Perttu Puska: ”Kuin kotiinsa tulisi”

Kuvateksti: Puskalla oli Josbassa entuudestaan tuttuja ”ukkoja”. Jesse Reijonen on yksi heistä.

 
Josban pelipaitaan heinäkuussa palannut Perttu Puska (27) on maistellut seuran treenejä muutaman viikon.

– Paluu Josbaan on ollut helppo ja kivuton. Ympäristö on tuttu ja vaikka uudet kuviot on meneillään, niin kuitenkin samoja ukkoja on vielä mukana kuin viimeisellä kaudella liigassa. Kyllähän se tietyllä tavalla on kuin kotiinsa tulisi, Perttu pohtii.

Töitä tehdään joukkueessa Pertun mielestä nyt hyvin, viisaasti, harkiten ja eritoten täysillä.

– Sellaisessa ympäristössä on minun helppo viihtyä.

Sekä laji- että fysiikkatreeneissä Puska on havainnut hyvää meininkiä. Pertun havaintojen mukaan pelaajat ovat motivoituneita ja keskittyvät kehittämään sekä itseään että koko viisikkoakin.

– Uusvanha ympäristö on huomattavasti kehittynyt parin viime vuoden aikana. Lajilla mennään hyvällä temmolla, ja silti pelissä on paljon järkeä.

Perttu on tehnyt mielenkiintoisen havainnon joukkueesta, jossa hän itse pelasi muutama vuosi sitten.

– Pitkästä aikaa on saatu eloon kilpailutilanne joukkueen pelipaikoista ja myös se tuo oman positiivisen draivin treeneihin. Nuoret pelaajat alkaa ottaa hyviä harppauksia kohti miesten pelejä, ja vanhemmat pelaajat kehittyvät entisestään tässä nykyformussa.

Viisikot tärkeässä roolissa

Mutta tekemistä toki riittää vielä paljon.

– Kehityskohteista varmasti viimeistely on yksi niistä. Kuten niin monella muullakin saralla suomalaisessa palloilussa. Puolustuspäässä painiminen ja kamppailu näyttää jo siltä miltä pitääkin näyttää.

– Kehityskohteita tottakai on pelin jokainen osa-alue, se ei ole valmista kenelläkään ikinä.

Isona plussana ja selkeänä ”uutena” vahvuutena Perttu pitää sitä, että kiinnitetään aiempia vuosia enemmän huomiota viisikkotasolla pelaamiseen.

– Siihen että viisikko tekee asioita yhdessä. Viisi pelaajaa ketjusta tietää miten pelataan.

Myös vastuun antaminen viisikoille kentällä tapahtuvien asioiden suhteen ja itse pelin luominen tiettyjen raamien sisälle on hyvä juttu.

– Se hankaloittaa aina vastustajan pelaamista, kun kaikki kolme ketjua tekevät hieman erilaisia asioita.

Tulos on se minkä ansaitsee

Kohti harjoituspelejä mentäessä tärkeintä Puskan mielestä on se, että jatketaan oman pelitavan luomista ja hiomista edelleen hyvällä asenteella. Se että on selkeä tieto siitä, miten pelataan. Mitä tehdään karvauksessa, mitä omassa päässä.

– Mitä valmiimpi paketti jo treenipeleissä, sitä paremmin saa dataa siitä missä on parannettavaa ja mikä kulkee hyvin. Se onkin treenipelien isoin tavoite. Saada tietoa siitä missä mennään. Perttu linjaa alkavaa harjoituspelijaksoa.

Kohti kautta mentäessä hyvä tavoite on pitää jokapäiväinen työn taso ja laatu yhtä korkeana kuin on ollut ja tehdä töitä niin ammattimaisesti kuin mahdollista.

– Hyvin ja isolla sydämellä töitä tehneenä saa varmasti sen tuloksen kuin ansaitsee.