Naiset karsinnoissa lohkovoittoon: kausi jatkuu!

Josban naisten hienosti edennyt kausi jatkui sunnuntaina Enossa ylialueellisissa jatkokarsinnoissa. Päivän saldona oli tasapelit SB Welhoja ja Imatran Voimaa vastaan sekä viimeisessä ottelussa Josba otti pakkovoiton Top Teamistä murskalukemin 7-1. Murskaavan pakkovoiton ansiosta Josba nousi Imatran Voiman ohi lohkovoittoon paremman maalieron turvin. Jenna Väisänen pelasi Welhoja sekä Top Teamiä vastaan maalissa loistavasti ja samoin teki Niina Havukainen Imatran Voimaa vastaan. Tehokkaimmat pelaajat sunnuntaina olivat hyrräkaksikko Suvi Kuivisto (4+1) ja Laura Helminen (1+3) sekä Riikka Heikkilä (1+2).

Josban naisten kausi jatkuu kahden viikon päästä valtakunnallisessa jatkokarsinnassa, mutta vastustajat ja pelipaikka selviää myöhemmin. Sunnuntaina karsintapelien otteluraportit löytyvät tästä artikkelista alempaa. Josban naiset kiittävät katsojia, toimitsijoita, kahvioapulaisia, tuomareita sekä tietenkin vastustajia sunnuntain karsintapäivästä! Erityiskiitokset kaikista tämän kauden kohtaamisista kuopiolaisille SB Welhoille, joiden kausi päättyi harmittavasti sunnuntain pelien jälkeen. Welhottaret jättivät Josban keskinäisissä kohtaamisissa ilman voittoja tällä kaudella. Onnittelut Imatran Voimalle jatkopaikasta! 🙂

Josban tehonaiset: Suvi Kuivisto 4+1, Laura Helminen 1+3, Riikka Heikkilä 1+2, Hanna Möykkynen 1+0, Merike Eskelinen 1+0, Noora Heikkilä 1+0, Jasmin Kaikusalo 1+0, Juulia Salomies 0+1, Heidi Suomalainen 0+1.

karsintajosba

Lopullinen sarjataulukko:

1 Josba 3 1 2 0 10 4 6 5
2 Voima 3 1 2 0 7 6 1 5
3 SB Welhot 3 1 2 0 9 7 2 4
4 Top Team 3 0 0 3 5 14 -9 0

http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-ks-sk-n2d-yak/1969

Top Team
Josba
1
7
19.3. 17.00, Enon liikuntahalli
SB Welhot
Voima
3
3
19.3. 15.00, Enon liikuntahalli
Josba
Voima
1
1
19.3. 14.00, Enon liikuntahalli
Top Team
SB Welhot
2
4
19.3. 12.00, Enon liikuntahalli
Voima
Top Team
3
2
19.3. 11.00, Enon liikuntahalli
Josba
SB Welhot
2
2

 

17308966_1903413739684807_2732041917180435322_n
Karsinnat alkoi SB Welhoja vastaan.

Josba – SB Welhot 2-2 (0-0, 2-1, 0-1)

Naisten 2.divisioonan jatkokarsinnat alkoi Josban osalta tuttua vastustajaa vastaan, kun kuopiolainen SB Welhot tepasteli vastaa päivän avausottelussa. Ottelu alkoi hieman tunnustellen, mutta avauserää hallitsi Welhot. Welhot sai luotua muutamia vaarallisia maalintekopaikkoja Josban maalivahdin Jenna Väisäsen maalille. Avauserä jäi lopulta kuitenkin maalittomaksi.

Toisessa erässä Josba sai palloa paremmin haltuunsa ja erän puolivälin lähestyessä Josba avasikin maalitilinsä. Josban Hanna Möykkynen sai pallon Riikka Heikkilältä ja Hanna pääsi laukomaan Josballa johtomaalin ajassa 21.10. Vain 11 sekuntia myöhemmin Laura Helminen sai pallon toimitettua maalin takaa maalin eteen, josta Suvi Kuivisto ohjasi pallon Welhojen verkkoon toistamiseen. Kahdesta salamamaalista huolimatta Welhot ei hämmentynyt vaan kavensi pelin 2-1:een seuraavalla peliminuutilla Merja Seppäsen maalilla. Toisen erän lopussa molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa, mutta maaleja ei toisessa erässä enää nähty.

