Naiset II ja vuoden 2017 ensimmäinen turnaus

Kontiolahden turnaus 7.1.
 
Joukkueen taipaleessa tapahtui vuoden viimeisen turnauksen jälkeen muutoksia. Valmentajamme vaihtui, Senni alkoi pelata Fb Factorissa ja Salla lopetti joukkueessa pelaamisen. Oikean laidan vahvistukseksi saimme Eveliinan, joka laittoikin parhaansa mukaan heti lisää ryskettä peliin. Pieniä suuria muutoksia, ja muutosten tie jatkuu.
 
Pukuhuoneessa käytiin ennen ensimmäistä peliä tunnustelevaa keskustelua siitä, millä me nämä pelit viedään. Ja yhtä mieltä taisimme olla – asenteella. Harkkoja oli ollut huonosti salivuorojen peruutuksien takia eikä porukka ollut päässyt pelaamaan yksissä.
 
 
Josba–VarTa, 0–7
 
Ensimmäinen peli käytiin VarTaa vastaan. Kenttäpelaajia oli kolmen ketjun verran ja Saila torjui nuhanenäisenä maalilla. Peli oli alusta loppuun pääosin Vartan hallintaa. Josbalaisilla tärisi maila kädessä eikä omasta pelistä meinannut tulla mitään. Kolmannen erän alkupuolella Josballa oli mahdollisuus kaventaa ylivoimalla. Syötöt napsuivat näpäkästi lapaan, mutta vedot eivät kimmonneet oikeaan osoitteeseen. VarTa käytti hetkellisen sekasorron hyväkseen ja teki alivoimamaalin ajassa 34.36. Kunnolliset maalipaikat jäivät vähiin ja viimeistely ei vain toiminut. Karu lopputulos 0–7 kertonee pelistä kaiken oleellisen.

 
Pelien välisellä tauolla valmentaja vähän jyskytteli kongia korvien vieressä: ”Nyt sitä iloista peliä eikä pelätä niitä virheitä!” Liekö se isoin ongelma sitten uskon puutteessa?

 
 
Veikot–Josba, 2–1
 
Toinen peli oli tyystin erilainen. Jalka nousi erittäin hyvin, pelivire oli energinen ja vaihtopenkillä istui iloista porukkaa. Toinen ja kolmas erä olivat Josban hallintaa, mutta eräs pieni asia tuntui unohtuneen: maalit. Veikot pistivät toisen erän alussa sekä kolmannen erän puolessavälissä pallon verkkoihimme. Josba hoiti kuitenkin tyylikkäästi alivoiman kolmannessa erässä eikä Veikot päässyt enää rokottamaan. Alivoiman loppumisesta ehti kulua vajaa puoli minuuttia, kun Josban ainokaisen maalin teki Hanna Hetan syötöstä ajassa 43.43.
 
 
Ja mitähän vielä?
 
Tällä hetkellä Josba on sarjataulukossa toiseksi viimeisellä sijalla viidellä pisteellä. Keväälle sijoittuu vielä kolme turnausta, mutta tärkeimpänä kaikesta: paljon treeniä. Lajitreenien lisäksi saamme tulevaisuudessa osallistua fysiikkatreeneihin, joten kunnonkohennusta on luvassa! Yhteispeli ehtii muotoutua vielä kevätpuolella ja ainakin allekirjoittanut on sitä mieltä, että porukallahan tätä hommaa painetaan. Nyt vaan kaikki treeneihin ja samalla iloisella asenteella eteenpäin.

 
 
Kirjoittaen, joukkueejohtaja Paula Haaranen