Naisten edustusjoukkueella maalirikas viikonloppu

Josban Nea Takkinen, #94, takoi hurjat tehot viikonlopun turnauksessa.

Josba – TuuU 5-2

Päivän ensimmäisessä pelissä saatiin vastaan paikallisvastustajamme Tupis. Edellisestä kohtaamisesta olikin ehtinyt vierähtää aikaa, sillä viimeksi pelattiin vastakkain kauden ensimmäisessä turnauksessa. Silloin väännettiin tiukka kamppailu, joka lopulta päättyi meidän 3-2 voittoon.

Tähän päivään lähdettiin hyvillä fiiliksillä, oltiin saatu tämän viikon flunssa-aallon täyttämä sairastupakin lähestulkoon tyhjäksi. Peli alkoi puolin ja toisin hieman tunnustellen, eikä hallittuja hyökkäyksiä syöttöketjuineen saatu juurikaan aikaan. Ajassa 10:57 Tupis siirtyi 0-1 johtoon pienen sählingin seurauksena; maalissa ollut Jenna Väisänen nappasi hienon torjunnan, mutta sen jälkeisessä tilanteessa pallo päätyi meidän maaliin. Kauaa ei kuitenkaan tarvinnut tappioasemassa olla, kun turnauksessa todella liekeissä ollut Nea Takkinen laukoi pallon vastustajan verkkoon ajassa 12:39 Juulia Salomiehen syötöstä. Vielä juuri ennen ensimmäisen erän loppua Suvi Kuivisto sai karvattua pallon vastustajan maalin takaa, minkä seurauksena Minta Kärkkäinen pääsi maalin edustalla irtopalloon ja laittoi pallon maaliin.

Toiseen erään lähdettiin siis 2-1 johdossa ja tavoitteena oli pelata ensimmäistä erää järkevämmin ja rauhallisemmin. Vilma–Nepu– Juuli –ketju teki hienoa työtä ja peli-ilo oli kohdillaan, josta palkintona Nealle aamupäivän toinen maali, tälläkin kertaa Juulin syötöstä. Hetki sen jälkeen Riina pommitti taululle lukemat 4-1. Tupiksellakin oli useampi vaarallinen maalipaikka, erityisesti heidän hyökkäyspään vapareista. Näistä kuitenkin selvittiin ja erätauolle tilanteessa 4-1.

Viimeisessä erässä pyrittiin jatkamaan siitä, mihin toisessa erässä jäätiin. Merike Eskelinen kaunisteli lukemia 5-1:een, kun sai Mintalta syötön ja laukoi pallon vastustamattomasti Tupiksen veskarin selän taakse. Tupis kavensi vielä pelin loppuminuuteilla, kun pallo pomppi maalin takana ja Katri Pehkonen pääsi tuomaan pallon maalin etukulmalle ja pistämään pallon maaliin. Loppulukemat siis 5-2. Pelattiin suhteellisen ehjä 45 minuuttinen ja ensimmäisen erän hätäilyn jälkeen pystyttiin pelaamaan hyvää pallollista peliä. Puolustuspeli toimi myös hyvin ja saatiin pidettyä kokeneet tupislaiset pääosin kurissa. Pelattiin joukkueena kumpaankin suuntaan, tästä oli hyvä lähteä valmistautumaan vain tunnin tauon jälkeen alkaneeseen päivän toiseen kamppailuun.

 

Veikot – Josba 2-8

Tunnin tauon jälkeen päivän toisessa pelissä vastaan asettuivat Vuorelan Veikot. Peli oli selvästi Josban hallinnassa heti ensimmäisestä erästä lähtien, ja ensimmäinen maali syntyi ajassa 6.59, kun Nea Takkinen laittoi verkot tötterölle Alysha Sandholmin hienosta syötöstä. Toista maalia ei tarvinnut kauaa odotella: peli ehti olla maalin jälkeen käynnissä vain kahdeksan sekuntia, kun edustusjoukkueessa ensimmäistä turnaustaan pelaava Sofia Pykäläinen sai syötön Anniina Karjulalta ja teki ensimmäisen maalinsa tällä sarjatasolla. Loppuerä meni edelleen Josban pyörittäessä, mutta maaleja ei enää syntynyt, vaikka paikkoja olikin.

Vähän päälle minuutti toisen erän alkamisen jälkeen Suvi Kuivisto sai pallon haltuunsa Veikkojen päässä ja toimitti sen maalille, ja Sanni Pirttilä ohjasi pallon verkkoon. Kakkoserässä tuli lisäksi tilanteita molempiin päihin, mutta enempää maaleja ei nähty. Osallisena tähän olivat ehdottomasti molempien joukkueiden maalivahdit, eli meidän Jenna Väisänen ja vastustajan Jasmin Riekkinen, jotka ottivat kumpikin hienoja torjuntoja läpi pelin.

Kolmannen erän alku oli Josbalta hyvinkin tehokas, sillä erää kului vain 11 sekuntia, kun Laura Helminen jo pisti pallon maaliin Anniina Karjulan syötöstä. Reilun minuutin kuluttua tästä Ali sai syötön Vilma Välimaalta ja veti sen maalin perukoille. Pelin jatkuessa Josba piti pallon hyvin hallinnassaan, ja ajassa 35.16 pyöritys tuottikin tulosta. Anniina pudotti pallon myös pelin parhaana pelaajana palkitulle Sohville, joka laittoi sisään Josban kuudennen maalin. Seuraava maali syntyi, kun Suvi kamppaili voittoisasti pallosta kahden vastustajan kanssa ja syötti sen Lauralle, joka iski taululle lukemat 7—0 pelikellon näyttäessä aikaa 39.24. Näin kauniissa johtoasemassa ei kuitenkaan pysytty pitkään, vaan vastustaja teki pelin seuraavan maalin heti 15 sekuntia aloituksen jälkeen. Maalista innostuneina Veikot ottivat aikalisän ja saivatkin vielä toisen maalin upotettua Josba-verkkoon. Tämä kuitenkin kuitattiin minuutin sisään, kun Takkinen viimeisteli Juulia Salomiehen syötöstä pelin viimeiseksi jäävän maalin. Peli päättyi siis 8—2, ja josbalaiset saivat lähteä hyvillä mielin jatkamaan päivää yhteisen ruokailun merkeissä.