Naisten edustukselle voitto ja kauden avaustappio Joroisista

Josban naisten edustusjoukkue jatkoi 2.divisioonakauttaan sunnuntaina Joroisten pienessä kaukalossa kuopiolaisia Welhojen joukkueita vastaan. Päivän ensimmäisestä ottelusta irtosi voitto nihkeästä ensimmäisestä erästä huolimatta 5-2 Welhojen 2-joukkuetta vastaan. Päivän toisessa ottelussa viime kaudella 1.divisioonasta pudonnut Welhottarien edustusjoukkue nappasi pisteet Josban nenän edestä tiukasti lukemin 2-1. Neljän pelatun ottelun jälkeen Josban naiset on jaetulla kakkossijalla Welhojen edustuksen kanssa pisteen päässä sarjan kärkeen noussutta Tuupovaaran Urheilijoita perässä. Ottelukohtaiset raportit löytyvät alempaa ja sarjan tilastoja voit tarkastella täältä: http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-sk-n2d-06/1373

Josban tehonaiset Joroisissa:
Minta 1+1, Merike 1+1, Jasu 1+0, Satu 1+0, Nea 1+0, Laura 1+0, Noppa 0+1, Hepe 0+1 & Suvi 0+1.

Kuva: Eeva Pajarinen
Kuva: Eeva Pajarinen

Josba – SB Welhot II 5 – 2 (1-2, 3-0, 1-0)

Josban naiset olivat valmistautuneet Joroisten pikkukaukaloon henkisesti, mutta avauserä Welhoja vastaan osoitti, että kaukalo oli haastavampi, mitä muisteltiin. Avauserä oli lähempänä sählyä kuin salibandya ja Welhojen 2-joukkue oli Josbaa vahvempi avauserässä tehden kaksi maalia. Welhojen avausmaali syntyi ottelun toisella minuutilla, kun Hanna-Kaisa Matikaisen laukaus muutti suuntaa Josban puolustajan jalasta, ja pomppi takanurkkaan Josban parhaana palkitun maalivahti Niina Havukaisen ohi. Josba tasoitti pelin melko nopeasti Minta Kärkkäisen (1+1) tuopinkorkuisella vedolla. Welhojen toinen maali tuli suoraan vapaalyönnistä, kun Sini Rantala laukoi pallon yläriman kautta maaliin. Erätauolle mentiinkin Welhojen maalin johtoasemassa.

Minta pääsi tehopisteiden makuun avausottelussa maalin ja syötön merkeissä. (Kuva: Eeva Pajarinen)

Toisessa erässä Josba sai pelin paremmin hallintaansa, ja se näkyi myös tulostaululla kolmen maalin verran. Kapteeni Jasmin Kaikusalo (1+0) sai keskialueella irtopallon itselleen ja laukoi pallon kuopiolaisten maaliverkkoihin. Välittömästi tasoitusmaalin jälkeen keskiviikkona 18 vuotta täyttäneen Noora Heikkilän (0+1) laukauksen irtopallosta pallon maaliin siirsi muutamia vuosia Noppaa kokeneempi Satu Kärnä (1+0). Josba iski kolmannessa peräkkäisessä vaihdossa pallon wastustajan maaliverkkoihin, kun varakapteeni Heidi Suomalainen (0+1) tarjoili hienon syötön Nea Takkiselle (1+0), joka laukoi pallon varmalla tavalla maaliin. Kolmen salamamaalin jälkeen maaleja ei enää toisessa erässä nähty, vaikka kuopiolaiset kävivät istumassa yhden kaksiminuuttisen erän lopussa.

Josba pääsi juhlimaan toisessa erässä maaleja peräti kolmessa peräkkäisessä vaihdossa. (Kuva: Eeva Pajarinen)

Kolmannessa erässä peli oli hyvin Josban halinnassa ja maalissa Havu torjui kaiken tarpeellisen. Loppulukemat 5-2:een viimeisteili Minta & Merike -akseli, kun Minta vapautti Meriken (1+1) laidasta puolittaiseen läpiajoon, eikä Merike enää siitä paikasta voinut erehtyä. Loppuvihellyksen soidessa Josba pääsi tuulettamaan kauden kolmatta voittoaan, vaikka helpolla tämäkään ei tullut. Josban parhaana palkitun Havun lisäksi onnistujiin voidaan lukea tehonainen Minta, kapteenistokaksikko Jasu & Hepe sekä ilman tehoja jäänyt, mutta monta hyvää maalintekopaikkaa muille luonut Juulia Salomies.

Havu valittiin Josban parhaaksi pelaajaksi.
Havu valittiin Josban parhaaksi pelaajaksi. (Kuva: Eeva Pajarinen)

SB Welhot – Josba 2 – 1 (1-0, 1-0, 0-1)

Joroisten turnauksen toisessa ottelussa oli vastassa todellinen tasonmittari, kun viime kaudella 1.divisioonassa pelannut kuopiolainen SB Welhojen edustusjoukkue asteli vastaan. Kuopiolaisten avausturnaus meinasi olla jo menestys, mutta toisessa ottelussa TuuU nousi takaa-ajoasemasta voittoon jättäen Welhot ilman täysiä pisteitä. Welhot oli voittanut aiemmin päivällä iisalmelaisen Ulman vakuuttavasti 6-3, joten edessä oli tasainen taisto tärkeistä pisteistä.

