Naisten edustus haki voiton ja tasapelin Iisalmesta

Josban naisten edustusjoukkueen sunnuntain pelireissu Iisalmeen oli yhtä pistettä vaille täydellinen. Päivän ensimmäisessä ottelussa ennen Iisalmen pelejä sarjakärjessä ollut Tuupovaaran Urheilijat kaatui vakuuttavasti 6-1. Päivän toinen ottelu Joroisten Jyskettä vastaan päättyi 2-2-tasapeliin, kun päivän tehokkain josbalainen Merike Eskelinen (4+1) tasoitti pelin vain 3 sekuntia ennen pelin loppua. Päivän saldona oli siis kolme pistettä ja kun TuuU hävisi toisenkin pelinsä niin Josba siirtyi sarjakakkoseksi pisteen päähän kuopiolaisen SB Welhojen perään. Alla on sarjataulukko ja molempien otteluiden raportit.

Josban tehonaiset Iisalmessa:
Merike Eskelinen 4+1, Riina Pajarinen 1+1, Juulia Salomies 1+1, Suvi Kuivisto 1+0, Alysha Sandholm 1+0, Jasmin Kaikusalo 0+1, Noora Heikkilä 0+1 & Riikka Heikkilä 0+1.

Sarjatilanne:

1 SB Welhot 6 5 0 1 30 17 13 10
2 Josba 6 4 1 1 26 13 13 9
3 TuuU 6 3 1 2 28 28 0 7
4 Ulma 6 2 1 3 19 25 -6 5
5 JorJy 6 0 4 2 19 27 -8 4
6 SB Welhot II 6 0 1 5 11 23 -12 1

http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-sk-n2d-06/1373

 

Josban naisilla kolmen pisteen arvoinen reissu Iisalmeen.
Josban naisilla kolmen pisteen arvoinen reissu Iisalmeen.

TuuU – Josba 1 – 6 (1-2, 0-3, 0-1)

Sarjan kärjessä ennen Iisalmen turnausta ollut Tuupovaaran Urheilijat saapui Iisalmeen pienellä, mutta sisukkaalla porukalla. Ottelu alkoi Josban hallinnassa, mutta TuuU teki ottelun avausmaalin nopeasta vastahyökkäyksestä, kun Katja Nuora laukoi pallon takanurkkaan Katri Pehkosen esityöstä. TuuU:n maalin jälkeen puolustajana Iisalmessa pelannut Satu Kärnä kävi istumassa kaksiminuuttisen jäähyaitiossa, mutta punaisten alivoimanelikko hoiti omat hommansa. TuuU otti jäähyn lähes heti perään Satun jäähyn jälkeen, mutta Josba ei saanut hyödynnettyä omaa ylivoimaansa. Jäähyjen jälkeen Josba iski kaksi salamamaalia seitsemän sekunnin välein, kun ensiksi Suvi Kuivisto katkaisi keskialueella poikittaissyötön ja ohitti nopealla hyökkäyksellä TuuU:n maalissa hyviä torjuntoja tehneen Suvi Hiltusen. Seuraavassa vaihdossa Riina Pajarinen jatkoi pallon maaliin Merike Eskelisen (2+1) irtopallosta. Josba menikin yhden maalin johtoasemassa erätauolle.

Myös toinen erä alkoi vauhdikkaasti pelanneen Josban hallinnassa ja ajassa 17.21 Josba teki kolmannen maalinsa, kun Riikka Heikkilä laukoi pallon maalille, jossa Juulia Salomies (1+1) oli maskissa ja ohjasi pallon tarkasti etunurkasta maaliverkkoihin. Juulin kauden avausmaalin jälkeen paikkoja oli molemmissa päissä, mutta seuraavat maalit syntyivät jälleen TuuU:n puolustuspäähän: ajassa 23.29 Merike vei Josban jo kolmen maalin johtoasemaan ja heti seuraavassa vaihdossa pirteästi pelannut Alysha Sandholm pisti kauden avausmaalinsa maalin nurkalta Juulin laukauksen irtopallosta. Josban maalien jälkeen erän lopussa molemmat joukkueet ottivat vielä jäähyt naiseen, mutta maaleja ei enää kumpikaan toisessa erässä saanut.

Kolmas erä alkoi lyhyellä TuuU:n ylivoimapyörityksellä, mutta Josban aktiivinen alivoimaporukka Lauran ja Nean johdolla piti tilanteen hallinnassa eikä takaiskumaalia tullut. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet yrittivät kaunistella lukemia, mutta erän ainoan maalin onnistui tekemään kahden maalin Merike ja näin Josban voittolukemiksi jäi 6-1. Josba otti tärkeän voiton sarjan kärkikamppailusta. Josban pelinopeus oli paremmalla tasolla kuin aiemmin tällä kaudella, ja vaikka pallo ei pysynyt koko ajan kovassa vauhdissa mukana niin suunta on pelillisesti kuitenkin ylöspäin. TuuU taisteli sen minkä pystyi, mutta tällä kertaa kokoonpano oli liian pieni Josban pysäyttämiseen. Josban maalissa pelasi Jenna Väisänen, joka hoiti vaaralliset maalineduspallot riittävällä varmuudella. Josban parhaimpana pelaajana palkittiin Petra Hartikainen ja muita onnistujia olivat mm. Juuli, Ali, Merike sekä alivoiman tappajat Suvi, Nea ja Laura.

