Koovee Josbaa parempi kauden toisessa ottelussa

Kooveen Joni Järviä pelasi loistavasti joukkueensa maalilla. Josban hyökkäyksellä jäi sen sijaan rutkasti petrattavaa. Kuva: Tuomo Kallonen

Edustus hävisi lauantaina käydyn kauden toisen ottelunsa Tampereelta vierailemaan saapunutta Kooveeta vastaan. Todella lupaavan alun jälkeen Josba menetti toisessa erässä pelirohkeutensa ja päästi vastustajan tasoitihin ja ohi. Loppulukemat kolmen erän jälkeen 4-6 ja kaksi pistettä matkasi Tampereelle. Seuraavan kerran Josban edustus pelaa kahden viikon kuluttua Seinäjoella ensimmäisessä vieraspelissään. Vastaan asettuu, ei enempää tai vähempää, kuin hallitseva mestari SPV. Heti seuraavana iltana Josba kohtaa toisen mestarisuosikin Classicin Tampereella.

Pelin kulku:

Josba oli ensimmäisessä erässä huomattavasti vastustajaansa edellä. Kooveelaisten jalat olivat ilmeisesti jääneet bussiin, kun punamustat vyöryttivät jatkuvia hyökkäyksiä heidän päätyynsä. Josba oli saanut peliin myös edellisellä viikolla pois jääneet ja peli pyöri ehkä juuri siksi ajoittain hyvinkin näyttävästi. Yksi asia (se kaikkein tärkein) jäi kuitenkin puuttumaan: maalinteko. Josban hyökkäjät paikuttivat ensimmäisessä erässä pitkälti toista kymmentä vetoa joko ohi Koovee-maalin tai suoraan päin loistavasti pelannutta Joni Järviötä. Ensimmäistä häkkiä saatinkin odottaa erän viimeiselle minuutille jolloin Mikko Hallikainen pääsi puttaamaan ensimmäisen liigamaalinsa maalin edestä. Selviä paikkoja olisi kuitenkin erässä ollut huomattavasti useampaan.

Toinen erä käynnistyi Josban osalta räväkästi. Aikaa kulunut seitsemän sekuntia ja Petri Väänänen iskee tilanteeksi 2-0. Tämän jälkeen ei kuitenkaan joensuulaisyleisö juuri juhlinut: loppuerä oli täysin Kooveen. Ensimmäisen erän pelirohkeus oli kuin muisto vain kun Josban pelaajat alkoivat iskemään syöttönsä tamperelaisten keskialueen sumppuun kiihtyvällä tahdilla. Kymmenen minuutin kohdalla Koovee oli jo noussut tasoihin. Vähän aikaa tästä ja tilanne oli jo 2-4 vieraille. Josba sai huonoon eräänsä hiukan lohtua kapteeni-Puskan ilmiömäisellä yhden käden rystymaalilla aivan erän viime hetkillä.

Kolmanteen erään Josba paransi peliään hiukan, mutta joukkue oli silti selkeästi jäänyt pukukoppiin. Koovee pääsi muutaman kaamean puolustuspääkämmin myötä iskemään taululle jo 3-6 ennen kuin joensuulaiset edes aloittivat taistelun. Neljä minuuttia ennen loppua Tatu Könönen pääsi vihdoin iskemään kauan hakemansa maalin, mutta se ei joukkuetta paljon auttanut sillä se jäi myös pelin viimeiseksi osumaksi. Tänään ei punapaidoilla kulkenut.

Loppukaneetti:

Lupaavan alun jälkeen lauantai-illan väännöstä jäi vain luu käteen. Pelirohkeuden on kuudenkymmenen minuutin pelissä pysyttävä hyvänä pidempään kuin kolmasosan ajasta. Jos ei, niin silloin tule turpaan myös ennakkoon huonommilta joukkueilta. Kahden viikon päästä se joutuu ensimmäiseen todelliseen testiin sarjakärkiä vastaan. Silloin on onnistumisia tultava laajalla rintamalla, mikäli pisteistä halutaan taistella.

Päivän säväyttäjä:

Vielä ensimmäisen erän jälkeen kunniamaininnan olisi voinut antaa useammallekin pelaajalle. Loppupelin härväys kuitenkin muutti tätä, kun kukaan kenttäpelaajista ei enää suoriutunut tasollaan. Maalia vartioineesta Jarmo Väyrysestä peli ei kuitenkaan jäänyt kiinni. Liigadebyyttinsä tehnyt Väyrynen näytti, että kykenee torjumaan myös tällä tasolla, vaikka aluksi olikin hieman vaikeuksia. Ilman hänen muutamaa loistotorjuntaansa kolmannessa erässä lukemat olisivat olleet vieläkin rumemmat.