Muutama minuutti pilasi Josban pelin – pve nyt 1-1

Punamustat ovat puolustaneet puolivälierissä uhrautuvasti.

Josban ja NST:n toinen puolivälieräottelu Divarissa ratkesi Josban heikkoon neljän minuutin jaksoon toisessa erässä. Vieraat latoivat siihen kolme maalia; yhden rankkarista, toisen ylivoimalla, ja kolmas oli onnekas luru.

– Siinä meillä focus katosi ja peli meni kulmissa pyörimiseen. NST haluaa ratkaista nämä pelit pitämällä palloa ja meillä oli toisen erän alussa pitkä palloton jakso. Muuten meidän aseet NST:tä toimivat niin kuin oli suunniteltukin, päävalmentaja Santeri Raatarila tiivisti.

Avauserä oli todella vauhdikasta menoa ja kontaktia otettiin pudotuspelityyliin. Josba meni 11 minuutin kohdalla johtoon nopealla lähivaparikuviolla ja peli oli joensuulaisten näpeissä muutenkin koko erän.

– Tänään oli pelissä kova tempo ja sai kunnolla rymistellä, Perttu Puska tunnusti.

Toisen erän alussa karvattiin Raatarilan mielestä vähän liian innokkaasti.

– Kaveri puikahti jotenkin läpi, meiltä ikävä rike, kaveri pilkulle ja tasoitusmaali. Seuraava alivoima kestettiin viime sekunneille, mutta yv-maali ja siitä tuli meille sitten vaikea erä, Santeri kertasi mustia minuutteja.

Kuusi sekuntia ennen erän päätöstä Josba kavensi, mutta erätauolle mentiin 2-4 tappiolla.

– Toisella erätauolla saatiin peli vielä näppeihin ja kyllähän me siinä kiri kehitettiin. Oltiin selvästi enemmän pallolla, mutta maalit jäivät vain nyt syntymättä. Vastustajakin puolusti hyvin, Raatarila myönsi.

Josba ei päässyt ratkaisuhetkillä parhaisiin maalintekosektoreihin eikä reilun parin minuutin yritys ilman maalivahtiakaan tuottanut tulosta. Loppunumerot NST teki tyhjiin.

Josban maalintekijät olivat lähivaparista upottanut Juuso Lehtiniemi (1+0) ja toisen erän viime sekunneilla onnistunut Perttu Puska (1+0). Kavennusmaalin syötti Samu Juvonen (0+1).

Torjuntojen valossa Josba vei ottelua. Jesse Huurrekorpi torjui 20 kertaa ja otti tärkeitä koppeja. Vieraiden maalilla Jarkko Monthan torjui 26 kertaa.

Ikäviä uutisiakin pelissä saatiin, kun Kimi Honkanen loukkaantui jälleen. Polvivamma näytti alkutietojen valossa huolestuttavalta.

Ottelu pelattiin Liikuntakeskus Energyllä, jossa tupa oli viimeistä paikkaa myöten aivan täynnä.

Puolivälierän ottelusarja on nyt 1-1, kun molemmilla joukkueilla on voitto vieraskentältä. Ratkaiseva kolmas ottelu pelataan tiistaina Lappeenrannan Urheilutalolla kello 18.30 alkaen.