Naisten valmennukseen muutoksia: Anne-Mari Lyhykäinen edustusjoukkueen valmentajaksi

Josban naisten edustusjoukkueen osalta saatiin tiistaina uusia uutisia, kun joukkueen valmentajaksi tulevaksi kaudeksi nimettiin Anne-Mari ”Höntsä” Lyhykäinen. Viime kaudella Josban naisten edustusjoukkuetta valmentanut Lasse Korhonen muuttaa suurella todennäköisyydellä pois Joensuusta kesän jälkeen, joten Höntsän saaminen edustusjoukkueen valmentajaksi oli erittäin tärkeä kiinnitys ensi kauden suhteen. Höntsän lisäksi Josban naisten valmennustiimissä on tällä hetkellä mukana myös Mika Muukkonen ja Lauri Havukainen. 

Josban valmennus uudistuu tulevaksi kaudeksi.
Josban valmennus uudistuu tulevaksi kaudeksi.

Superfinaalin yhteydessä salibandylegendaksi valittu Höntsä hyppää viime kaudella nousukarsintoihin asti edenneen naisten edustusjoukkueen valmennukseen suurella innolla: – Innostuneella fiiliksellä lähen tähän valmennuspesttiin: ihan mahtavvaa päästä taas touhhuummaan tosissaan lajin parissa muutaman ns. höntsä-vuoden jäläkkeen jonka oon viettäny. 

Höntsä on itse pelannut viime kausina Josban paikallisvastustajan Tuupovaaran Urheilijoiden kokeneessa joukkueessa, joten Josban joukkueen otteet ovat Höntsälle tuttuja vastustajajoukkueen näkökulmasta. Höntsä on aloittanut jo joukkueen fysiikkatreenien vetämisen ja on valmis tulevan valmennuspestin haasteisiin: – Aika näyttää mimmonen valmentaja tulen olemmaan mutta semmosella ajatuksella mennään että asiat tullaan tekemmään tosissaan mutta ei totisena.

Josban naisten edustusjoukkueen nousujohteisesti mennyt edelliskausi toi uskoa siihen, että joukkue voi nousta tulevalla kaudella seuraavalle tasolle ja uusi valmentaja tiedostaakin joukkueen mahdollisuudet ja kehityspotentiaalin: – Tulevvaan kauteen on kovat odotukset. Joukkueella on onnistunut kausi takana mutta nälkää tulevvaan kauteen jäi varmasti! Nyt on aika laittaa haalarit niskkaan ja ruveta rakentammaan tulevvaa. Uskon jotta syksyllä meillä on erittäin motivoitunut ja innokas ryhmä kasassa valammiina taistelemmaan viimesseen pillin vihellyksseen asti!

Legendasta tuli valmentaja.
Legendasta tuli valmentaja.

Viime kaudella joukkueen valmentajana ollut Lasse ”Koutsi” Korhonen on luottavainen Josban naisten edustusjoukkueen tulevan kauden suhteen. Koutsin mielestä joukkue otti todella suuria askeleita viime kauden aikana, mutta kehitystyö jäi selvästi vielä kesken. Joukkueessa on edelleen paljon kehitettävää ja se kertookin siitä hienosta tulevaisuuden näkymästä, mikä Josballa on näkyvissä. Viime kauteen lähdettäessä nousukarsintapelit olivat vain haaveita, jotka lopulta kuitenkin toteutuivat. Tulevalle kaudelle nousukarsinnat on jo alusta täysin realistinen tavoite jos joukkueen pelaajarunko säilyy vahvana ja kokoonpanoon saadaan uusia motivoituneita vahvistuksia. Ensi kauden tavoitteet pitäisi olla selkeämmät kuin vuosi sitten putoamiskarsintojen jälkeen: – Jos lähden Joensuusta pois niin tiedän nyt, että joukkue jää hyviin käsiin valmennuksen osalta. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Höntsä saisi jatkettua viime kaudella vahvasti jatkutunutta kehitystyötä niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Toivon myös, että pelaajarunko säilyy vahvana ja pelaajat saisivat treenattua jo kevään ja kesän aikana itsensä huippukuntoon. Kuten kaikki tietää niin Pohjois-Karjalan alue kaipaa ja tarvitsee joukkueen 2.divisioonaa ylemmälle sarjatasolle ja nyt se on mahdollista saada.

Ensi kaudellakin tavoitteena on voitokas kausi.
Ensi kaudellakin tavoitteena on voitokas kausi.

Josban naisten joukkueiden valmistautuminen tulevaan kauteen on nyt siis alkanut. Tervetuloa mukaan jos toiminta kiinnostaa!

Treeniaikataulu 18.5.-21.6.2017:

Maanantaisin klo 18.30:
– lähtö Lykynlammelle klo 18.30 Areenan parkkipaikalta

Tiistaisin klo 16.30 – 18.30:
– Alkulämmittelyt klo 16.30, lajitreenit klo 17-18.30 Areenalla

Keskiviikkoisin klo 18.00:
– Fysiikkatreenit, kokoontuminen Areenan aulaan klo 18

Torstaisin klo 17.45 – 19.30:
– Alkulämmittelyt klo 17.45, lajitreenit klo 18.15-19.30 Areenalla

***