Omatoimi on rentoa reenausta

 

Josban edustusjoukkueen omatoimijaksolla heinäkuun puolivälissä otetaan vähän rennommin vaikka jokaiselle päivälle onkin ohjelma olemassa. Käytännössä se on juoksua ja punttia eri versioina. Osalla pelaajista on yksilöidympiä ohjelmia vammojen asettamissa rajoissa.

Omatoimijaksolla jokainen harjoitteee joko yksikseen tai pienissä porukoissa, miten milloinkin. Omatunto kolkuttaa jos omatoimi jää väliin.

– Ei ole jäänyt kertaakaan, Väisäsen Juho vakuuttaa.

Ilosaarirokin jälkeisenä maanantaina Väiskin harjoituskavereina keskuskentän reunalla olivat Jere Kettunen, Kimi Honkanen, Teemu Häyrinen ja Oskari Raassina. Ilosaarirokin kolme päivää oli rauhoitettu lomapäiviksi jopa omatoimiharkoista.

Omatoimijakson kakkosviikolla ohjelmassa alkoivat nopeustreenit ja intervalliharjoitukset.

– Harjoitukset on fiksusti tehtyjä. Esimerkiksi näihin juoksutreeneihin ei mene tuntia pidempään, Väiski laskee.

Puntilla sen sijaan vierähtää helposti pari tuntia.

– Miron kanssa menee pitempäänkin kun keksitään ja kokeillaan uusia juttuja, Väisänen virnuilee.

Nurmikolla on leppoisa tunnelma kun miehet vetävät ohjelman läpi. Kettunen tuli aiemmin ja lähtee pyörälenkin siivittämänä ennen muita. Raassina tuntuu olevan kellomiehenä.

– Kymmenen sekkaa, Oskari huuhtaa ja heittää kännykän kassin päälle.

Neljä miestä kyyristyy starttiasentoon ja pyyhkäisee muutaman kymmenen metrin pikamatkan. Sitten juomapullolle ja hetken päästä sama uudestaan. Kaikille päivän omatoimiohjelma ei vielä riitä, vaan moni järjestää omaa punttia lisäksi.