Maailmanmestari kuntoutuu

Keväästä saakka loukkaantuneena ollut Aapo Hämäläinen on kuntoutumassa pelikuntoon. Tosin mies itse on vielä kovin varovainen, mutta toiveikas.

– Nyt on totuuden paikka. Tämän viikon reeneissä nähdään miten jalka regoi kovempaan rasitukseen, Aapo pohtii vielä hiukan huolestuneena.

Hämäläinen saavutti 19-vuotiaiden maailmanmestaruuden Suomen peipaidassa puolustajana keväällä 2017. Josbasta joukkueessa oli tuolloin mukana myös Eetu Sorvali. Aapo on kuulunut Josban vakiomiehistöön Divarissa jo monta kautta.

Ikävä polvivamma syntyi aivan yllättäen toukokuun alussa joukkueen harjoituksissa.

– Hirmuiset kivut iski kesken harkkojen ja siitä asti olen ollut potilaana.

Tutkimuksissa ei löytynyt mitään. Oireet viittasivat kierukkavammaan tai rasitusperäiseen vammaan. Kuvissa polvesta ei löytynyt mitään.

– Oli epätietoinen olo koko ajan. Lääkärit sanoivat, että levon kautta liikkeelle sen mukaan miten pystyy, Aapo kertaa kesän tapahtumia.

– Aluksi oli pahoja kävekykipuja eikä jalka sallinut täysvauhtista reenaamista. Pidin alkuun pakkolepoa. Sitten aloitin kivun mukaan pyöräilyn ja lihaskuntoliikkeet.

Nyt Hämäläisellä on jo hirmuinen palo kentälle. Mies lähtee kauteen selvältä takamatkalta jota nyt kurotaan kiinni päivä päivältä.

– On se hirveetä kattoo pelejä katsomosta. Nälkä kasvaa ja näyttöhaluja kertyy, Aapo tuskailee.

Tulevan viikonlopun pelit Raumalla ja Turussa ovat vielä arvoitus. Hämäläistä odotetaan kokoonpanoon kiivaasti, mutta epävarmuustekijöitä on vielä.

– Vähitellen on lisätty vauhtia. Toivottavasti uusia oireita ei tule.

Hämäläisen kanssa Josban sairastuvalla ovat köllötelleet alkukauden myös Veeti Naakka, Joona Auronen ja Teemu Kummunmäki. Naakka palasi harjoituksiin tällä viikolla.