Kolmatta erää pelattiin pitkään tasaisissa merkeissä, mutta lopulta Welhot teki ”Josbat” ja tasoitti pelin ajassa 39.19. Sabina Qvick pääsi laukomaan pallon Jenna Väisäsen ohi monen pelaajan tekemän maskin takaa ja Welhot nousi tasoihin. Ottelun viimeisellä minuutilla Josba otti aikalisän, jonka jälkeen Josba yritti saada voittomaalia ja parhaalle paikalle pääsikin Noora Heikkilä, mutta Welhojen maalivahti Elli Hyvönen torjui Nopan yrityksen. Ottelu päättyi siis jo kolmannen kerran peräkkäin Josban ja Welhojen kohtaamisessa 2-2-tasapeliin. Josban parhaimmistoa ottelussa olivat maalivahti Jenna Väisänen sekä maalin tehnyt Suvi Kuivisto.

Ottelu Welhoja vastaan oli erittäin mielenkiintoinen: kuten pelaajien ilmeistä näkee.
Ottelu Welhoja vastaan oli hyvin mielenkiintoinen, kuten ilmeistä näkee.

Josba – Imatran Voima 1-1 (0-1, 0-0, 1-0)

Karsintojen toisessa ottelussa vastaan asettui päivän avausottelunsa Top Teamiä vastaan voittanut Imatran Voima. Imatran Voima puolusti tiiviisti ottelun alusta alkaen omaa maaliaan ja yritti iskeä omat maalinsa vastahyökkäyksillä. Josba hallitsi palloa pelin alusta alkaen, mutta avausmaalin teki Voima ajassa 4.29, kun Tinja Rautio laukoi pallon ohi Josban maalivahti Niina Havukaisen. Voiman maalin jälkeen Josba yritti saada tasoitusmaalia aikaan nopeasti, mutta ei siinä onnistunut ensimmäisen erän aikana. Avauserän jälkeen Voima johti ottelua 0-1.

Toisessa erässä Josba alkoi saamaan jo vetopaikkoja paremmin vastustajan päätyyn, mutta vedot karkasivat joko ohi, yli tai päin maalivahtia. Tehottomuus vaivasi läpi toisen erän ja Voima pääsi vain muutamaan vaaralliseen vastahyökkäykseen erän aikana. Tilanne säilyi kuitenkin Voiman 0-1-johtoasemassa.

Kolmannessa erässä Josba jatkoi hallintaa, mutta tulosta ei syntynyt ja takaseinä paukkui. Kova ja sinnikäs yritys tuotti lopulta ajassa 38.10 tulosta, kun kapteeni Jasmin Kaikusalo laukoi pallon matalana Petra Hartikaisen syötöstä Voiman maaliverkkoihin. Josba ei tasapeliin halunnut tyytyä vaan lähti hakemaan rohkeasti voittomaalia ottelun viimeisellä viisiminuuttisella. Rohkea yritys mahdollisti Voimalle yhden vaarallisen vastahyökkäyksen, mutta Josban uhrautuva puolutus pelasti tilanteen. 20 sekuntia ennen pelin loppua Voima joutui ottamaan jäähyn ja Josba yritti loppusekunneilla saada voittomaalin ylivoimalla aikaan, mutta ei siinä onnistunut. Näin Josba joutui tyytymään pettymyksen makuiseen 1-1-tasapeliin Voimaa vastaan. Voiman joukkue tuuletti tasapeliä syystäkin, koska pisteen johdosta Voima säilyi karsintalohkon kärkipaikalla kahden ottelukierroksen jälkeen.

Jasu pelasti Josban tasoittamalla pelin viimeisessä erässä.
Jasu pelasti Josban tasoittamalla pelin viimeisessä erässä.

Top Team – Josba 1-7 (1-1, 0-4, 0-2)

”Tasapeli-Josba” lähti karsintojen viimeiseen peliin vain yksi asia mielessä: pakkovoitto. Tasapeli ei enää riittänyt jatkopaikkaan vaan Savonlinnan Top Teamiä vastaan oli otettava päivän ensimmäinen voitto jotta kausi vielä jatkuisi. Lohkovoittoa ajatellen Josban piti voittaa ottelu vähintään kahdella maalilla, joten ottelussa oli paljon panosta ja jännitettävää. Ottelu alkoi Josban erittäin vahvalla painostuksella. Toisella minuutilla Top Team otti jäähyn ja Josba pääsi pyörittämään ylivoimaa. Vahvasta pyörityksestä huolimatta ylivoima ei tuottanut tulosta. Alivoiman jälkeen Top Team piti puolustusviisikon vahvasti kasassa ja yritti estää Josban maalintekoaikeet. Savonlinnalaiset kestivät 10 minuuttia puolustusastelemissa, mutta sitten Riikka Heikkilä tarjosi upean syötön Merike Eskeliselle, joka laukoi pallon maaliin ja vei Josban 0-1-johtoasemaan. Top Team ei takaiskumaalista lannistunut vaan joukkueen tähtipuolustaja Reetta Backman toimitti pallon maalille ja Tytti Käyhkö ohjasi pallon maaliin ohi Top Team-kasvatti Jenna Väisäsen ja peli oli tasan 1-1. Näissä lukemissa siirryttiin myös 1.erätauolle.

