii joukkueen vastuuvalmentajana kaudella 2022-2023. Käytännössä kysymys on sopimuksen optiovuoden käyttämisestä.

  • Sakke on onnistunut hitsaamaan Josbasta yhtenäisen ja hyvähenkisen joukkueen vastuuvalmentajana. Myös pelillinen menestys kertoo vahvasti samaa viestiä. Seuran kannalta on luonnollista vahvistaa hyvissä ajoin hänen jatkonsa edustusjoukkueen vetovastuussa, toteaa Josban seuratoiminnasta vastaava Mika Muukkonen.
  • Jatkon varhainen julkaisuajankohta antaa hyvin aikaa rakentaa hänen ympärilleen valmennustiimi huomioiden myös Josban vanhimmat juniori-ikäluokat.

Salmela kertoo, että hänellä oli jo alun perin ajatus kahdesta vuodesta edustusjoukkueen vastuuvalmentajana.

  • Meillä pelaajat ja valmennus ovat hengittäneet samaa ilmaa alusta asti ja se on luonut onnistuvan ilmapiirin. Hyvä kesä ja syksy antoivat varmuuden, että haluan ehdottomasti jatkaa näiden lahjakkuuksien kanssa, Salmela korostaa.

Runko halutaan pitää kasassa

Muukkonen huomauttaa, että edustusjoukkueen pelaajille Salmelan option käyttäminen on merkityksellinen asia.

  • Se tuo selkeyttä heidän pohtiessaan keväämmällä omia sopimusvalintojaan. 

Salmela on luottavainen, että hyvin toiminut yhteistyö jatkuu myös ensi kaudella.

  • Monella pelaajalla ovat eri koulut sopivasti Josban kannalta kesken, joten itselläni on myös vahva usko joukkueen rungon jatkamisessa.

Myös muu valmennustiimi ja ensimmäiset pelaajasopimukset halutaan saada julki jo runkosarjan aikana.

  • Harvinainen tilanne Josbassa tämäkin ja hieno signaali muuallekin, että täällä alkaa olla jatkuvuutta, Salmela viestii.

Suurin huoli tällä hetkellä niin Josbassa kuin varmaan kaikissa muissakin joukkueissa on koronatilanne ja sen vaikutukset meneillään olevan kauden peleihin. Ainakin ottelusiirtoihin on syytä varautua.