Otteluennakko: Josba – NST

 

Pitkään odotettu Salibandyliiga käynnistyy Josban edustusjoukkueen osalta huomenna sunnuntaina 21.9. klo 17, kun Joensuu Areenalle saapuu vieraaksi rakas vihollinen NST Lappeenrannasta. Ottelussa taistellaan äärimmäisen tärkeiden avauspisteiden lisäksi myös Karjalan herruudesta.

Ennakkoasetelma:

Pelaajaliikenne on ollut viime vuosina hyvin vilkasta Lappeenrannan ja Joensuun välillä, minkä vuoksi joukkueet ovat toisilleen erittäin tutut. Josban riveissä Joona Auronen, Jarkko Nurmela ja Tatu Könönen ovat kaikki NST-kasvatteja, kun taas NST:n Tuomas Arponen, Arto Vainikainen ja Anssi Tikkanen ovat pelanneet takavuosina Josbassa. Viime kaudella joukkueiden keskinäiset ottelut päättyivät Joensuussa tasatulokseen 5-5 ja Lappeenrannassa NST:n kotivoittoon 11-4.
Vierasjoukkue NST sijoittui hienosti viime kauden runkosarjan seitsemänneksi, mutta tie nousi pystyyn puolivärissä kokenutta SSV:tä vastaan. Kulunut kesä asetti kuitenkin tulevalle kaudelle lappeenrantalaisille uusia haasteita, sillä joukkue menetti monia runkopelaajiaan eikä uusia tulokkaita ole ollut jonoksi asti. Puolustuspäässä mm. Lasse Pynnösen ja Iikka Voutilaisen lähdöt tarkoittavat entistäkin suurempaa roolia joukkueen ykköshahmo Risto Töllikölle, joka taistelee kynsin hampain paikasta Göteborgin MM-kisoihin. Hyökkäyksessä joukkue pyrkii täyttämään Jarkko Nurmelan kokoisen aukon, jota yrittää paikata mm. Sveitsin divarista saapunut Daniel Steiger. NST:n yksi tärkeimmistä lenkeistä löytyy kuitenkin tolppien välistä, sillä yksi liigan parhaimmista maalivahdeista Jarkko Monthan päätti jatkaa hienoa uraansa vielä ainakin yhdellä kaudella.
Josba kärsi viime kaudesta pahoja menetyksiä pelaajistossa, kun mm. Tommi Puustinen, Aapo Mutanen, Tatu Eronen, Markus Otronen ja Joona Gröhn vaihtoivat maisemaa. Saapuneet pelaajat Joona Aurosen, Jarkko Nurmelan, Veeti Naakan ja Samu Juvosen johdolla ovat kuitenkin harjoitusotteluissa näyttäneet, että menetykset on pystytty korvaamaan. Uudet pelaajat Lappeenrannasta ja Josban junioreista ovat päässeet joukkueeseen hyvin sisälle ja sisäistäneet hienosti uuden päävalmentaja Petri Tornin ajatukset. Joukkue pelasi kesän aikana kuusi harjoitusottelua, jotka toivat kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Sunnuntaina selviää tosipisteistä pelattaessa, kuinka näistä peleistä on otettu opiksi ja kuinka joukkue on hitsautunut yhteen.

Seuraa heitä:

Josba: Jarkko Nurmela ja Joona Auronen saapuivat kesällä Joensuuhun opettajaopintojen perässä Lappeenrannasta. Heti Josba-debyytissä vastaan asettuu vanha seura täynnä vanhoja pelikavereita.
Aleksi Matikainen on esittänyt viime viikkojen harjoituksissa hurjaa maalitehtailua. Pystyykö tämä härkämäinen hyökkääjä jatkamaan samaa tappavaa tahtiaan NST:tä vastaan?
NST: Risto Töllikkö. Joukkue elää ja kuolee tämän miehen mukana. Pelaa hurjia minuutteja joukkueen puolustuksessa. Kantaa myös suuren osan joukkueen maalintekovastuusta.
Ottelu on Sanomalehti Karjalaisen isännöimä ja peliin on ilmainen sisäänpääsy Karjalaisen Etukortilla. Saavu paikalle ja auta omalta osaltasi Josba Karjalan herruuteen ja avaamaan kausi 2014-2015 elintärkeillä avauspisteillä!

SSBL TULOSPALVELU

JOSBA-NST
SUNNUNTAINA 21.9.2014
KLO 17 JOENSUU AREENA