Naisten edustukselle kauden ensimmäinen tappio

Kauden kolmannesta turnauksesta saldona voitto ja tappio.

JorJy – Josba 0-7

Lauantaina päästettiin taas josbalaiset irti Kontionlahella. Ensimmäisenä vastaan asettui aina haasteita tuova Joroisten Jyske. Peli alkoi suht vikkelään kun ensimmäinen maali tuli jo ajassa 0.33, tekijänä Vilma Välimaa ja syöttäjänä Merike Eskelinen. Ensimmäinen erä pysyi hyvin josbalaisten hallussa ja erän toisen maalin pommitti Minta Kärkkäinen Suvi Kuiviston syötöstä. Toinen erä ei ollut niin maalirikas kun jyske puolusti täysillä. Upea maali kuitenkin saatiin aikaan mahtavasta kulmavaparista. Minta syötti unelma syötön Petra Hartikaiselle joka nousi pakki linjasta keskelle kun muut josbalaiset sekoittivat jyskeen pelaajia kentällä, peli siis 3-0 kun toinen erä saatiin päätökseen.

Viimoinen erä alkoi hyvin josban hallinnassa ja Minta se pisteli taas pallo verkon perukoille ajassa 32.03 Suvi Kuiviston hyvästä syötöstä. Viimeisessä erässä valmentaja pisti myös vähän pakkaa sekaisin kun Riina Pajarisesta tehtiin pakki. Tähän mennessä Riinalle tutuin ja lempi paikka ollut vasenlaita hyökkääjä. No se ei ollut mikään ongelma kun Riina täräytti pommin viivasta Anniina Karjulan syötöstä noin minuutti edellisen maalin jälkeen. Pelin viimoiset minuutit käynnissä ja tänään aivan liekeissä ollut Minta Kärkkäinen syötti loistavan syötön Sanni Pirttilälle ja Sanni pisti pienestä kulmasta maaliin. Voitto oli jo varmaa, mutta Suvi vähän harmitteli ettei itse ollut saanut maalia aikaiseksi kun muut ketjukaverit olivat jo tehneet. Kellossa enää 7 sekuntia ja likat päättää et nyt Suville maali ja no tiedätte varmaan miten kävi! Hienon ja super nopean syöttö sarjan jälkeen pallo Kuivistolle ja pallo verkkoon. MAAALIII! Ja kelloon jää 1 sekunti. Alotus vielä otetaan ja peli päättyy 7-0 josballe. Aadalle nolla peli ja kohti seuraava peliä.

 

Josba – SB Welhot 3-4

Päivän toiseen peliin asettui vastaan SB Welhot Kuopiosta. Pelistä oli odotettavissa tasaista vääntöä, niinkuin sarjan kärkijoukkueiden välillä kuuluukin. Pelin alku oli selvästi kuopiolaisten hallintaa. Oman haasteen Josban joukkueelle toi pelien välissä oleva pitkä tauko ja ensimmäisessä erässä ei peli meinannut millään lähteä kulkemaan. Welhot saikin tehtyä pari näppärää maalia ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin tilanteesta 0-2.

Toisen erän alku mentiin vielä selvästi Welhojen tahdisssa ja Josba yritti vain saada omaa peliään käyntiin. Welhojen pyöritys toi tulosta kun ajassa 19.10 kuopiolaisten puolustaja tälläsi viivasta lukemiksi 0-3. Tämän jälkeen Josban puolella alettiin heräämään ja saamaan omaa peliä kulkemaan.  Josban maalitilikin saatiin tässä pelissä auki ajassa 24.54, kun pirteästi esiintynyt Juulia Salomies veti pallon upeasti verkkoon Alysha Sandholmin esityöstä. Hyvistä maalipaikoista huolimatta toisessa erässä ei enää maaleja nähty kummankaan joukkueen toimesta ja niinpä viimeiseen erään lähdettiin lukemista 1-3.

Josballa oli siis kaksi maalia vielä kirittävänä Welhojen rinnalle ja kolmanteen erään saatiinkin hieno startti, kun heti erän toisessa vaihdossa Päivän tehopelaaja Minta Kärkkäinen pudotti pallon viivaan Petra Hartikaiselle, joka laukoi pallon varmasti maaliin.  Pari minuuttia tästä, Welhoille avautui tilaisuus rikkoa Josban hyvä paine, kun he pääsivät pyörittämään ylivoimaa. Josban alivoima kuitenkin taisteli ja kesti tämän ilman takaiskuja. Jäähyn jälkeen maalipaikkoja avautui puolin ja toisin ja viimein ajassa 39.59 Josba nousi tasoihin kun Merike Eskelinen sai laidassa pallon ja pääsi Vilma Välimaan kanssa ylivoimahyökkäykseen. Pallo laidasta Vilmalle, joka viimeisteli upean varmasti ja peli tasan. Tätä juhlaa ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun 41 sekuntia tasoituksesta Welhojen hyökkääjä iski riparista pelin lukemiksi 3-4. Josba otti samassa aikalisän, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta ottelussa ei enempää maaleja nähty. Näin Welhot veivät tämän kertaisen kamppailun ja Josban kauden ensimmäinen tappio oli tosi.

Vaikka kauden ensimmäinen tappio harmittaakin, oli hienoa nähdä miten joukkue taisteli tappiolla oltaessa ja uskoa löytyi omaan tekemiseen, vaikka peli ei heti lähtenytkään sujumaan. Nyt taas treenien pariin ja kohti ensi turnausta, joka pelataan 10.12. Siilinjärvellä!