Otteluennakko: Josba – NST

 

Edustuksen liigakausi alkaa tänään ottelulla Lappeenrannan ylpeyttä NST:tä vastaan. Joensuun Areenassa klo 18 pelattavassa ottelussa panoksena on ensimmäisten sarjapisteiden lisäksi myös Karjalan herruus.

Ennakkoasetelma:

Molemmat karjalaiset joukkueet ovat kokeneet isoja muutoksia viime kaudesta. Lappeenrannassakin kauteen lähdetään useaa liigajoukkuetta pienemmällä rosterilla ja kuten Josba, myöskään NST ei ole selvinnyt keväästä ja kesästä ilman menetyksiä. Tehoja ja kokemusta on lähtenyt rutkasti Aki Seppälän, Lasse Kososen, Tommi Mäkelän ja Janne Louhelaisen myötä. Joukkue on kuitenkin säilyttänyt iskukykynsä, vaikka on vahvistunut vain alasarjoista ja omista junioreista. Harjoisotteluissa NST on kuitenkin ollut todella hyvä: liigajoukkueista se onnistui voittamaan mestarisuosikki Happeen, Loviisan Torin kahdesti ja hävinnyt Erälle. Illan ottelussa kohtaakin liigan ehkä kaksi suurinta mustaa lammasta.

Seuraa heitä:

NST:stä suurennuslasin alle kannattaa pistää erityisesti maajoukkueessa itsensä läpi lyönyt Risto Töllikkö, joka on säväyttänyt muutamaan otteeseen myös harjoituspeleissä (kohdassa 3.40). NST on luultavasti liigan ainut joukkue, jonka sisäisen pistepörssin voittajaksi povataan pakkia. Lappeenrantalaisten riveistä ei sovi myöskään unohtaa entisiä josbalaisia: maalipyssy Arto Vainikaista, puolustaja Iikka Voutilaista sekä sentteri Tuomas ”ihmiskuula” Arposta.

Josban riveissä huomio kannattaa kiinnittää etenkin liigadebyyttinsä tekeviin. Siirtävätkö Mikko Hallikainen ja Aleksi Matikainen harjoituspelien yli piste/peli keskiarvon myös liiganvääntöihin? Miten puolestaan suoriutuu Tatu Könönen kasvattajaseuraansa vastaan?

Huomioitavaa:

Koska liigan uusi ja pahamaineinen tulospalvelu ei ole käytössä vielä tänään, ehdotan vahvasti siirtymistä sosiaalisen median puolelle jos et paikanpäälle otteluun pääse. Josba tulee tuomaan itseään esille somessa huomattavasti vahvemmin esille alkavalla kaudella. Twitterin puolella kannattaa kääntyä illan otteluseurannassa hashtageihin #salibandy, #sbliiga ja ennen kaikkea @josbafloorball. Kannattaa myös käydä tykkäämässä Josbasta Facebookin puolella jos et ole vielä sitä tehnyt.

NST:n otteluennakko