Ruokonen siirtyy valmentajaksi Sveitsiin

Josban vastuuvalmentaja ja seuran puheenjohtaja Antti Ruokonen (57) siirtyy ammattivalmentajaksi Sveitsiin. Ruokonen aloittaa Sveitsin NLA-liigassa pelaavan ja maan kärkijoukkueisiin kuuluvan Zug Uniteadin päävalmentajana ensi heinäkuussa.

  • Minuun otettiin yhteyttä seurasta tammikuun lopulla ja tiedusteltiin halukkuutta päävalmentajan tehtäviin. Olen useana vuonna saanut yhteydenottoja valmennustehtävistä aiemminkin, mutta nyt elämäntilanteeni on sellainen, että se mahdollisti asian vakavan harkinnan.
  • Pohdittuani tarjousta tulin siihen johtopäätökseen, että tämä on ”once in a lifetime”- mahdollisuus ja päätin tarttua siihen, Ruokonen kertoo.

Ruokonen jatkaa normaalisti Josban edustusjoukkueen vastuuvalmentajana kuluvan kauden loppuun ja tavoittelee joukkueen kanssa viimeiseen asti paikkaa Divarin pudotuspeleihin.

Muuta toimintaa ja varainhankintaa tehostetaan niin, että Josban taloutta rasittavat velvoitteet hoidetaan heinäkuun loppuun mennessä, Josbasta kerrotaan.

  • Olen voimakkaasti Josban toiminnassa mukana aina heinäkuun lopussa tapahtuvaan lähtööni saakka. Ensimmäiset palaverit Josban tulevaisuuden suunnittelussa ovat jo takana. Yhteydenpito Josbaan ja Joensuuhun säilyy kyllä tulevaisuudessakin, Ruokonen vakuuttaa.

Antti Ruokosella on noin 35 vuoden kokemus lajista ja vaikuttava ansiolista salibandyn parissa eri tehtävissä:

1 EM-kulta (v) 

1 MM-hopea (v) 

1 MM-pronssi (v) 

2 SM-kulta (p/v)  

2 SM-hopea (v) 

2 SM-pronssi (v) 

2 Suomen Cup kulta (p/v) 

1 SM-hopea B-juniorit (v) 

1 EM-hopea (p)  

1 Suomen Cup kulta (p) 

1 SM-pronssi (p)  

210 Runkosarjaottelua, liiga (v) 

51 Playoff-ottelua, liiga (v) 

133 Divari-ottelua (v)

v = valmentaja

p = pelaaja

p/v = pelaaja-valmentaja