Oilers hallitsi maalinteon

Josba hävisi selvästi 11-4 lauantaina pelatussa salibandyliigan ottelussa Espoossa.

Vaikka numerot ovat noinkin murhaavat, joutuu tällä kertaa paneutumaan hiukan numeroiden taakse. Kyse ei ole siitä, etteikö lopputulos olisi oikeutettu, vaan siitä, että statistiikka kertoo osasyyn tämän hetkiseen heikkoon sarjasijoitukseen.

Josba on tehnyt koko sarjassa vähiten maaleja, 84 kappaletta, seuraavaksi huonoin (Ilves) on tehnyt maaleja 95 ja KooVee 96. Päästettyjä maaleja taas on kolmanneksi eniten 143, OLS:lla niitä on 155 ja Ilveksellä 166. Lauantain ottelu kuvastaa hyvin edellisen tilaston syntyhistoriaa:

Maalit-                       Oilers 11               Josba 4

Laukaukset-             Oilers 51                Josba 71

Laukaus% /maali-    Oilers  21,57%       Josba 5,63%

Torjunnat-                 Oilers 25                Josba 19

Mitä tämä tilasto sitten tarkoittaa? Vaikkakin Oilers-pelin lukemat ovat varmasti keskiarvopelistä poikkevia, kertoo se kuitenkin suunnan vaisulle pistesaalistukselle.  Maalivahti Hyytiäisen piikkiin kuitenkaan näitä tappioita ei voi laittaa- vastustaja on vaan päässyt liian hyville maalipaikoille otteluissa. Joku voisi sanoa, että Josba ei osaa tehdä maaleja eikä puolustaa. Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Eilistä ottelua aikaisemmissa neljässä pelissä Josba teki ja päästi maaleja seuraavasti: OLS 3-4 tappio, SPV 8-6 voitto, KrP 5-5,Classic 5-7 tappio. Kokonaisuutena voisi sanoa, että suunta on Oilers-peliä lukuunottamatta oikea. Puolustus on parantunut ja hyökkäys hiukan tehostunut. Tosin Markus Ketosen 8 tehtyä maalia pelaamassaan viidessä viime pelissä kaunistelevat noita lukuja.

Miksi Ketonen sitten on tehnyt noinkin paljon maaleja, sillä ei hänen vetonsa kuitenkaan universumin kovin ole, puhumattakaan rannevedosta. Vastaus on siinä, että Maken ratkaisu tulee riittävän nopeasti olematta kuitenkaan hätäinen, hän on oikein sijoittunut ja ennen kaikkea Ketonen osuu putkien väliin. Tämä onkin erittäin tärkeä harjoiteltava taito niin liiga- kuin junioripelaajillekin.  Vaikka veto olisi kuinka kammottava tahansa, se ei todennäköisesti mene maaliin, mikäli se paukkuu päätypressuun.

Josballa on edessään erikoinen kevät. Koskaan aiemmin ei tässä vaiheessa kautta ole karsinnat ja putoaminen kolkutelleet joukkueen kantapäitä näin voimakkaasti. Josban pitää puristaa itsestään kaikki mahdollinen irti, että tippuminen/karsiminen divariin vältetään. Tähän on kuitenkin yksi hyvä lääke, jota josbalaiset ovat käyttäneet yli 20 vuotta menestyksekkäästi ja käyttävät jatkossakin: työn pyyteetön tekeminen.

Josba jatkaa pelejään 9.2. klo 17.00 Joensuu Areenalla TPS:ää vastaan. Tule kannustamaan Josbaa elintärkeiden pisteiden saalistamisessa.