Mankelista mahtavaan kiriin – jatkoaika sentin päässä

Kuvateksti: Veeti Naakka on tällännyt juuri 5-6 kavennuksen. Matikainen juhlii mainiota passiaan.

Josban neljäs kotipeli putkeen oli äärimmäisen kaksijakoinen. Kaksi erää purjehdittiin ja vasta kolmannessa erässä joukkue heräsi tasolleen. Kovasta kiristä huolimatta pisteet lähtivät Liminkaan maalein 5-6 (2-2,0-4,3-0).

  • Ruvettiin pelaamaan ja tästähän saatiin vielä salibandyottelu, Josban valmennustiimi summasi tuoreeltaan summerin soidessa.

Avauserässä Josba onnistui hankkimaan kahden maalin johdon, mutta Jesse Huurrekorpi oli kotijoukkueen maalissa koko ajan kovassa tulituksessa. Torjuntoja kertyi erään jo 13 kappaletta. Liminka tuli erän lopulla tasoihin.

  • Mankelissa oltiin, Jesse päivitteli.

Kotijoukkueen murheeksi muodostui erittäin heikko toinen erä. Liminka takoi siinä neljä maalia ja toiselle erätauolle mentiin tylyissä 2-6 lukemissa.

  • Lähdettiin oikomaan ratkaisuja. Mentiin vastahyökkäykseen ennen kuin pallo oli edes omilla, tuli huonoja ratkaisuja vapareista ja vastustaja oli fyysisempi. Oltiin kerta kaikkiaan telineissä, Josban valmennus purki erän alisuoritusta.

Kolmanteen erään ei tullut mukavaa alkua. Jäähyt kuitenkin kestettiin, ja vastustajan ottaessa pari jäähyä Veeti Naakka sytytti joukkueen taistelemaan. Kahdella ylivoimamaalilla Naakka toi joukkueen iskuetäisyydelle 4-6.

Viimeisellä kympillä Josba painosti hurjasti. Naakka teki hattutempun, ja ajassa 52,50 oltiin jo maalin päässä.

Erän lopussa Josba haki kaksi viimeistä minuuttia tasoitusmaalia kuudella viittä vastaan. Kerran osuttiin ylärimaan ja takatolpalta tyhjästä paikasta sutaistiin ohi maalin. Lähellä oltiin jatkoaikaa.

  • Kolmas erä osoitti, että meillä on mahdollisuuksia tässä sarjassa, kun pystyttiin tuollaiseen peliin sarjan kärkiporukoihin kuuluvaa Liminkaa vastaan.
  • Meiltä puuttuu loukkaantumisten vuoksi vielä muutama tärkeä pelaaja, valmennus muistutti.

Josban tehopisteet:

Veeti Naakka                      3+0

Teemu Kummunmäki         1+0

Elias Ikonen                        1+0

Kasper Tähkä                     0+1

Jere Kaartinen                    0+1

Jesse Reijonen                   0+1

Henrik Kinnunen                 0+1

Aleksi Matikainen               0+1

Jesse Huurrekorpi              23 torjuntaa (13-6-4)