Kovakuntoista Josbaa ei haluttu vastustajaksi pudotuspeleihin

Kuvateksti: Josban maalilaulu on soinut ahkerasti viime viikkoina.

Josban riemukas kevätkausi divarissa päättyi hallittuun 7-3 (1-1,3-2,3-0) voittoon FBC Turkua vastaan. Ottelu oli molemmille joukkueille merkityksetön, koska Josba oli jo varmistanut pudotuspelipaikan ja turkulaisilla oli edessä joka tapauksessa kesäloma lopputuloksesta riippumatta.

– Nostan hattua joukkueelle, että sillä oli ammattiylpeyttä hoitaa tämä ottelu kunnialla kotiin. Luotiin runsaasti paikkoja ja jaksettiin rakentaa peliä, päävalmentaja Antti Ruokonen tuumasi.

Turun päävalmentaja Teemu Vainio kiitteli myös joukkuettaan miehekkäästä esityksestä hankalassa tilanteessa. Motivaatio oli Vainion mukaan joukkueella kuitenkin kohdillaan. Muutama pelaaja pelasi Joensuussa uransa viimeisen divaripelin.

Ottelu eteni kaksi erää melko tasaisesti, mutta kolmannessa Josban vauhti hyydytti kesäloman alkua odotelleen vastustajan. Josba pyöritti peliä näyttävästi ja valmistautui rennosti jo pudotuspeleihin.

Josban tehokkain oli Eetu Sorvali (2+1). Eemeli Ruokonen, Jere Kettunen ja Jesse Reijonen naputtelivat jokainen tehot 1+1. Joona Kettunen ja Henrik Kinnunen tekivät maalin mieheen tehoilla 1+0. Jere Sivonen (0+1) ja Aleksi Ahokas (0+1) saivat syöttöpisteet.

Erälle mustapekka käteen

Josban kevät oli murskaava; kymmenestä ottelusta seitsemän voittoa, kaksi tasapeliä ja vain yksi tappio, sekin ainostaan maalilla Tapanilan Erälle. Tuossa ottelussahan tuomari perui erittäin harvinaisella tavalla toisen tuomarin Erälle jo viheltämän jäähyn.

Syyskausi oli sen sijaan Josballe vaikea ja pudotuspelipaikasta jouduttiin kamppailemaan käytännössä marraskuusta alkaen.

Josba sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi 28 pisteellä. Pudotuspeleissä Josba kohtaa neljänneksi sijoittuneen Erän.

Welhot, Karhut ja Nurmo pääsivät valitsemaan vastustajan ennen Erää, mutta kovakuntoinen ja kuntopuntaria johtanut Josba ei kelvannut kenellekään. Musta pekka jäi lopulta Erän käteen.

Ensimmäinen ottelu pelataan jo keskiviikkona ja paikasta neuvotellaan parhaillaan, koska salitilanne tulevana viikonloppuna on Joensuussa vaikea. Josba ehdottaa, että ensimmäinen peli pelataan Joensuussa ja toinen sekä mahdollinen kolmas peli Erän kotiluolassa Mosa-hallissa.