Tyytyväinen pakkipari voitetun TuuU-pelin jälkeen.
Tyytyväinen pakkipari voitetun TuuU-pelin jälkeen.

Josba – JorJy 2 – 2 (0-0, 1-1, 1-1)

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui kauden alussa tasapelejä urakalla kerännyt Joroisten Jyske, jolla oli takanaan jo kolme tasapeliä kauden ensimmäisistä otteluista. Ottelu avauserä alkoi Jyskeen hallinnassa (lue: myllytyksessä) ja Josba oli ajoittain hätää kärsimässä omassa päässään. Maaleja vauhdikkaassa avauserässä ei tehty, vaikka Josba pääsikin yrittämään maalintekoa ylivoimalla. Jyske olisi saanut ensimmäisestä erästä tuomaripisteet, jos kyseessä olisi arvostelulaji.

Toisessa erässä Josba sai omaa hyökkäyspeliään parempaan kuosiin, mutta Jyske teki ottelun avausmaalin ajassa 18.58. Joukkueen tähtipelaaja Niina Savolainen (1+1) pääsi laukomaan pallon maalin eteen pomppineesta irtopallosta Josban maaliverkkoihin. Pallo pyöri toisessa erässä molemmissa päissä ja välillä jopa maaliviivalla, mutta molempien joukkueiden uhrautuva puolustus ja maalivahdit saivat pelastettua takaiskumaalien synnyn, kunnes Josban Riina Pajarisen laukauksen irtopalloon syöksyi Merike Eskelinen (2+0), joka pyöräytti pallon taidokkaasti ”uudenaikaisella” tavalla maaliin ja tasoitti pelin 1-1:een. Toiselle erätauolle mentiinkin tasatilanteessa.

Kolmannessa erässä Josba sai paljon laukauksia Jyskeen maalille ja maalitolppiin, mutta maaliverkkoihin asti ei palloa saatu edes läpiajoista. Kun itse ei tee niin vastustaja yleensä tekee: Jyskeen nopean vastahyökkäyksen irtopallo kimposi Jenna Suosalon jalkoihin ja pallo lipui sen kautta Josban maaliverkkoihin toistamiseen. Peliä oli siinä vaiheessa jäljellä vain viitisen minuuttia. Jyskeen johtomaalin jälkeen viimeisellä viisiminuuttisella Josba sai luotua hyviä maalintekotilanteita ja kilautteli kolmeen otteeseen maalitolppiakin, mutta tuntui siltä, että Jyskeen maali oli kirottu. Josba otti aikalisän pari minuuttia ennen loppua ja valmentajan ohje oli selkeä: palloa toimitetaan maalille ja pistetään se vaikka väkisin maaliin. Jyske oli jo valmistautumassa voittojuhliin, mutta Merike pilasi Jyskeen juhlat tasoittamalla pelin vain 3 sekuntia ennen pelin loppua maalin edestä. Meriken tuuletus kuuluu ehdottomasti kauden hienoimpiin suorituksiin ja tasoitusmaalikin oli ihan makea. Näin ollen Josba ja Jyske tasasivat pisteet tasaisen ja erittäin rikkonaisen pelin jälkeen.

Josba oli varsinkin ottelun avauserässä vaikeuksissa Jyskeen aktiivisen karvauksen kanssa, mutta pelin edetessä Josba sai luotua maalintekopaikkoja reilusti. Tällä kertaa Josban maalintekotehokkuus ei ollut normaalilla tasolla ja Jyskeen maalivahti Aada Jankko pelasi hienon pelin. Jyskeelläkin oli maalien lisäksi omat paikkansa lisämaaleihin, mutta Josban maalivahti Niina Havukainen ja uhrautuva puolustus piti Jyskeen maalisaldon kahdessa. Tasapeli oli kelpo tulos näin sekavan ottelun päätteeksi, mutta tuomareiden liian salliva linja ei Josban pelaajia tyydyttänyt. Josban parhaana palkittiin ansaitusti Merike.

Jenna ja Taija jännittivät pelin viime hetkiä vaihtopenkillä.
Jenna ja Taija jännittivät pelin loppuhetkiä vaihtopenkillä.

Iisalmen turnauksen jälkeen Josba on sarjassa toisena vain yhden pisteen päässä sarjakärkeen siirtyneen SB Welhojen takana. TuuU hävisi Iisalmessa molemmat pelinsä ja putosi sarjakärjestä kolmanneksi. Kotijoukkue Ulma keräsi täydet pisteet sunnuntaina ja nousi kärjen taakse kyttäysasemiin Jyskeen kanssa. Savo-Karjalan 2.divisioonakausi jatkuu kolmen viikon päästä lauantaina Kuopiossa. Josba kohtaa Kuopiossa nosteessa olevan Ulman ja tasaisia tappiollisia pelejä pelanneen SB Welhojen 2-joukkueen.

Pelit jatkuvat Kuopiossa lauantaina 10.12.
Pelit jatkuvat Kuopiossa lauantaina 10.12.

 

<20.11.2016>