Naisten 2.divisioona alkaa lauantaina Kuopiossa

Naisten 2.divisioona starttaa Savo-Karjalan lohkon osalta lauantaina Kuopiossa. Savo-Karjalan lohkossa pelaa alkavalla kaudella Josban edustusjoukkueen lisäksi kokeneista konkareista koostuva Tuupovaaran Urheilijat (TuuU), iisalmelainen Ulma, Joroisten Jyske (JorJy) sekä SB Welhojen 1- ja 2-joukkueet Kuopiosta. Lohkossa pelataan kolme kierrosta eli jokaiselle joukkueelle tulee yhteensä 15 peliä. Lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsevät jatkokarsintoihin Kaakkois-Suomen kahden parhaan joukkueen kanssa. Sarjan tilastot löytyvät täältä: http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-sk-n2d-06/1373

Alla on lyhyt muistutus, miten viime kaudella pelattiin ja joukkuekohtaiset ennakot tulevan kauden osalta.

***

Savo-Karjalan lohkon lopputilanne 2015-2016:

  1. Ulma 23 pistettä

  2. TuuU 21 p.

    ———————–

  3. LeBa-96 18 p.

  4. JorJy 15 p.

    ———————–

  5. Josba 3 p.

***

Viime kaudella Savo-Karjalan kaksi parasta joukkuetta olivat Ulma ja TuuU, joista Ulma kävi kolkuttelemassa jopa 1.divisioonan ovia, mutta jäi lopulta ilman (nousu)palkintoa. Kolmanneksi sijoittunut LeBa-96 luopui sarjapaikastaan, mutta neljänneksi sijoittunut JorJy jatkaa isompien kiusaamista myös tulevalla kaudella. Josban naisten edustusjoukkueen ensimmäinen kausi vuosien tauon jälkeen sujui mollivoittoisesti ja sarjapaikka 2.divisioonassa säilyi tiukkojen putoamiskarsintojen jälkeen. Kuopiolaisia joukkueita ei edelliskaudella 2.divisioonassa nähty, mutta nyt niitä nähdään tuplana, kun SB Welhojen edustusjoukkue putosi 1.divisioonasta yhden kauden vierailun pääteeksi ja Welhojen 2-joukkue varmisti nousunsa voittamalla 3.divioonan. Luvassa on varmasti erittäin tasainen ja tasokas kausi Savo-Karjalan 2.divisioonassa.

***

— Joukkuennakot kaudelle 2016-2017 —

Joroisten Jyske (JorJy): ”Vaarallisia vuodesta toiseen”

Joroisten Jyske on kuulunut Savo-Karjalan 2.divisioonan sisustukseen jo pitkän aikaa ja vuodesta toiseen joukkue pelaa vaihtelevan vahvaa peliä: joukkue voi voittaa minkä tahansa joukkueen, mutta voi myös hävitä mille joukkueelle vain. Joroisten pinkit paholaiset pelasivat viime kaudella ajoittain vahvaa peliä, mutta loppukaudella muut joukkueet alkoivat saada Jyskettä kuriin. Jyskeen pelaajarunko on pysynyt viime vuosina hyvin kasassa, mutta sopivia täsmävahvistuksia on aina silloin tällöin joukkueeseen ilmaantunut. Tehokaksikko Niina Savolainen & Elmiina Toroi-Räisänen on varmasti tälläkin kaudella kovassa iskussa. Joukkueen yllätyskortti voi olla tällä kaudella viime kauden tulokas Kaisu Saastamoinen. Jyskeen pelaajisto kävi hakemassa kesän lopussa katusählyn naisten sarjasta SM-hopeaa, joten kausi on startattu hyvissä merkeissä. Jyske on yllätysvalmis, tänäkin vuonna. 

***

Josba: ”Uudella ilmeellä eteenpäin”

Josban naisten edustusjoukkue on unohtanut tappiollisen viime kauden ja suuntaa uutta kautta kohti uudella ilmeellä. Joukkueen pelaajistoa täydennettiin viime kauden rungon tueksi täsmävahvistuksilla LeBasta, OuPasta ja jopa Ruotsista sekä Oulusta asti. Lisäksi valmennuspuolella tapahtui muutoksia. Joukkueessa on monipuolista osaamista ja pelaajien motivaatio on erittäin korkealla viime kauden kokemusten jälkeen. Josba tulee olemaan alkukaudella vielä altavastaajan asemassa, mutta kauden edetessä tavoitteena on nostaa joukkueen peli sille tasolle, että tätä joukkuetta ei voi enää aliarvioida. Ensimmäinen turnaus tulee antamaan jo hieman näkymää, mitä kesän ja alkusyksyn aikana on saatu aikaan. Odotuksissa on nousujohteinen kausi.

