Perttu Puska palaa Josbaan – Henrik Kinnunen jatkaa

Kuvateksti: Henrik Kinnunen nähdään tulevallakin kaudella Josban paidassa.
Kahdeksan kautta Josban liigajoukkueessa pelannut Perttu Puska (27) palaa Josban pelipaitaan. Puska on allekirjoittanut pelaajasopimuksen kasvattajaseuransa kanssa.

– Olen tosi innoissani, kipinä syttyi uudestaan. Minulla oli toki muitakin vaihtoehtoja, mutta halusin nimenomaan palata Josbaan, Puska sanoo.

Kaksi kautta Erä-Viikingeissä pelannut Puska tuo arvokasta kokemusta joensuulaisten nuorekkaaseen ryhmään. Josba-konkari sanoo suoraan, että hän on valmis isoon rooliin.

– Sekä kentällä että sen ulkopuolella. Olen innostunut Josban nuorten pelaajien mentoroinnista ja kehittymiseen vaadittavan kulttuurin tuomisesta joukkueeseen, Puska pohtii.

Puska sanoo hankkineensa kahdessa vuodessa muualla runsaasti kokemusta ja kokee samalla kehittyneensä pelaajana itsekin.

– Josballa on sama nimi kuin ennenkin, mutta nyt divarijoukkueena on aivan eri tekemisen tahti ja pöhinä kuin viimeisinä liigavuosina. Silloin haalittiin joukkuetta kasaan ja pelattiin aina putoamiskarsintoja. Nyt on nousuva käyrä, pelaajat haluavat kehittyä ja monilla on iso tulevaisuus edessä.

Perttu Puska neuvotteli jatkosta myös SB Welhojen ja Erä-Viikinkien kanssa. Puskan perhe, avopuoliso ja kaksi lasta muuttavat Joensuuhun.

Josban päävalmentaja Santeri Raatarila on tietenkin iloinen Puskan paluusta kasvattajaseuraan.

– Perttu tulee olemaan meille iso pelaaja kaukalossa, mutta varmasti myös sen ulkopuolella. Pertulla olisi ollut muitakin ottajia. Hän pystyy omalla esimerkillään näyttämään joukkueessa muille suuntaa, Raatarila linjaa.

 

Josballa iso harjoitusryhmä

Miesten edustusjoukkueella on nyt 25 pelaajasopimusta. Muutama sopimusneuvottelu on vielä kesken ja josbalaisia on myös loukkaantuneena. Harjoitusringissä on lisäksi mukana junioreita, jotka mahdollisesti nousevat vielä Josban miehistöön.

Josban luottopuolustajiin pitkään kuulunut kokenut Henrik Kinnunen (27) jatkaa uraansa myös Josbassa.

– On hienoa, että Hekukin päätti jatkaa meillä. Mukava nähdä heidät yhdessä Pertun kanssa samassa joukkueessa, Raatarila innostuu.