Naisten 2.joukkueen neljäs turnaus

Hukka-Pallo – Josba ll

Kontiolahdella pelattavaan turnaukseen lähti posivitiisella asenteella varustautunut tiimi. Josban naisten tiimi kohtasi ensimmäisessä ottelussa Hukka-Pallon eli HuPan. Ottelussa Josba piti pään kylmänä ja pelasi fiksusti.

Josba sai otteen pelistä heti ensimmäisessä erässä ja se näyttäytyi nopeasti maalina. Ajassa 2.42 Josban uusi vahvistus Marika Vänskä teki pelin avausmaalin. Kellon lyödessä 7.10 HuPa otti pelin ensimmäisen rangaistuksen mailaan lyömisestä. Josba hyödynsi ylivoimansa, kun Pinja laittoi verkon soimaan HuPan maalilla! Alle minuutissa Josban toisesta maalista, kanttasi Jutta pallon maaliin. Josba johti 0-3 ja hallitsi peliä. Erän loppuun Hupa otti toisen rangaistuksen mailaan lyömisestä. Tuolla kertaa Josban ylivoima ei kuitenkaan poikinut maalia.

Toiseen erään HuPa tahtoi selvästi mukaan ja maalitilin auki. Josba piti kuitenkin verkkonsa tyhjänä. Erän ensimmäinen tapahtuma oli, kun Saila sai arveluttavan jäähyn. Josbaa alivoima ei kuitenkaan horjuttanut ja verkko pysyi koskemattomana. Toisen erän ensimmäinen maali syntyi Ellin käsistä. Syöttäjänä upeaan kaukaa lauottuun maaliin oli toinen uusista tulokkaistamme Heta Kovanen. Kymmenen sekunttia ennen erän päättymistä Noora tykitti pelin viidennen maalin!

Kolmannen erän ensimmäinen tapahtuma oli maali. Heta antoi näppärän syötön Jutalle, josta pallo suuntasi maalin yläkulmaan. Parin minuutin päästä verkko heilui jälleen Nooran toimesta! Ajassa 10.17 josba sai toisen rangaistuksensa. Josba piti maalinsa koskemattomana alivoiman aikana. Kun erää oli jäljellä reilu minuutti, viimeisteli Jenni Juulin syötöstä Josban maalinteon. Summerin soidessa oli taululla lukemat 0-8.

Peli oli rehti ja Josba vei voiton kotiin taidokkaalla pelaamisella. Onnistumisia tuli joukkueen lukuisille pelaajille, ja  tehopisteitä peräti 10 :lle pelaajalle. Maalivahti torjui upeasti ne vedot mitä maalille asti pääsi ja sai täten ansaitsemansa nollapelin plakkariin. Tiimillä toimi peli ja vedot meni sinne minne piti, Josba sai viedä voiton ilolla kotia!

Josba ll – SB Welhot

Toisessa ottelussa Josba kohtasi Kuopion SB Welhot. Tahto pelata hyvin ja kovaa oli Josballa kova viime kerran kohtaamisen jälkeen. Peliin lähdettiinkin hurjalla tahdonvoimalla ja asenteella.

Ensimmäisestä erästä asti peli oli kovaa. SB Welhot hallitsivat ensimmäistä erää.  Josba puolusti hyvin. Pelin avausmaali syntyi ajassa 7.55 kun SB Welhot laittoivat pallon Josban maaliin. Toinen maali syntyi SB Welhojen pelaajan ilmaveivistä. Josba taisteli hienosti ja toiseen erään lähdettiin lukemista 0-2.

SB Welhot tarjoilivat heti toisen erän alkuun Josballe ylivoiman.  Josba ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä ylivoimaa. 3 sekunttia ennen ylivoiman loppumista Josba koki takaiskun, kun SB Welhot pääsivät karkaamaan ja saivat tehtyä maalin. Peli oli 0-3. Erän viidennellä minuutilla Paula otti rangaistuksen. SB Welhot hyödynsivät ylivoimansa tekemällä maalin aivan ylivoiman lopussa. Toisessa erässä Josba alkoi tulla peliin mukaan koko ajan vahvemmin. Taiston kruunasi Paula mahtavalla asenteella tehty maali ajassa 11.05! Erän loppu oli tiukkaa vääntöä ja Josba oli pelissä mukana.

Kolmanteen erään Josba lähti täysillä mukaan. Vääntö oli tiukkaa puolin ja toisin. Erän ensimmäinen tapahtuma tuli ajassa 11.23 kun SB Welhot tekivät viidennen maalinsa. Erän loppuun Emilia sai rangaistuksen, jonka Josba kärsi kunnialla päästämättä palloa läpi! Ajassa 14.46 SB Welhot ottivat vielä rangaistuksen , mutta tätä pelin 14 viimeistä sekuntia Josba ei kyennyt hyödyntämään.

Josba pelasi hienosti ja hyvällä asenteella pelin loppuun saakka. SB Welhot veivät kuitenkin pidemmän korren. Taitojen kartuttamisen varaa siis on niin kuin aina, ja seuraavaa kohtaamista jäädään odottamaan. Josballa on joulun alla peleistä taukoa, joten vuoden 2016 pelejä odotetaan jo innolla.

 

-Jutta Simonen (kapteeni)