Josban naiset on valmiina uuteen kauteen
Josban naiset on valmiina uuteen kauteen 🙂

***

SB Welhot: ”Mitäs sitten?

SB Welhot palasivat yhden 1.divisioonakauden jälkeen takaisin 2.divisioonaan ja onkin mielenkiintoista nähdä, millä ilmeellä joukkue 2.divisioonaan palaa. Valmentajaosastolla tapahtui muutos, kun pitkään joukkuetta valmentanut Tommi Paananen vaihtui Mikko Asikaiseen. Myös pelaajistossa on tapahtunut jonkin verran muutoksia, mutta vaarallinen ja nälkäinen joukkue odottaa varmasti muita joukkueita tälläkin kaudella. Joukkueen kapteeni Jaana Savolainen on joukkueen tuki ja turva, mutta yleisön seurannassa on varmasti Sabina Qvick, joka jaksaa ylllättää ja ihastuttaa omilla henkilökohtaisilla kikoillaan niin yleisöä, vastustajia kuin omia pelaajiakin. Welhot tulee varmasti olemaan yksi sarjan kärkiporukoista, vaikka viime kaudella joukkue ei paljon voittoja juhlinut.

 ***

SB Welhot 2: ”Ei varaa aliarvioida”

SB Welhojen 2 -joukkue voitti viime kaudella Savo-Karjalan lohkon 3.divisioonan ja ansaitsi sillä suoran nousun 2.divisioonaan. Sarjataso ja vastustajat ovat nyt huomattavasti kovempia, mutta millään joukkueella ei ole varaa aliarvioida tätä joukkuetta, joka varmasti haastaa kaikki vastustajat tulevalla kaudella. Joukkueen tehokaksikko Sabina Qvick ja Kaisa Kokko vaihtoivat welholeiriä, mutta kakkosjoukkueella on kuitenkin paljon taitoa ja vastustajien kannattaa olla varovainen erityisesti Giia Karjalaisen ja Miia Mielosen kanssa.

 ***

Tuupovaaran Urheilijat (TuuU): ”Rutiinilla kärkisijoille?”

Tuupovaaran Urheilijat ovat olleet viimeiset vuodet tasaisesti 2.divisioonan kärkisijoilla ja viime kaudella joukkue pääsi vuoden tauon jälkeen jatkokarsintoihin asti. Joukkueen pelaajarunko on hyvin samankaltainen kuin menneinä vuosina ja TuuU on varmasti kova vastustaja jokaiselle joukkueelle, varsinkin Joensuun turnauksissa, kun pelaajia on vaihtoaitiossa enemmän kuin kourallinen. Joukkueen vaarallisimpia pelaajia tulevalla kaudella on edelleen vanha tuttu parivaljakko Marjut Schindler & Inga Agonen. Harjoitusottelussa Josbaa vastaan joukkue osoitti olevansa edelleen hyvässä terässä, joten eiköhän TuuU:n joukkue löydy tälläkin kaudella sarjataulukossa korkealta.

***

Ulma: ”Jatkuuko viime kauden lento?”

Ulman naiset pelasivat viime kaudella huikean kauden, joka olisi voinut hieman paremmalla venymisellä viedä joukkueen jopa 1.divisioonaan. Ulma on todennäköisesti Savo-Karjalan 2.divisioonan maratontaulukon kärjessä ja on tulevallakin kaudella jälleen yksi sarjan ennakkosuosikeista. Joukkueen vahvuus on aktiivinen pelitapa ja kokenut joukkue, joka on pelannut kauan yhdessä. Ulman maalivahti Marjo Husso torjuu palloja väärällä sarjatasolla, mutta juuri sen vuoksi onkin Ulman tärkein pelaaja. Kokeneet Jaana Saarivainio, Hanne Kurkinen, Tiina Lempiälä ja Miia Bovellan pitävät huolta tälläkin kaudella, että mikään vastustaja tai maalivahti ei pääse helpolla. 

 ***

1.turnaus Kuopiossa lauantaina 24.9.

***

11.00: SB Welhot II – SB Welhot

12.00: JorJy – Josba

13.00: TuuU – Ulma

14.00: JorJy – SB Welhot II

15.00: Ulma – Josba

16.00: TuuU – SB Welhot

 ***

Ottelut pelataan Studentialla (Yliopistonranta 3, 70700). Tervetuloa katsomaan alueen parasta naissalibandya! 🙂

< 23.9.2016 >