MM Aapo Hämäläinen: yhteishenki toi mestaruuden

Kuvateksti: Josban Aapo Hämäläinen ja nuorten mm-kultamitali.

 

Nuorten maailmanmestari, Josban kasvatti ja miesten divarissa rutinoitunut puolustaja Aapo Hämäläinen saapui tiistaina illansuussa mitali kaulassa Joensuun rautatieasemalle. Vastassa oli karmea räntä- ja lumisade.

– Växjössä oli 20 astetta lämmintä ja lehti puussa, Aapo manaili hymy huulilla.

Ruotsista oli tuliaisina kultamitali, maailmanmestaruus ja iso tukku unohtumattomia elämyksiä.

– Tosi paljon tuli oppia omaan pelaamiseen tällä reissulla. Näissä peleissä pitää olla koko ajan vastustajan iholla ja ottaa kovaa kontaktia.

 

Ykköskenttää vastaan

MM-turnauksessa Aapo pelasi kaikki viisi peliä. Suomen joukkueessa Aapolla oli puolustavampi rooli kuin Josbassa. Myös alivoimissa Hämäläisen palveluksia tarvittiin.

– Meidän kenttää peluutettiin aina vastustajan ykköskenttää vastaan, se oli ainakin tavoite. Meille ei paljon tehopinnoja kertynyt, mutta se oli meidän rooli. Onneksi joukkueessa oli myös niitä jotka tekivät tarvittavat maalit, Aapo luonnehti.

Turnauksen kohtokohtia oli useita. Ensimmäinen oli selvä voitto Ruotsista alkusarjassa.

– Välierissä joukkueen nousu voittoon kolmen maalin tappiosta Sveitsiä vastaan oli erittäin merkittävä. Siinä meidän henkinen voimavara tuli näkyviin.

Kolmas huippuhetki oli tietenkin loppuottelu Ruotsia vastaan. Siinä pelissä Suomi ei ollut Aapon mielestä missään vaiheessa hätää kärsimässä.

Aapo arvioi, että Suomen maailmanmestaruuden tae oli joukkuen loistava yhteishenki.

– Jokaisella maalla oli taitavia pelaajia, mutta meidän yhteishenki ratkaisi. Tsempattiin toisia koko ajan ja oli hauska pelata.

 

Armeija ja divari kutsuvat

Maailmanmestaruus oli 19-vuotiaiden maajoukkueen kahden vuoden projektin maali. Joukkue oli viimeistä kertaa yhdessä.

– Käytiin pelin jälkeen läpi meidän yhteistä matkaa. Se oli niin hieno kokemus, että kaikki varmaan jatkaa lajin parissa. Kyllä tämä antaa itsellekin paljon intoa reenaamiseen.

Aapo on tehnyt sopimuksen alkavasta kaudesta Josban kanssa divarissa. Tuleva vuosi on miehelle kuitenkin erilainen, sillä armeija kutsuu heinäkuussa Kajaaniin.

– Vähän se sekoittaa pelaamista. Haen Kainuun Prikaatissa urheiluakatemiaan ja jos se onnistuu, pääsen paremmin harjoituksiin ja peleihin. Tavoitteena on saada MM-mitalin rinnalle uusia mitaleita Josban kanssa, Aapo vakuuttaa.