Mahtipeli ja melkein mahalasku

Jasu Holopainen ratkaisi Josballe jatkopaikan Suomen cupissa. Kuva: TKFotografi.

Josban edustusjoukkue seikkaili viikonloppuna vuoristoradalla. Lauantaina kotiluolassa verkko soi komeasti ja Karjalan herruus SaiPaa vastaan tuli vakuuttavalla pelillä 7-3. Sunnuntaina Imatralla Suomen cupin pelissä Troopersia vastaan oli todella vaikeaa. Jatkopaikka irtosi vasta jatkoajalla numeroin 5-4.

Varakapteeni Aapo Hämäläinen iloitsi lauantaina pallollisen pelin kehittymisestä ja oman kentän erinomaisesta onnistumisesta SaiPaa vastaan. Samalla hän lausui kuitenkin kaukoviisaasti:

  • Huomenna ei voi yhtään lähteä aliarvioimaan vastustajaa, mutta tällaisella pelillä meitä on vaikea voittaa. Lähdetään tuomaan cup-huumaa Joensuuhun.

Cup jatkuu Joensuussa, mutta täpärälle se meni.

  • Nämä pelit eivät ole ikinä helppoja, eikä oikein tiedä, miten näitä pitäisi lähestyä. Kun menee edellispäivänä hyvin, sitä olettaa, että toinenkin menee omalla painollaan. Korostettiin paljon, että ei sorruta siihen, mutta vaikeaksi tehtiin itsellemme, päävalmentaja Sakari Salmela analysoi.
  • Viikonloppu opetti, että taisteluasenne ja pelivalmius pitää säilyttää kaikissa tilanteissa.

Avauserä meni Imatralla tasan 2-2, Josban maalit Olli Arkkila ja Sampo Siponen. Toinen erä oli erikoinen ja murheellinen. Isännille ensin epäurheilijamaisesta käytöksestä pelirangaistus ja pitkä jäähy. Mutta Josba ei saanut vitosen aikana mitään aikaiseksi.

  • Koko kausi on tuskailtu ylivoiman kanssa, ja nyt se korostui, kun tulosta ei tullut, Salmela myönsi.

Troopers meni tappamansa jäähyn jälkeen pian 3-2 johtoon. Sitten Ville Pesonen sai pahan tällin päähän ja viimeiselle minuutille valmennus joutui vaihtamaan Veikka Forsströmin laatikkoon.

  • Se oli epäselvä tilanne. Jonkun pelaajan lonkka osui päähän. Wikke näki tähti ja varmaan on kivulias vamma muutaman päivän. Uskotaan kuitenkin, ettei pahempaa sattunut.

Kolmannessa erässä tehtiin vaihtoja kokoonpanoon ja se olikin hyvä erä Josbalta. Lauri Piironen tasoitti heti 3-3 ja Hämäläinen vei Josban ylivoimalla johtoon 3-4. Kellossa oli silloin 45 minuuttia.

  • Sehän tuntui, että peli oli meidän hanskassa, mutta eihän se ollut. Tämän päivän pelin luonteeseen sopi, että kaveri tuli viimeisellä minuutilla tasoihin 4-4.

Jatkoaikaa kurvailtiin puolitoista minuuttia, kunnes Jasu Holopainen vapautti joukkueen paineesta tekemällä yksin voittomaalin 4-5.

  • Jasulla oli aika monta parempaa paikkaa kuin se voittomaali. Veto lähti puolen kentän tuntumasta ja meni maata pitkin maaliin. Erikoinen ratkaisu, mutta sekin sopi päivän pelin luonteeseen, Salmela naureskeli.

Josba jatkaa Suomen cupissa 16 parhaan joukkoon ja seuraavalle kierrokselle.

  • Siellä taitaa olla seitsemään liigajoukkuetta jatkossa. Toivottavasti saadaan yksi niistä vastaan Joensuuhun. Se olisi joukkueelle mielenkiintoinen tason mittaus.