Otteluraportti: Josba – OLS

OLS:n Ville Mestari (keskellä) oli kentän kuningas sunnuntaina.
Ei tehty Mestarista reikäjuustoa, ei!
Surullinen oli sunnuntain iltapuhde Joensuun Areenassa. Lukemat 1-10 mairittelevat vain ja ainoastaan vierasjoukkuetta ja sen pirteää peli-ilmettä. Jo ensimmäisen erän aikana tuli selväksi se, että kotijoukkue koostuu tänään pelkistä lampaista. Ennen peliä oli aistittavissa punaisten joukossa keskittyneisyyttä ja jopa päättäväisyyttäkin. Sitä kesti sitten noin kymmenen minuuttia pelin alusta. OLS:n kaksi maalia noin minuutin sisään sai kotijoukkueen melkoiseen kipsiin.
Oululaiset olivat tutkineet Koovee-Josba-videon hyvin, ja osasivat iskeä kotijoukkueen arkaan paikkaan eli puolustamiseen. Tokilan Tuomas yritti maalilla kaikkensa, mutta kun ei niin ei. Huurrekorven Jesse korvasikin Tokilan myöhemmin, vaihdolla ilmeisimmin yritettiin herättää kotijoukkuetta. Aivan turhaan.

Jos ei onnistunut puolustus, niin entä sitten hyökkäys? Areenan Mestarilla, OLS:n maalivahti Ville Mestarilla oli kahden erän jälkeen kokonaista 6 ( kuusi) torjuntaa! Ainoa tahra vastustajan maalivahdilla, yksi päästetty maali ottelun puolivälissä, Kajoksisen Paunon toimesta. Yhdellä tehdyllä maalilla voi voittaa fudismatsin, jopa Suomen ykkösdivarissa, mutta hyvin paljon harvemmin salibandyottelua.

Kolme pelattua peliä, omissa verkko soinut 28 kertaa! Pitäisikö ryhmittää kaikki pelaajat oman maalin eteen 60 minuutiksi? Saataisiin ainakin päästettyjen maalien saldoa pienemmäksi.

Tampereen reissulta palattaessa lanseerattu anekdootti, siitä että Josban pelit voitaisiin aloittaa suoraan toisesta erästä ja tilanteesta 0-5 ja säästettäisiin kaikkien aikaa, alkaa jo olla enemmän tosi kuin vitsi.

Mitään hauskaa tässä hommassa ei tällä hetkellä taida muuten olla.

Ensin lauantaina pelit sen kun kovenevat, kun ensin matkataan mestarikandidaatti Oilersin vieraaksi Espooseen, jonka jälkeen sunnuntaina kohdataan toinen mestarisuosikki SPV kotona. Sunnuntain ottelu alkaa klo 17 Joensuu Areenassa.