Runkosarja päättyy kotituplaan

Kuvateksti: Josba on tarjonnut alkuvuodesta mallikasta katsottavaa. Kahdessa viimeisessä pelissä tarvitaan vielä kotiyleisön tukea. Kuva ottelusta Josba-NST.

 

Divarin runkosarja päättyy viikonloppuna. Josballa on jäljellä kaksi kotiottelua, perjantaina vieraaksi saapuu SB Vaasa ja lauantaina FBC Turku.

Vaasa on pisteen edellä joensuulaisia ja turkulaiset kaksi pistettä perässä. Josballa ja Vaasalla on kummallakin jäljellä kaksi ottelua, mutta kaikilla muilla divarijoukkueilla on vain yksi ottelu pelaamatta.

Viimeiset pudotuspelipaikat ovat vielä ratkaisematta. Josballe riittää jatkopeleihin yksi piste. Panosta on myös sarjan karsintaviivalla.

Josban kausi on tähän saakka edennyt keskimäärin piste per ottelu vauhdilla, kun 24 sarjakierroksen jälkeen kasassa on 25 pistettä.

Josba ei päässyt koko runkosarjan aikana pelaamaan parhaalla miehistöllään, sillä loukkaantumiset vaivasivat joukkuetta ikävästi. Paperilla joukkueessa oli 25 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia.

Mokkeosastolla ei pahoista loukkaantumisista ole kärsitty ja siellä käytiin kova keskinäinen kukkotappelu pelipaikoista. Alkuvuodesta ykkösveskariksi nousi Jesse Huurrekorpi, joka onkin pelannut aivan erinomaisen kauden ja johtaa divarin maalivahtipörssiä 86 prosentin torjuntaprosentilla.

Kenttäpelaajista erilaisten loukkaantumisten ja vammojen vuoksi on ollut pitkiä aikoja sivussa kuusi miestä. Monet loukkaantumiset ovat olleet vakavia. Esimerkiksi heti varusmiespalveluksen jälkeen leikkaukseen joutunut Veeti Naakka ei päässyt kertaakaan kokoonpanoon. Myös Kimi Honkasta koetellaan ankarasti. Kimi odotti polvileikkauksen jälkeen divaripeliä 350 päivää ja loukkaantui pahasti uudestaan heti ensimmäisessä ottelussaan.

Kolme Josban muonavahvuuteen kuuluvaa pelaajaa on parhaillaan vielä varusmiespalveluksessa. Joten onhan tämä kausi tarjonnut taas vauhtia, vaarallisia tilanteita, ärräpäitä ja hammasten kiristelyä.

Mutta roppakaupalla myös iloa. Valmennuksen suunnitelma olla parhaassa iskussa kevään ratkaisupeleissä on toteutunut. Tammikuussa alkaneella kevätkierroksella Josba on saanut pelinsä kuntoon ja esittänyt oivallista salibandya. Kasassa on tältä vuodelta kuusi voittoa, yksi tasuri ja yksi yhden maalin tappio.

Näistä eväistä on mukava lähteä runkosarjan päätökseen. Tervetuloa Areenalle perjantaina kello 18.30 ja lauantaina kello 17. Josban kahvio palvelee Areenan kakkoskerroksessa jo puoli tuntia ennen pelien alkua.