Minna toi Josban pois kivikaudelta

Kuvateksti: Kotipeleissä riittää kiireitä. Ensimmäisenä Minna päivittää somerapsan.

 

Josban miesten edustusjoukkueen somenäkyvyydestä on vastannut kesästä alkaen Minna Puustinen. Joukkueelle etsittiin sometiedottajaa alkukesästä ja harkinnan jälkeen Minna haki paikkaa.

Väisäsen Juho ehdotti hommaa minulle. Juhon kanssa ollaan ystävystytty töissä alunperin noin kolme vuotta sitten. Hauduttelin asiaa muutaman kuukauden.  Sitten huomasinkin jo laittaneeni päävalmentaja Santeri Raatarilalle viestiä  – ja paikka oli miun, Minna kertoo.

– Ajattelin, että kun kuitenkin käyn kaikki pelit katsomassa, niin minkä takia en tekisi itsestäni samalla hyödyllistä ja auttaisin, mikäli taidot siihen riittävät.

Minna on osoittautunut joukkueelle erittäin tarpeelliseksi osaajaksi. Liiketaloutta opiskelevana hän näkee sometouhussa myös paljon etuja itsensä kehittämiseen.

– Tämä on erinomaista kokemusta itselleni, some on kokoajan muuttuva ja kasvava kanava ja tulevaisuudessa isommassa roolissa.

Minna ei ole itse pelannut säbää, mutta esimerkiksi lajin säännöt ovat hyvin hanskassa.

– Ystäviä ja tuttuja on pelannut, ja olen seurannut lajia paljon, ehkä jo seitsemän vuotta.

– Joensuuhun muutettuani Josban joukkueessa pelasi jo useita tuttuja, joten viime kaudella aloin käydä Josban peleissä aktiivisesti. Ihan muutama peli taisi jäädä käymättä.

Uutta lähes päivittäin

Josban edustusjoukkueen somenäkyvyys oli pitkään henkitoreissaan. Kukaan ei tehnyt sitä säännöliisesti ja vastuullisena. Voi kiistatta sanoa, että Minna toi joukkueen somen kivikaudesta moderniin aikaan.

Säännöllinen päivitys Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa alkoi juuri ennen kauden alkua elokuussa. Twitterissä päivityksiin osallistuu muutama muukin henkilö.

Kauden edetessä sometiedottaminen on vain kiihtynyt. Minnalta tulee omia päivityksiä joukkueen kanssa ja somejakoja joukkueen nettisivuille tulevista otteluennakoista, peliraporteista ja muista henkilöjutuista.

Yhdessä Lauri Havukaisen kanssa Minna kehitti lokakuussa uuden tuotteen, josta joukkueen sisällä käytetään nimeä ”somerapsa”. Se on nopeasti tehty raportti sarjapelistä, jossa on yleiskuvaus ottelusta, pelaajan tai valmentajan kommentti sekä oman joukkueen Kunkun valinta ja perustelut. Lisäksi rapsaan pyritään saamaan tuore kuva pelistä.

– Paljon on saatu jo vajaassa puolessa vuodessa aikaiseksi. Sain lähteä hommaan aikalailla puhtaalta pöydältä. Lisäksi minuun luotettiin heti ja sain vapaat kädet tuottaa kanaviin juuri sellaisia asioita, mitä itse haluan.

Rennosti fiilistellen

Minna on iloinen, että myös joukkue on innostunut mukaan sometouhuun ja arvostaa sitä.

– Pelaajat ovat lähteneet millon mihinkin miun ideoihin mukaan ja myös heiltä on tullut huippuideoita, Minna kehuu.

Uusia suunnitelmia on myös muhimassa.

– Kevään  puolella onkin tarkoitus panostaa enemmän siihen, että kannustajat, katsojat ja fanit pääsevät vielä paremmin tutustumaan pelaajiin myös kentän ulkopuolella.

Minna tekee someduunia rennolla otteella ja kaipaa fiilistelyä.

– Kaiken ei tarvitse mielestäni olla niin vakavaa ja kaavoihin kangistunutta somessa. Ei sillä, että tämän porukan kanssa olisi asioita helppoa pitääkään vakavana, Minna paljastaa.

Puustisen Minna on kotoisin Heinävedeltä, mutta asunut Joensuussa reilun kolme vuotta. Vapaa-aika kuluu ystävien ja oman koiran kanssa.