Panokset kovenee: naisten karsintapelit jatkuu lauantaina Hattulassa

Josban naisten edustusjoukkueen syyskuussa alkanut ja pitkäksi venynyt kausi jatkuu tulevana lauantaina 2.divisioonan loppusarjan peleillä Hattulassa. Valtakunnallisen loppusarjan A-lohkossa pelaava Josba kohtaa lauantaina kotijoukkueena toimivan Pekolan Iskun (PIsku), espoolaisen Esport Oilersin sekä edellisestä karsintavaiheesta tutun Imatran Voiman. Lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee 1.divisioonan nousukarsintoihin, jotka pelataan ristiin loppusarjan B-lohkon kahden parhaan joukkueen kanssa ”paras kolmesta” -sarjana. B-lohkossa paikoista divarikarsintoihin taistelevat Papas (Kajaani), Blue Fox (Uusikaarlepyy), SB-Pro II (Nurmijärvi) sekä FBC Loisto (Turku).

jatkokarsintapelit

Tilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/naisten-1-divisioona-n2d-ls-a/2071

Josban naiset lähtevät lauantaina varhain aamuyöstä Hattulaa kohti ja avaavat päivän klo 11 Imatran Voimaa vastaan, jota vastaan Josba pelasi 1-1-tasapelin Enon karsintaturnauksessa. Imatran Voima osoittautui Enossa odotuksien mukaisesti hyväksi ja vahvaksi joukkueeksi erityisesti puolustuspäässä. Voima ansaitsi jatkopaikan Josban tavoin alkusarjan lohkovoitosta tulleen lisäpisteen ansiosta jättäen kuopiolaisen SB Welhot pisteen päähän jatkopaikasta. Voima taisteli tasapelin Josban lisäksi Welhoja vastaan lukemin 3-3 ja voitti Savonlinnan Top Teamin 3-2. Josba pelasi Enon karsintaturnauksessa Welhoja vastaan 2-2-tasapelin ja murskasi ratkaisevassa ottelussa Top Teamin 7-1. Josba lähtee murtamaan Voiman vahvaa viisikkopuolustusta Hattulassa, mutta helppoa siitä ei varmastikaan tule. Voitto avausottelusta olisi tärkeä koko loppusarjan kannalta, koska kaksi muuta vastustajaa ovat täysin tuntemattomia eikä niitä pelejä voi etukäteen paljoakaan ennakoida.

Enossa tuskailtiin maalintekotehokkuuden kanssa.
Enossa maalintekotehokkuus pisti koutsinkin mietteliääksi.

Päivän toisessa ottelussa klo 13 Josba kohtaa espoolaisen Esport Oilersin, joka ansaitsi paikkansa loppusarjaan Etelä-Suomen kivikovasta lohkosta. Oilersista ei ole paljoakaan ennakkotietoa, mutta jos Oilers pelaa tyypillistä eteläsuomalaista salibandya niin vastassa on varmasti hyvin taitava ja fyysinen joukkue. Viime kaudella Oilers hävisi 1.divisioonakarsintojen viimeisessä vaiheessa turkulaiselle AFC Campukselle, joten Oilersille nämä pelit ovat tuttuja juttuja jo viime kaudelta. Oilersin tehopelaaja alkulohkossa oli Anna Vanhatalo tehopistein 16+8.

Kesyttääkö Jenna Oilersin?
Pystyykö Jenna pysäyttämään Oilersin?

Aprillipäivän karsintapäivän Hattulassa huipentaa Josban ja PIskun kohtaaminen klo 17, jossa ratkeaa nousukarsintoihin lohkosta etenevät joukkueet. PIsku on tilastojen perusteella tasaisen vahva porukka: maaleja joukkue teki Sisä-Suomen lohkossa toiseksi eniten (71 maalia 18 otteluun) ja päästi selvästi muita joukkueita vähemmän (27 maalia). Milla Rönn (13+13) oli pistepörssissä selvästi tehokkain piskutar. PIsku pelasi 1.divisioonaa kaudella 2014-2015, joten mistään kokemattomasta joukkueesta ei ole kyse. On mielenkiintoista nähdä, minkälainen yleisö Juteinikeskuksella on lauantaina pelejä katsomassa: uhka vai mahdollisuus?

josbanaisettt

Ennakkoon lauantain pelejä on hankala arvioida, mutta ei olisi suuri yllätys jos pelit ovat lopulta vähämaalisia ja tasaisia otteluita. Joka tapauksessa joukkueiden maalintekotehokkuus nousee ratkaisevaksi tekijäksi jatkopaikkojen kannalta. Josban tehokkain pelaaja ensimmäisessä karsintaturnauksessa oli Suvi Kuivisto (4+1), joka puuttuu Josban kokoonpanosta lauantaina. Tällä kaudella Josba on tottunut pelaajien poissaoloihin läpi kauden, joten tilanne ei ole mitenkään uusi, vaikka toki kovin harmittava. Riina Pajarisen lopullinen pelikunto selviää vasta pelipäivänä ja pitkäaikaistoipilaat Satu Kärnä ja Saara Pölönen pysyvät poissa kaukaloista koko loppukauden, kuten jenkkilöissä chillaileva Alysha Sandholm. Muuten joukkueen pelaajisto on lähdössä melko terveenä ja into pinkeänä aprillipäivän pelireissulle Hämeen seudulle aamuvarhain.

Selviääkö punapaidat aprillipäivänä ilman uusia loukkaantumisia?
Selviääkö punapaidat aprillipäivänä ilman uusia loukkaantumisia?

Josban tavoitteena on olla lauantaina kahden parhaan joukossa ja päästä kokemaan vielä kauden alussa pelkkänä haaveena olleet nousukarsinnat. Tavoite on äärimmäisen kova ja siihen vaaditaan vahvaa peliä jokaisessa kolmessa ottelussa: Enon turnauksen kaltainen suoritus ei enää riitä tai muuten Josban naisten kausi päättyy lauantaina. Vaikka joukkueen pelaajilla ei ole näistä peleistä kokemusta niin joukkue uskoo omiin mahdollisuuksiinsa ja näissä peleissä pitääkin pystyä pelaamaan kauden parasta peliä. Sillä asenteella lähdetään aamuyöstä kohti Hattulaa! 🙂

Kauden alussa vain haaveiltiin karsintapeleistä, mutta siellä nyt ollaan.
Kauden alussa vain haaveiltiin karsintapeleistä, mutta yksi asia on johtanut toiseen ja siellä nyt ollaan. (Karjalan Heili: 12.10.2016)

Tervetuloa kannustamaan Josban naisia Juteinikeskukselle lauantaina! 🙂