Pääsylipulle vastinetta liigakarsinnassa

Josban peliin tiistai-illalle pääsylipun lunastaneet eivät varmastikaan pettyneet, kun Josba voitti kolmannen karsintaottelunsa kotonaan ÅIF:ää vastaan kotonaan lukemin 8-7.

Ottelu sisälsi kaikki loistavan urheilutapahtuman  ainekset: kotijoukkueen turvallisen tuntuinen johto (4-1 ja 5-2), käsittämätön romahdus kolmannessa erässä vastustajan tehdessä viisi maalia viiteen minuuttiin (5-7), ja lopulta uskomaton nousu tasoihin. Loppuhuipennukseksi vielä kapteeni Perttu Puskan tekemä pallonriisto puolitoista minuuttia ennen loppusummeria vastustajan kiistellyimmältä pelaajalta (Savukoski) ja pallo pömpeliin- kotijoukkueen maalin voitto! Huh, huh!

Kaikki muut varmasti ottelusta pitivät, mutta kummankaan joukkueiden valmentajat eivät todennäköisesti niinkään. Ennestäänkin harvahiuksiset valmentajat menettivät niitä viimeisiäänkin hiussuortuviaankin pelaajien tarjoillessa maalipaikkoja vastustajilleen. Nitropurkki oli tarpeen, kun tilanteet ja pallonhallinta merkillisesti siirtyivät  joukkueelta toiselle.

Itse ottelussa Josba johti jo mukavasti 4-1 toisen erän lopussa, mutta sitten josbalaiset lahjoittivat pallon ÅIF:lle ja peli kaventui toisen erän loppuun 4-2:een. Heti kolmannen erän alussa Puska lisäsi johdon 5-2:een, ja ottelu näytti olevan käsitellyn. Mitä vielä. ÅIF teki viiteen minuuttiin viisi maalia ja johti kolmannen erän puolivälissä 5-7.

Josba otti aikalisän ja ryhdistäytyi kapteeni Puskan (3+0) ja Joonas Makkosen (3+1)maaleilla. Pelin ollessa tasan 7-7, Puska riisti pallon ÅIF-puolustaja Savukoskelta ja sivalsi voitto-osuman ajassa 58.30. Hienosti Josbaa kannustanut kotiyleisö auttoi Josban kestämään vastustajan 6-5-yritykset ja elintärkeä toinen voitto oli valmis.

Kolmella voitolla jompikumpi joukkueista lunastaa ensi kaudeksi liigapaikan, ja Josballa on nyt siis kaksi ottelupalloa. Lauantaina on niistä ensimmäinen, kun joensuulaiset matkaavat Sipooseen. Tarvittaessa ratkaiseva viides ottelu pelataan Enon liikuntahallissa sunnuntaina. Jokainen matsi on päättynyt maalin erolla, joten samanlainen trilleri lienee luvassa myös ensi viikonloppuna. Josban ennestäänkin kapea miehistö sai lisäkolauksen, kun Jaakko Sariola loukkasi kyynärpäänsä eikä pysty enää tänä pelikautena pelaamaan.

Seuraa Josban peliä lauantaina salibandyliigan sivuilta tai tekstitv:stä jotta tiedät, pelataanko liigakarsintaa vielä sunnuntainakin…