Naisten edustusjoukkue taisteli tiensä takaisin sarjakärkeen

Josban naisten edustus palasi takaisin sarjan piikkipaikalle.

 

Josba – JorJy 2-5

Loppiaisen jälkeen aikaisin sunnuntai aamuna Josban naiset lähtivät hyvien aamupalojen siivittäminä kohti Joroisten urheilutaloa. Edessä oli alkaneen vuoden ensimmäinen turnaus ja matkaan lähdettiin lähes täydellä kokonpanolla, sillä vain kapteeni Minna Ikävalko oli sairastumisen vuoksi sivussa. Lisäksi Josban valmennuksesta turnauksessa vastasi tällä kertaa Mika Muukkonen ulkomailla lomailevan Anne-Mari ”Höntsä” Lyhykäisen sijaan. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli turnauksen emäntä-joukkue Joroisten Jyske.

Ensimmäisessä erässä peli kulki päästä päähän molempien joukkueiden rakennellessa tilanteita. Josban peli oli kuitenkin hieman hukassa ja totuttelua pieneen parkettikenttään, kun JorJy sen sijaan rakensi muutaman hyvänkin maalintekopaikan heti pelin alkuun ja Josban maalilla Aada Jankko joutuikin heti torjuntatöihin. Josban viimeistely oli kehnoa tilanteista huolimatta, ja erän ainoan maalin tekikin vastustaja ajassa 12:05, kun Niina Savolainen syötti Julia Härköselle, joka pisti pallon hyvän maskin takaa Josban maaliverkkoihin. Erätauolle mentiin siis vastustajan 0-1 johdossa.

Toisen erän alkuun Josba lähti tappioasemasta huolimatta hyvällä peli-ilmeellä ja asenteella, joka tuotti tulosta jo ajassa 15:53, kun Petra Hartikainen pistää pallon korkeana kohti vastustajan maalivahtia Johanna Tarvaista, joka epäonnekseen pudottaa pallon ja maalin edustalla kärkkynyt Suvi Kuivisto lyö pallon ilmasta verkon perukoille. Hetken pohdittuaan tilannetta, ottelun erotuomarit hyväksyvät maalin ja tilanne on tasan 1-1. Maalin jälkeen Josba saa peliään kulkemaan ja aika-ajoin peli näyttikin jo ihan hyvältä, kunnes Josban edellisen maalin syöttänyt Petu loukkaa polveaan ja joutuu jättämään pelin kesken. Tästä Joensuulaisten peli taas hieman sekoaa ja ajassa 25:43 JorJyn Elmiina Toroi-Räisänen siirtää joukkueensa 1-2 johtoon. Erätauolle mennään näistä lukemista.

Kolmannessa erässä peli jatkuu sellaisena mihin se toisessa erässä jäi. Josba ei saa rakennettua tarpeeksi vaarallisia tilanteita ja hyökkäykset ovat tehottomia. Jorjy pääsee vaarallisiin vastahyökkäyksiin ja heti erän alussa Toroi-Räisänen onnistuu jo toistamiseen laukomaan pallon ohi Aadan. Tilanne 1-3. Kuitenkin vain vähän yli minuutin myöhemmin, ajassa 33:16 Josba onnistuu kaventamaan, kun Josban kapteenina turnauksessa toiminut Merike Eskelinen syöttää pallon Anniina Karjulalle, joka pistää pallon varmasti maaliin. Maalin jälkeen Josba ei kuitenkaan onnistu saamaan omaa peliään kasaan ja jo 44 sekuntia myöhemmin JorJy iskee taas, maalin tekijänä Marianne Tarvainen, syöttäjänä Kaisu Saastamoinen. Taka-iskun jälkeen Josba saa aikaan pari pyöritystä JorJyn päähän, maaleja ei kuitenkaan synny, ja valmentaja Muukkonen ottaa aikalisän ajassa 41:25, jonka jälkeen Josba lähtee hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Joroisten tytöt kuitenkin karvaavat ja painostavat kovaa ja hetken kuluttua Toroi-Räisänen viimeistelee hattutemppunsa tyhjään maaliin. Josba jatkaa pelin loppuun ilman maalivahtia, mutta maaleja ei enää synny ja summerin soidessa taululla tappiolukemat 2-5. Ottelun parhaina palkittiin Josbalta Anniina (1+0) ja JorJylta Elmiina Toroi-Räisänen (3+0).

Ottelu oli Josbalta kamalaa sählyä, ja JorJy pystyi hyvin hyödyntämään kotikenttäetunsa. Tästä ei voinut kuin parantaa ja kääntää keskittymisen kohti seuraavaa peliä!

 

SB Welhot-Josba 1-3

Päivän ensimmäisen pelin jälkeen oli nollattava tappio ja pettymys nopeasti. Kahden tunnin tauko oli tässä kohtaa paikallaan, ja joukkue sai ensimmäisen pelin unholaan ja keskittyminen oli täysin Welhot-pelissä. Kentällä nähtiinkin aivan eri joukkue, kuin aamupäivällä!

Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja tilanteita tuli molempiin päihin. Josban avausmaali syntyi juuri ensimmäisen erän lopussa ajassa 14.37, kun parhaana pelaajanakin palkittu Saara Pölönen (1+1) vetää puolustajan paikalta upean vedon maalia kohti Laura Helmisen syötöstä.

Toisen erän ainoa tilastomerkintä merkittiin Riina Pajariselle, joka hyökkäyspään vaparitilanteen päätteeksi laittaa pallon verkkoon Pölösen hyvästä syötöstä.

Kolmanteen erään lähdettiin Josban kahden maalin johdossa, luottavaisena omaan tekemiseen. Pelin edetessä pallollinen peli oli parantunut koko ajan ja maalipaikkoja saatiin luotua. Ajassa 37.26 Welhojen pelaaja Tanja Koistinen joutui kädellä pelaamisen johdosta jäähypenkille ja Josba pääsi testaamaan ylivoimaansa. Hetken syöttelyn ja muutaman ylimenneen vedon jälkeen Anniina Karjula syötti pallon Jenna Björnille, joka toimitti sen Welhojen maalin perukoille. Näin Josba sai juhlia ylivoimamaalia ajassa 38.58. Welhot saivat vielä kavennettua paria minuuttia ennen loppua, mutta takaa-ajo jäi yhteen maaliin ja loppulukemat olivat summerin soidessa 3-1 Josballe.

Pelien välissä nähtiin tänään siis huikea tasonnosto koko joukkueelta, ja iloinen peli-ilme näyttäytyi jälleen, mikä näkyi heti pelissä. Päivän tiukkojen kamppailujen jälkeen Josba palasi takaisin sarjakärkeen, SB Welhot kuitenkin edelleen tiukasti kintereillä yhtä pistettä vähemmällä pistemäärällä.

Seuraavan kerran pelataan 10.2. kotona Joensuussa Liikuntakeskus Energyllä!