OLS kävi näyttämässä Josballe maalinteon mallia – Pudotuspelipaikka kiven alla

Laituri Ville Laasonen oli Josban harvoja valopilkkuja keskiviikkona. Kuva: Niko Hannila.

Josban edustusjoukkueen vaikea kevät sen kun jatkuu ja jatkuu. Keskiviikkona Joensuuhun vierailemaan saapunut Oulun Luistinseura ryösti kaksi pistettä mukaansa hienon puolustustaistelun ja terävän viimeistelyn seurauksena. Kotijoukkueen peli puolestaan levisi täysin käsiin, hyvän avauserän jälkeen. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 5-9 -tappio (1-0, 1-6, 3-3) ja näin Josban taistelu pudotuspelipaikasta sai taas yhden iskun.

Ottelun kulku:

Pitkältä matkalta vierailemaan saapuneella OLS:illa näytti alun perusteella jääneen jalat bussiin. Oululaisten juoksu ei kulkenut ja pallollinen peli näytti hyvin epävarmalta. Josba pääsikin usein katkomaan vieraiden hyökkäykset viimeistään keskikentässä ja onnistui myös luomaan tukun hyviä paikkoja. Avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa erän loppuhetkille. Hyvällä pelipäällä ollut Ville Laasonen katkaisi OLS:in pakki-pakki-syötön ja pomputti pallon maaliin. Kuten niin monesti aiemminkin, olisi Josballa ollut paikat useampaankin osumaan, mutta vedot päätyivät usein peittoon tai mainiosti pelanneen OLS-vahti Ville Mestarin hyppysiin. Alku näytti josbalaisittain kuitenkin hyvältä.

Vaan kuinka sitten kävikään? OLS sai toisessa erässä pelinsä pyörimään huomattavasti paremmin. Nyt olikin kotijoukkueen vuoro hakata päätänsä keskikentän karvaukseen. OLS nousi tasoihin jo kahden minuutin pelin jälkeen vastahyökkäyksestä tehdyllä maalin. Erän puolessa välissä oululaiset menivät ensin maalin johtoon ja kun ketsuppipurkki kerran saatiin auki niin se saatiin auki kunnolla. Ajassa 35.01 OLS meni jo 1-5 johtoon, Josban kärvistellessä. Tommi Puustinen kavensi tilannetta vielä ennen erän loppua, mutta OLS meni vielä neljän maalin johdossa tauolle.

Kolmannen erän alussa oltiin taas tutussa tilanteessa: takaa-ajajana ja kunnolla. Viimeisessä erässä maaleja tehtiin vuoron perään, vierailijoiden aloittaessa. Josba näytti tulevan peliin mukaan muutamaan otteeseen, mutta OLS onnistui kuittaamaan joensuulaisten osumat. Josban maaleista vastasi Mikko Hallikainen sekä Laasonen ja Puustinen illan toisilla osumillaan. OLS kaunisteli loppunumerot 5-9:een tyhjiin 19 sekuntia ennen loppua.

Päivän saväyttäjä:

Josban harvoja valopilkkuja oli kovaa taisteleva laituri Ville Laasonen. Hyvää karvaustyöskentelyä, loppuun asti pelaamista ja ennen kaikkea kaksi maalia. Näitä otteita tarvitaan jatkossa koko joukkueelta mikäli pudotuspeleihin halutaan. Myös puolustajan paikalla pelaavan Tommi Puustisen pelaaminen on parantunut kauden edetessä ja keskiviikon kaksi maali puhuvat puolestaan. Puustinen on ollut joukkueen tehokkain pelaaja kolmessa edellisessä ottelussa, pistein 3+1.

Loppukaneetti:

Ei ole helppoa ollut viime aikoina Joensuulaisessa liiga-salibandyssa. Josba on ollut vuoden vaihteen jälkeen yksi heikoimmista joukkueista sarjassa. Voittoja on vain yksi, sekin jatkoajalla sarjajumbo Loviisasta. Pelillisesti jotain on siis tapahduttava mikäli pudotuspeleihin halutaan, mutta toivotaan että tiukka tilanne sytyttää joukkueen taisteluun. Sopiva sytyke voisi löytyä esimerkiksi sunnuntaina, jolloin kärkiporukoihin kuuluva SSV saapuu Joensuuhun testaamaan kevät-vireensä.

Tilastot
Lehdistötilaisuus
Pääkallon raportti ottelusta