Ottelun avauserän alku mentiin vuorotellen päästä päähän, mutta Josba sai luotua enemmän laukauksia vastustajan maalia kohti. Welhojen maalivahti otti hyviä torjuntoja ja piti maalinsa puhtaana. Welhot teki ottelun avausmaalin nopeasta hyökkäyksestä siirtelemällä palloa nopeasti vapaaksi juosselle Niina Pitkäselle, joka laukoi pallon maaliin pienestä rakosesta maalissa loistavasti ottelussa pelanneen Jenna Väisäsen ohi. Erän lähestyessä loppua Josban Merike Eskelinen joutui jättämään kaukalon loukkaantumisen vuoksi. Meriken loukkantumisen jälkeen Welhot käänsi pelin hallinnan itselleen, mutta Jenna otti tärkeitä torjuntoja Josban maalissa. Josba sai hetkellisesti paremman vaihteen päälle ja Welhot joutuikin ottamaan jäähyn erän lopussa. Josba haki tasoitusmaalia ylivoimalla, mutta maalia ei ylivoimalla saatu aikaan.

Merike loukkaantui jälleen Joroisissa.
Merike loukkaantui jälleen Joroisissa. (Kuva: Eeva Pajarinen)

Toisessa erässä peli jatkui tasaisena ja oli hienoa katsoa, kun kaksi yritteliästä ja fyysistä joukkuetta pelasi kovaa, mutta puhtaasti kentän jokaisella alueella. Laura Helminen (1+0) joutui kuitenkin hetkeksi jäähyaitioon, kun Welhojen puolustaja kaatui laidan lähellä. Lauran jäähyn aikana Welhojen Merja Seppänen (1+1) ohjasi pallon maaliin maalivahdin alueelta, mutta tuomarit olivat huonosti sijoittuneet, joten hyväksyivät maalin. Welhottarien jäähyn jälkeen Josban vikkeläjalkainen Suvi Kuivisto (0+1) ei ehtinyt väistää Welhojen pallon kanssa peruuttavaa maalivahtia, joten Suvi lähti jäähyaitioon istumaan kaksiminuuttista. Suvin jäähyn aiheuttama erikoistilanne ei tuottanut kuitenkaan Welhoille maalia, joten Josba pysyi pelissä vielä mukana. Toisen erän lopussa ei enää ihmeitä tapahtunut, joten erätauolle siirryttiin Welhojen kahden maalin johtoasemassa.

Welhot ei antanut Josban pelaajille yhtään ylimääräistä tilaa. (Kuva: Eeva Pajarinen)
Welhot ei antanut Josban pelaajille yhtään ylimääräistä tilaa. (Kuva: Eeva Pajarinen)

Kolmannessa erässä Josba pääsi vihdoin maalin makuun, kun Suvi sai siirrettyä pallon Lauralle, joka laukoi pallon upeasti tolpan kautta maaliin. Welhot suojelivat johtoasemaansa hyvin, eikä Josba saanut kuin muutamia hyökkäyksiä Welhojen päätyyn erän aikana. Parhaat tasoituspaikat jäivät vastustajan maalivahdin tai hienosti uhrautuneen puolustuksen jalkoihin. Welhotkaan eivät enää onnistuneet omissa maalintekopaikoissaan ohittamaan Jennaa, joten kärkikamppailu päättyi kuopiolaisten Welhojen 2-1 -voittoon. Welhot nousi voitollaan tasapisteisiin Josban kanssa, ja koska TuuU menetti Joroissa vain yhden pisteen niin TuuU siirtyi sarjakärkeen seitsemällä pisteellään.

Laura tykitti Josban ainoan maalin tolpan kautta. (Kuva: Eeva Pajarinen)
Laura tykitti Josban ainoan maalin tolpan kautta. (Kuva: Eeva Pajarinen)

Welhoja vastaan Josban parhaana pelaaja palkittiin puolustajana hyviä nousuja tehnyt Noora Heikkilä, mutta myös maalivahti Jenna Väisänen ansaitsee kehut ottelusta. Merike Eskelisen ”Joroisten kirous” jatkui, kun hän joutui jättämään kentän ensimmäisen erän aikana oukkaantumisen takia. Welhot oli Meriken loukkaantumisen jälkeen askeleen Josban naisia edellä, ja pystyi hyödyntämään Joroisten kaukalon lainalaisuudet Josbaa paremmin. Tämä ottelu antoi kuitenkin vahvistusta sille, että Josballa todella on mahdollisuudet taistella tämän tasaisen ja kovan sarjan kärkisijoista tällä kaudella, jos vain alkukauden kova työ ja kehityssuunta jatkuu ylöspäin. 

Noppa oli lennokkaalla pelipäällä Joroisissa. (Kuva: Eeva Pajarinen)
Täysi-ikäinen Noppa oli lennokkaalla pelipäällä Joroisissa. (Kuva: Eeva Pajarinen)

Seuraava turnaus pelataan sunnuntaina 20.11. Iisalmessa, jossa odottaa Joroisten vastaavaa isompi kenttä, jonka pitäisi tuoda paremmin esiin Josban joukkueen vahvuudet. Iisalmen turnauksessa vastaan asettuu sarjakärkeen noussut TuuU sekä kolmella tasapelillä ja yhdellä tappiolla kauden aloittanut Joroisten Jyske, joten Iisalmessakaan ei pisteitä ole tarjolla ilmaiseksi. 

<24.10.2016>