Toiseen erään Josba laittoi hyrrän pyörimään ja sitten alkoi tapahtumaan. Ajassa 20.15 Suvi Kuivisto tarjoili Laura Helmiselle syötön takanurkalle ja Laura upotti 1-2-johtomaalin Top Teamin verkkoon Suvin hienosta esityöstä. Kolme minuuttia myöhemmin Laura tarjoili Suville maalin eteen pallon ja Suvi ohjasi pallon kolmannen kerran savonlinnalaisten maaliverkkoihin. Hyrräketjun seuraavassa vaihdossa Suvi purjehti yksin koko kentän läpi ja harhautti vielä maalivahdinkin Enon lattiaan ja vei Josban jo 1-4-johtoon. Seuraavassa vaihdossa Juulia Salomies tarjoili upean namusyötön takatolpalle juosseelle Riikka Heikkilälle, joka pisti pallon varmasti maaliin ja vei Josban jo neljän maalin karkumatkalle. Tämä maalikimara hiljeni erän loppuun asti ja Josba pääsi 2.erätauolle vakuuttavassa 1-5-johtoasemassa.

Josba ei halunnut tähän tyytyä ja puolusti loppuun asti Top Teamin yritykset ja pyrki hakemaan rohkeasti lisämaaleja. Erän ensimmäisellä minuutilla Laura kiljaisi päätylaidassa ja syötti upean ”no-look”-syötön maalin eteen vapaaksi jäänelle Noora Heikkilälle, joka pisti pallon varmasti maaliverkkoihin ja Josba johti peliä jo 1-6. Suvi Kuivisto täydensi hattutempun vielä ajassa 37.09, kun Heidi Suomalainen antoi pallon Suville omassa päässä ja Suvi päätti lähteä pujottelemaan Top Teamin pelaajia yksin ja lopulta Suvi sai omalla henkilökohtaisella suorituksellaan vietyä pallon maaliin asti ja Josba siirtyi jo 1-7-johtoon. Loppu olikin enää lisämaalien yritystä ja Merike Eskelinen sai pallon maaliverkkoon lopussa, mutta summeri oli juuri ehtinyt soida ja näin lopputulokseksi jäi Josban 1-7-voitto.

Suvi niittasi hattutempun Top Teamin verkkoon.
Suvi niittasi hattutempun Top Teamin verkkoon.

Josba hoiti lopulta pakkovoitto-ottelun hienosti voittamalla pelin peräti 1-7 ja murskavoiton ansiosta Josba nousi Imatran Voiman ohi lohkovoittoon paremman maalieron turvin. Josba ja Imatran Voima olivat siis päivän kaksi parasta joukkuetta ja molempien kausi jatkuu kahden viikon päästä. SB Welhot jäi pisteen päähän jatkopaikasta ja Savonlinnan Top Team jäi näissä karsinnoissa nollille. Josban parhaimmistoa viimeisessä pelissä oli hyrräkolmikko Suvi-Nea-Laura ja vaikka Suvi & Laura teki hyrrien tehot niin Nea oli tärkeä osa kolmikon peliä. Maalissa Jenna Väisänen pysäytti kasvattiseuransa yritykset yhtä lukuunottamatta ja Petra Hartikainen teki Heidi Suomalaisen kanssa vahvaa työtä puolustuspäässä: vaikkei tehopisteitä tullut kuin Hepelle yksi niin Petu & Hepe kaunisteli +/- saldoaan mukavasti.

Maalihanat aukesivat Josballa vasta pakkovoiton myötä.
Maalihanat aukesivat Josballa vasta pakkovoiton myötä.

Josban kausi jatkuu siis huhtikuun alussa, mutta pelipaikkaa ja -vastustajia ei vielä maanantaina tiedetty. Joka tapauksessa seuraavassa vaiheessa pelataan valtakunnallisesti kahdessa neljän joukkueen lohkossa, joista lopullisiin 1.divisioonakarsintoihin pääsee lohkojen kaksi parasta joukkuetta. Treenaaminen jatkuu siis normaalisti ja kesälomaa siirrettin vielä eteenpäin.

Kausi jatkuu lennokkaasti kohti valtakunnallisia karsintoja.
Kausi jatkuu lennokkaasti kohti valtakunnallisia karsintoja.