Naisten 2. joukkueen kolmas turnaus

Josba II–Hu-Pa, 6–4

Josban joukkueen alkuasetelmat peleihin lähdettäessä olivat hiukan mullin mallin. Vasen laitapelajaa Emilia oli ollut jo pitkään kipeänä, ja maalivahti Elina niiskutti pukuhuoneessa flunssan kourissa. Viime minuuteilla Salomiehen toinen siskoksista vielä teippaili varvastaan. Peleissä oli mukana myös kaksi ensikertalaista, Noora ja Pinja, jotka hoitivat oman osuutensa hienosti.

Mutta varsinaisesta pelistä! Hu-Pa osasi yllättää Josban totaalisesti. Josban peli alkoi unisena ja jähmeänä, kun taas Hu-Pan nuoremmat tytöt pyörittelivät pään pyörälle Josban pelaajilta. Päällimmäisin tunne oli ihmetys: mitä täällä oikein tapahtuu? Josban peli oli alussa hermostunutta ja alle sen tason, johon joukkuen oli harjoituksissaan tottunut. Hu-Pa oli onnistunut pyöräyttämään palloa maalissa jo kaksi kertaa ennen Josban ensimmäistä osumaa. Ensimmäisen maalin teki Juuli Ellin syötöstä ajassa 3.50. Hu-Pa räpäytti nopean vastaiskun ajassa 4.48, mutta Josban pelaajissa oli jo uudenlaista kipinää.

Toisen maalin teki kolme minuuttia myöhemmin Jutta Paulan syötöstä, ja kolmannen maalin saatteli verkkoihin Jenni Juulian syötöstä ajassa 11.20. Toinen erä oli maaliton, vaikka kumpikin joukkue pääsi pelaamaan kerran ylivoimalla. Kolmannessa erässä alkoi Josban tykitys. Juulia veti ylivoimalla Josban neljännen maalin Paulan syötöstä ajassa 33.06. Maskipelaamista oli harkoissa harjoiteltu, ja Hu-Pan maalivahdilla oli ikävät oltavat, kun Paula pääsi vetämään pallon kaukaa alanurkkaan. Vain reilu minuutti myöhemmin Elina heitti pallon Ellille, joka viimeisteli Josban maalilukemat. Onnenhuumassa syntyi vielä virheitä, ja Hu-Pa teki neljännen maalinsa ajassa 38.46. Ottelun pisteet olivat kuitenkin jo vahvasti Josban hyppysissä.

Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin uljas maalivahtimme Elina, joka paransi alkukankeuden jälkeen suoritustaan itsevarmoin ottein. Ottelun valttina oli joukkueen hyvä yhteishenkin. Sen avulla oli hyvä karistaa alkuhätäännys ja nousta voittoon.

SB Welhot II–Josba II, 12–0

Josban toinen peli sujui rauhallisimmin ottein kuin ensimmäinen, vaikka lukujen valossa tulos onkin kauhistuttava. Welhoilta 12 osumaa, mutta Josbalta ei yhden yhtä. Peli päätettiin kolmannessa erässä pari minuuttia ennen ottelun loppua, kun maaliero oli kasvanut liian suureksi. Viimeisessä erässä Josba loi hyvää painetta Welhojen päähän, mutta osumat eivät vain saavuttaneet viimeistä etappiaan eli tolppien väliä. Welhot oli kova vastus, ja joukkueen huippuvetoja oli hieno seurata vierestä. Oli mukava pelata hyväntuulista joukkuetta vastaan, joka väänti myös kovaa.

Josban joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Paula. Puolustuspään nuorukaiset, Elli ja ensimmäistä kertaa pakin paikkaa pelannut Senni, pelasivat kovaa kovaa vasten. Kapteeni Jutta kannatteli joukkuetta ja hyökkäyspään tytöt: Emilia, Juulia, Hanna, Pinja, Emma, Jenni ja Noora antoivat varmasti viimeiset voimansa tässä ottelussa ja tässä turnauksessa. Maalilla Elina ja Noora torjuivat sen, mikä torjuttavissa oli. Erityiskiitos otteluista kuuluu valmentajallemme Jarnolle, joka jaksoi tsempata tätä porukkaa loppuun asti. Tämä joukkue tarvitsee nyt treeniä ja asenteen kohotusta.

Seuraavat pelit pelataan 29.11. Kontiolahdella, jossa vastaan asettuvat jälleen Hu-Pa ja SB Welhot II.

-Paula Haaranen, joukkueenjohtaja