Naisten 2. joukkueen toinen turnaus

Josba II–VarTa, 5–5

 

Jos Josban naisten kakkosjoukkueen lauantain pelit eivät muuta todistaneet, niin ainakin sen, että salibandy on totisesti maalintekopeli! Ensimmäisessä pelissä Josba pelasi Varkauden joukkuetta vastaan. Pelin rakenne oli tasainen: kumpainenkin joukkue teki ensimmäisessä erässä neljä maalia ja toisessa yhden maalin.

 

Ensimmäisen erän maali-iloittelu alkoi vastustajan kaukolaukauksella. Josba vastasi ajassa 4.33, kun Tiia vetäisi Ellin tarjoaman syötön maaliin. Toisen maalin teki Jenni Hannan syötöstä vain pari minuuttia myöhemmin. Mutta eihän se verkkojen heliseminen vielä siihen loppunut! Pakit pelasivat kauniisti yhteen, ja Jutta veti pallon Paulan syötöstä maaliin ajassa 6.35. Hollantilainen vahvistus Emma avasi pistetilinsä ajassa 11.27, kun Josba pelasi ylivoimalla.

 

Toinen erä osoitti sekin tasaisuutensa. Siskokset näyttivät kyntensä, kun Emilia viimeisteli Josban maalit Juulian syötöstä ajassa 20.26. Tässä vaiheessa Josba oli johdossa 5–4, mutta kokenut VarTa ei hyväksynyt tappiota. Vastustaja sai aikaan tasoitusmaalin ajassa 25.52. Kolmas erä oli maaliton.

 

Tästä ottelusta pisteitä kertyi yhdeksälle Josban pelaajalle. Todellisuudessa pisteet kuuluivat koko joukkueelle, sillä porukan henkinen kantti oli aivan jäätävä. Elina paransi suoritustaan maalilla erästä toiseen, ja pelin ilme olisi ollut totaalisen erilainen ilman taitavaa Alyshaa, joka hääräsi vastustajan edessä jatkuvasti.

 

 

Veikot–Josba II, 6–4

 

Josba osasi odottaa kovaa vastustajaa päivän toiseen peliinsä, sillä vastassa oli sarjan ykkönen, Veikot. Päivän viimeisessä ottelussa naiset kävivät kuumina, ja välillä joku taisi vähän kädestäkin puristella. Noh, kosketustahan tästä maailmasta puuttuu.

 

Ottelun maalihanat aukaisi Josba. Kello näytti 2.39, kun Jutta toimitti pallon maaliin. Erän loppuvaiheilla Josba pelasi alivoimalla, ja hoiti tämän tehtävän tyynesti. Ensimmäinen erä päättyi tasatilanteessa 1 – 1.

 

Toisessa erässä maalit kuuluivat Veikoille, ja Josban valmennuspäästä taisi jo kuulua pientä huokailua. Toisen erän lopussa nähtiin vielä Josban maali, kun Alysha tarjoili pallon Jutalle, joka vetäisi turnauksen kolmannen maalinsa ajassa 29.35.

 

Kolmannessa erässä Josba ajautui väärille urille. Veikot tylyttivät kolme kertaa, ja joukkueen ylle laskeutui jo pieni varjo. Mutta vain hetkeksi. Tilanne oli tällöin veikoille 6–2.  Josba päätti aiheuttaa konkareille pientä sydämentykytystä, ja kavensi eroa kahden maalin verran. 6–3  kavennuksen teki Emma Tiian syötöstä, 6–4 kavennuksen taas taiteli Laura Jutan syötöstä. Josban kapteeni Jutta oli tulessa!

 

Loppukiri ei kuitenkaan aivan riittänyt, mutta ehkä hyvä niin. Tiedämme, että nälkä kasvaa syödessä, ja taidot harjoittelemalla. Seuraavissa peleissä kentälle astuu joukkue, joka on ensimmäisen etsikkoaikansa kokenut.

 

 

Seuraava turnaus on 14.11. Varkaudessa, ja vastassa ovat Hu-Pa ja SB Welhot II.

 

 

-Paula Haaranen, joukkueenjohtaja