Nuorisoketjun ilta ja taktisia oivalluksia

Josba otti divarikierroksella elintärkeän 4-3 (1-1,3-2,0-0) voiton Rangersista. Täysi pistepotti oli edellytys, että taistelu pudotuspelipaikasta pysyy hengissä.

  • Kopissa puhuttiin, että tämä on meidän ensimmäinen pudotuspeli. Tappiolla olisi ajauduttu hankalaan asemaan, Josban valmennustiimi tunnusti.

Lauantain voiton avaimia oli useita: taktiset oivallukset, nuorten onnistuminen ja varma maalivahtipeli.

Valmennusjohto teki arvokkaita taktisia oivalluksia, joilla vastustajan ykköskenttä jäädytettiin ja pakotettiin siirtämään yksi kenttä kokonaan penkille.

  • Vaihdettiin toisessa erässä kenttien peluutusjärjestystä ja meidän nuorisokenttä onnistuikin muutoksella paukuttamaan useita maaleja. Lopulta vastustaja siirtyi kahteen kenttään.

Josban ykköskentän tehtäväksi tuli vieraiden ykköskentän torppaaminen. Jäädytys onnistui niin hyvin, että Rangersin ykköskenttä joutui tyytymään yhteen ylivoimamaaliin.

Kolmannen erän peluutusta valmennustiimi pohti erätauolla pitkään. Lopulta päädyttiin jatkamaan kolmella kentällä ja kavennettiin vasta erän lopulla kahteen.

  • Joukkue pelasi viimeiset minuutit ja 6-5 alivoiman uhrautuvasti, kun vastustaja yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Muutettiin kahteen kenttään puolustavampi koostumus ja siinä onnistuttiin tänään hienosti, valmennus summasi vauhdikasta iltaa.
  • Meillä oli siinä päätöserässä muutama tuhannen taalan paikka ratkaista peli, mutta tällä kertaa se meni näin.

Valmennus kehui vuolaasti nuorisoketjun onnistumista. Kaikki maalit kirjattiinkin ketjun nimiin, tosin yksi osumista tuli sekakentällä ylivoimasta.

Josban maalintekijät olivat Kasper Tähkä (2+0), Tatu Havula (1+1) ja Lauri Piironen (1+0). Syöttöpiste vielä Santtu Siposelle (0+1) ja Veeti Naakalle (0+1).

Maalissa Veikka Forsström pelasi jälleen varmasti ja torjui 25 kertaa. Vastustajan veräjällä Kari Vilenille kirjattiin yhdeksän torjuntaa.

  • Iso taistelu oli taas. Kohtuullisen hyvä maltti ja pidettiin kaveri pois maalipaikoista. Lopussa huikea 6-5 ja siitä näki, että joukkue halusi tänään voittaa, kapteeni Juho Väisänen kiitteli.

Huomenna Areenalle saapuu vastustajaksi sarjan kärkikastiin kuuluva Pirkat.

  • Pleijaripaikasta kamppaillaan loppuun asti, varakapteeni Aleksi Matikainen vakuutti.